Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Διαδικτυακή ξενάγηση στο ερευνητικό σκάφος “JOIDES Resolution”

768 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά, μέσω ζωντανής σύνδεσης, στο ερευνητικό σκάφος “JOIDES Resolution” του IODP (Διεθνές Πρόγραμμα Εξερεύνησης των Ωκεανών). Η διαδικτυακή ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την κ. Παρασκευή Νομικού, Καθηγήτρια του Τομέα Γεωγραφίας και Κλιματολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σύμφωνα με την κ. Νομικού, το ερευνητικό σκάφος JR πραγματοποίησε 6 γεωτρήσεις στον πυθμένα του ηφαιστειακού συμπλέγματος “Χριστιάνα-Σαντορίνη-Κολούμπο” έως βάθος 830 μέτρων, όπου και παρέμεινε για 2 μήνες, αναζητώντας πληροφορίες για την ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων.
Τα παιδιά αφότου ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του ερευνητικού σκάφους JR , είδαν το εντυπωσιακό γεωτρύπανο, τα εργαστήριά του, καθώς και τη γέφυρα του πλοίου και ύστερα ενημερώθηκαν για τον μηχανισμό σταθεροποίησής του σε κάθε κυματισμό της θάλασσας.