Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Projec Γαλλικών για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού ήταν η αφορμή για τα παιδιά της Στ’ Δημοτικού να εργαστούν ομαδικά, κατά τη διάρκεια του μαθήματος Γαλλικών, πάνω σε ένα θέμα που αφορά άμεσα όλους μας.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους. κ. Ευαγγελία Αποστολάτου και κ. Φλώρα Σπαθάρου για τη Σύμβαση που υπέγραψε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στην συνέχεια διάβασαν στα Γαλλικά και μετέφρασαν στα Ελληνικά τα δικαιώματα εκείνα, που εξασφαλίζουν στα παιδιά όλου του κόσμου τις στοιχειώδεις αρχές για μια ζωή γεμάτη υγεία και ευημερία.
Έπειτα έμαθαν όλοι μαζί να τραγουδούν το ” On écrit sur les murs” τραγούδι του 1989 που πρώτος ερμήνευσε ο Ντέμης Ρούσσος και έπειτα η ομάδα των KIDS UNITED σε συνεργασία με τη UNICEF το 2015. Έφτιαξαν χάρτινες παλάμες, δημιούργησαν ένα χάρτινο γκράφιτι, ζωγράφισαν τα δικαιώματα των παιδιών και το τελικό αποτέλεσμα μετατράπηκε σε μια ειρηνική διαδήλωση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.
Στόχος της διαθεματικής εργασίας που εμπλέκει το μάθημα της Β’ Ξένης Γλώσσας με τη Μουσική, τα Εικαστικά και την Ιστορία είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης των παιδιών μας σε μία εποχή όπου το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στο φαγητό, στο νερό, στα καθαρά ρούχα, στον ελεύθερο χρόνο, στο παιχνίδι και στο να έχει κάθε παιδί οικογένεια, εθνικότητα και σπίτι δεν είναι αυτονόητο!