Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ενημέρωση για τους κινδύνους του διαδικτύου από το «Χαμόγελο του παιδιού»

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου του 2019 εκπρόσωπος –ψυχολόγος του «Χαμόγελου του παιδιού» επισκέφθηκε το Σχολείο μας, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της β΄ Γυμνασίου για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

Η πληροφόρηση έγινε με την αφήγηση μίας πραγματικής ιστορίας. Η υπόθεση της ιστορίας σχετιζόταν με τις γνωριμίες με αγνώστους, μέσω του διαδικτύου και τους κινδύνους που μπορεί να επιφυλάσσει η διαδικτυακή επικοινωνία, ιδιαίτερα για τους νεαρούς χρήστες.

Στην πραγματική ιστορία που διηγήθηκε η ψυχολόγος του «Χαμόγελου του παιδιού», θύμα παραβίασης προσωπικών στοιχειών έπεσε μία έφηβη. Ο θύτης, αρχικά, έστειλε αίτημα φιλίας στο facebook, το οποίο και δέχτηκε το κορίτσι. Ύστερα προσπάθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοπέλας σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις της και αργότερα της έστειλε μηνύματα. Το κορίτσι ανταποκρίθηκε και άρχισαν να επικοινωνούν με βιντεοκλήσεις. Έτσι, ο θύτης είχε πρόσβαση στην κάμερα του υπολογιστή της κοπέλας, με αποτέλεσμα να αποκτήσει προσωπικές φωτογραφίες της και να τις κοινοποιήσει στον λογαριασμό του στο facebook. Αυτές οι εικόνες βρέθηκαν στα χέρια και άλλων χρηστών που τις κοινοποίησαν και εκείνοι. Μετά από αυτό η κοπέλα ζήτησε από το αγόρι να διαγράψει τη φωτογραφία. Ο θύτης το έκανε αλλά ήδη η εικόνα είχε δημοσιευθεί και σε άλλους λογαριασμούς.

Μετά από λίγο καιρό, το αγόρι-θύτης ανακάλυψε σε ποιο σχολείο φοιτά και την επισκέφθηκε. Όταν γύρισε σπίτι της, ήταν τρομοκρατημένη και στράφηκε για βοήθεια στο «Χαμόγελο του παιδιού», το όποιο και την βοήθησε.

Η ενημέρωση από το «Χαμόγελο του παιδιού» μας πρόσφερε πάρα πολλά! Αρχικά μας πληροφόρησε για τους κίνδυνους του διαδικτύου και μας βοήθησε να καταλάβουμε πώς να διαχειριζόμαστε τα Μ.Μ.Ε, ώστε τα προσωπικά στοιχεία μας στο διαδίκτυο να είναι ασφαλή.

Βασιλική Αρώνη
Παναγιώτα Ζήκουλη
Σπυρίδων Μουτσόπουλος