Printer-friendly version
Αγαπητοί γονείς,
 
Σας ενημερώνουμε ότι, η εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών/-τριών του Λυκείου μας στο CERN, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 (αναχώρηση) μέχρι Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 (επιστροφή). 
 
Η εκπαιδευτική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
1η ημέρα (Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017)
Συγκέντρωση στον χώρο του Σχολείου στις 06:00. Αναχώρηση στις 06:15 με πούλμαν για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με την πτήση A3 660 της Aegean Airlines θα πετάξουμε στις 08:20 για το Μιλάνο, όπου αναμένεται να προσγειωθούμε στις 10:00 (τοπική ώρα). Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε (city tour) και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη του Μιλάνο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Annecy και το ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενήσει. Θα ακολουθήσει δείπνο και διανυκτέρευση. 
 
2η ημέρα (Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017)
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τις πόλεις της Γενεύης και της Λωζάνης, όπου θα ξεναγηθούμε (city tour) και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Αφού δειπνήσουμε, θα διανυκτερεύσουμε.
 
3η ημέρα (Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017)
Μετά το πρωινό θα πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας στο CERN. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα γευματίσουμε στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε, μετά από ενδιάμεση στάση στη Γενεύη, στο ξενοδοχείο, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε. 
 
4η ημέρα (Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Γενεύης και στις 10:00 (τοπική ώρα) θα αναχωρήσουμε με την πτήση Α3 823 της Aegean Airlines για την Αθήνα, όπου αναμένεται να προσγειωθούμε γύρω στις 14:45.
Υπολογίζουμε ότι περίπου στις 16:00 θα βρισκόμαστε στο Σχολείο, απ’ όπου μπορείτε να παραλάβετε τα παιδιά σας.
 
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 610 € το άτομο και σ’ αυτό περιλαμβάνονται:
 • Μεταφορά (transfer) από (προς) το Σχολείο προς (από) το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για τις πτήσεις της Aegean Airlines:
 1. 19/11/2017, A3 660, Αθήνα – Μιλάνο, 08:20 - 10:10.
 2. 22/11/2017, Α3 823, Γενεύη – Αθήνα, 11:00 - 14:45.
(Οι παραπάνω ώρες είναι τοπικές ώρες για κάθε χώρα).
 • Στο κόστος των εισιτηρίων περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, 1 αποσκευή έως 23 Kg και 1 χειραποσκευή έως 8 Kg.
 • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και θα είναι στη διάθεσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Novotel Annecy Centre Atria (cat 4*, www.novotel.com).
 • Τρία (3) πρωινά σε μπουφέ (hot buffet breakfast).
 • Τρία (3) δείπνα εντός του ξενοδοχείου σε μενού τριών πιάτων και αναψυκτικό.
 • Εκδρομές, επισκέψεις και ξεναγήσεις που περιλαμβάνονται  στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator, ατυχήματος και ασθένειας της Generali Hellas.
 • Αμοιβή γιατρού που θα μας συνοδεύει σε όλη της διάρκεια της εκδρομής.
 • Αμοιβές συνοδού – ξεναγών ταξιδιωτικού γραφείου.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.
 
Η προσφορά ισχύει για 28-32 συμμετοχές. Στην περίπτωση που οι συμμετοχές είναι από 34-36 θα υπάρξει μείωση του κόστους κατά 20 € το άτομο. Αν οι συμμετοχές είναι λιγότερες από 28 η τιμή θα είναι υψηλότερη. 
 
Πολιτική ακυρωτικών
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής κάποιου ταξιδιώτη και εφόσον δεν είναι δυνατή η εκχώρηση της κράτησής του σε άλλο άτομο, καταβάλλεται τέλος ακυρωτικών το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη χρονική στιγμή που γίνεται η ακύρωση ως εξής:
Έως και 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση 80€/άτομο για διαχειριστικά έξοδα.
Από 20 έως και 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση 50% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Από 13 έως και 7 ημέρες πριν από την αναχώρηση το 60% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Από 6 ημέρες πριν από την αναχώρηση μέχρι και την ημερομηνία της αναχώρησης (non show – μη εμφάνιση) το 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
 
Χρήσιμες πληροφορίες
Με την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελβετία έχουμε διαφορά μίας (1) ώρας. Η ώρα Ελλάδος προηγείται της ώρας Ιταλίας/Γαλλίας/Ελβετίας. Για παράδειγμα όταν η ώρα Ελλάδος είναι 12:00 η ώρα Ιταλίας/Γαλλίας/Ελβετίας είναι 11:00.
Το νόμισμα της Ιταλίας και της Γαλλίας είναι το ευρώ, ενώ της Ελβετίας είναι το Ελβετικό φράγκο (CHF). Η ισοτιμία σήμερα είναι 1 €=1,1 CHF.
Πληροφορίες για τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις αποσκευές από τις αεροπορικές εταιρείες, μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο της Aegean Airlines στη διεύθυνση https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/.
Παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε τα παιδιά σας να έχουν μαζί τους:
 • τα κατάλληλα ρούχα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στις περιοχές που θα επισκεφθούμε,
 • λίγα χρήματα για μικροέξοδα που δεν καλύπτονται από το κόστος της εκδρομής, και
 • τα κινητά τους τηλέφωνα με ενεργοποιημένη την υπηρεσία της περιαγωγής (roaming).
 
Για την πραγματοποίηση της εκδρομής πρέπει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 να υποβάλετε στη Διεύθυνση του Λυκείου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την πρώτη σελίδα της Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής και να έχετε προκαταβάλει στο λογιστήριο του Σχολείου μας 210 €. Αν επιθυμείτε μπορείτε φυσικά μέχρι την Παρασκευή να εξοφλήσετε και ολόκληρο το ποσό, αλλιώς θα πρέπει να εξοφλήσετε το υπόλοιπο (400 €) το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.
 
Παρακαλούμε να τηρήσετε τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, επειδή πρέπει αφενός να δοθεί προκαταβολή για να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστούμε το συντομότερο δυνατό ώστε να είναι σε ισχύ η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά, αφετέρου για να εξασφαλίσουμε άδεια από την Περιφέρεια Αττικής για την εκπαιδευτική επίσκεψη. 
 
Επειδή για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αυστηρά καθορισμένες προθεσμίες, στην περίπτωση που μέχρι και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 δεν έχει υποβληθεί η Υπεύθυνη Δήλωση και η προκαταβολή από όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες, το Σχολείο δεν θα υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο και η εκπαιδευτική επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί.
 
Την Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, §4, Ν. 1599/1986 που βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα της Δήλωσης Συμμετοχής στην επίσκεψη, θα τη συμπληρώσετε μόνο στην περίπτωση που χρειάζεται να μας ενημερώσετε για κάποιο πρόβλημα υγείας (χρόνιο ή μη) που αντιμετωπίζει το παιδί σας. 
Στην Υπεύθυνη Δήλωση υποχρεωτικά πρέπει να αναγράψετε α) τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί, β) τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης και γ) τα στοιχεία και το τηλέφωνο του θεράποντος ιατρού. 
 
Από τη Διεύθυνση