Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Την Πέμπτη 01/11, εμείς οι μαθητές της β΄ γυμνασίου, παρακολουθήσαμε μία παρουσίαση από δύο εκπροσώπους της Μονάδας Εφηβικής Υγείας σχετικά με ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον θέμα, την κοινωνικοποίηση των εφήβων στις μέρες μας.

Όπως πληροφορηθήκαμε μέσα από τη σχετική συζήτηση αλλά και το αντίστοιχο power point που προβλήθηκε, η προεφηβεία και η εφηβεία είναι μία περίοδος κατά την οποία το άτομο ανακαλύπτει τον εαυτό του, το περιβάλλον του και, εν ολίγοις, την αυτονομία του. Την περίοδο αυτή, οι έφηβοι βρίσκονται σε διαρκή αντιπαράθεση με τους γονείς τους ενώ είναι έντονη η ανάγκη τους για ελευθερία. Ανάλογα, λοιπόν, με τον χαρακτήρα, τα χόμπι και τις συνήθειες του, ο κάθε έφηβος δημιουργεί τον δικό του κλειστό κύκλο από φίλους του ανάμεσα στους οποίους νιώθει ανεξαρτητοποιημένος και εκφράζεται με άνεση.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, εμείς οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες προτείναμε και τρόπους, για να βρει ένα παιδί της ηλικίας μας παρέες που να του ταιριάζουν και με τις οποίες μπορεί να συναναστρέφεται ευχάριστα.

Μέσα από αυτή τη παρουσίαση μπορέσαμε να κατανοήσουμε την αξία της κοινωνικοποίησης, βοηθώντας και τον ίδιο τον εαυτό μας, ώστε να μην μένουμε μόνοι μας στο περιθώριο νιώθοντας μοναξιά.

Οι μαθητές του πενταμελούς του β’1 γυμνασίου