Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑ

1024 636 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑ

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΚΑΡΔΙΑ”

Στις 14 Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, το Σχολείο μας διοργάνωσε για τους μαθητές της πρώτης και δευτέρας Γυμνασίου, ομιλία με τον καρδιολόγο του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, κ. Αθανάσιο Δρίτσα. Θέμα της ομιλίας ήταν «Διατροφή και άσκηση: πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων». Ο ομιλητής τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της σωματικής άσκησης και άθλησης στη ζωή μας, καθώς και τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής, η οποία πρέπει να έχει περιορισμένη κατανάλωση λιπαρών, γλυκών και γενικά επιβαρυντικών για τον οργανισμό συστατικών. Επίσης, συνέστησε την αποφυγή του καπνίσματος τόσο από τους εφήβους όσο και από τους ενήλικες, προκειμένου να μην προσβληθούν από αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα (καρκίνο πνεύμονα-ΧΑΠ-εμφράγματα). Αναφέρθηκε στη προστασία της καρδιάς από διάφορες παθήσεις, καθώς και στον ρόλο που έχει η μουσική ως θεραπευτικό μέσο.

Η ομιλία έληξε με έναν αναπάντεχο τρόπο. Ο κ. Δρίτσας – ο οποίος φαίνεται πολυτάλαντος, αφού είναι και συνθέτης – εκτέλεσε μουσικά κομμάτια στο πιάνο. Τη μουσική του κ. Δρίτσα συνόδευε ένα video, με εικόνες φυσικών τοπίων.

Αυτή η ομιλία μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντική είναι η υγεία μας και πόσο πρέπει να την προστατεύουμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Σχολείο μας στον κ. Δρίτσα.

Ε. Ζ., Ν. Π.
Β Γυμνασίου