Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ενημέρωση για πυροσβεστική

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση μια πιθανής φωτιάς; Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε από τη φωτιά και τον σεισμό; Πώς μπορούμε να αποτρέψουμε πιθανά περιστατικά; Πώς μπορούμε να μειώσουμε πιθανότητες τραυματισμών και θανάτων; Όλες αυτές τις απορίες μας τις έλυσαν την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, δύο εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ένα ιδιαίτερα επιμορφωτικό δίωρο που μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω εικοσιτετράωρα ζωής σε εμάς που πλέον ξέρουμε πως να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις και να παραμείνουμε σώοι και αβλαβείς.

Η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε ξεκίνησε με τη γενική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους των πυρκαγιών αλλά και σεισμών. Τονίστηκε ιδιαιτέρα πόσο εύκολα μπορούν να εμφανιστούν τέτοιου είδους κρούσματα είτε λόγω αμέλειας είτε λόγω απροσεξίας. Η αδιαφορία και συχνά η λανθασμένη διαχείριση μιας φωτιάς αποτελούν τους βασικούς παράγοντες για απώλειες ανθρώπινων ζωών. Προβλήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς, όπως η σωστή χρήση ενός πυροσβεστήρα σε περίπτωση ανάγκης καθώς και κατάλληλοι τρόποι διαφυγής από τον χώρο της φωτιάς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία δεύτερη παρουσίαση με θέμα τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια του σεισμού. Συγκεκριμένα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδρούν. Ο πανικός και φόβος δυσκολεύουν την αντιμετώπισή του δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα. Επιπροσθέτως, τονίστηκε ιδιαίτερα από την πυροσβεστική ότι κάποια μέτρα θα πρέπει ήδη να έχουν παρθεί ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε πιθανή περίπτωση. Όπως για παράδειγμα, τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν τον τρόπο εκκένωσης του Σχολείου.

Κλείνοντας, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι εκτός από ενδιαφέρουσα αυτή η παρουσίαση ήταν χρήσιμη και απαραίτητη για τους μαθητές, καθώς έμαθαν για γεγονότα και καταστάσεις έξω από την καθημερινότητά τους, που τους βοηθούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο που δημιουργούν αυτά τα φυσικά φαινόμενα και τη σημασία των μέτρων προστασίας τους.

Οι μαθητές του πενταμελούς συμβουλίου του γ4 Γυμνασίου