Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δραστηριότητες Νηπιαγωγείου για την Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 1

Τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη θάλασσα μέσα από την τέχνη.

Οι μικροί μας φίλοι ανακάλυψαν πολύτιμες πληροφορίες για τη θάλασσα και τα νησιά του Αιγαίου πελάγους, μέσα από παραμύθια καθώς και από το έργο του Οδυσσέα Ελύτη. Κατασκεύασαν όμορφες χειροτεχνίες και πίνακες που κοσμούν την φετινή Έκθεση Βιβλίου, την οποία και επισκέφθηκαν ανά τμήμα με μεγάλη χαρά και στη συνέχεια έπαιξαν ψυχοκινητικά παιχνίδια. Παράλληλα, ακούγοντας μελοποιημένες συνθέσεις του ποιητή, συνέθεσαν το δικό τους μοναδικό ποιήμα με τίτλο «Θαλασσο-φιλίες», το οποίο στη συνέχεια εικονογράφησαν.

Επίσης, τα παιδιά του προνηπίου με τη βοήθεια των δασκάλων τους και με βασικό εφόδιο τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι με τίτλο «Η περιπέτεια ενός γάτου» και πρωταγωνιστή τον γάτο Γκρέϊ!

Θα βρείτε ολόκληρο το παραμύθι εδώ.