Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

« 2η Γαλλο-Ελληνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα» | Διαδικτυακή εκδήλωση

768 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 1

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, συμμετέχουμε ενεργά με μαθητές μας από το Δημοτικό-Γυμνάσιο και Λύκειο στην  Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα, που υλοποιείται διαδικτυακά 31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» και διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.).

To πρόγραμμα ERASMUS + υποστηρίζει την κινητικότητα Ελλήνων και Γάλλων εκπαιδευτικών και μαθητών μέσα από τη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας μεταξύ 26 σχολικών τάξεων των δύο χωρών, εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Η 2η διοργάνωση της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας φέρνει κοντά νέους από την Ελλάδα και από τη Νορμανδία για να μοιραστούν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του μέσα από συζητήσεις με πρωταθλητές. Οι συναντήσεις με κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους αθλητές αποτελούν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης για όλους.

Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ξεχωριστές προσωπικότητες, να τους θέσουν τις προσωπικές ερωτήσεις τους και να μοιραστούν την ιστορία και τις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων!

Είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία με δίαυλο επικοινωνίας την Γαλλική γλώσσα και φυσικά την Τεχνολογία!