Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Παρουσιάσεις απο διακεκριμένους επιστήμονες στα Νέα εκπαιδευτήρια. Ιδιωτικό σχολείο νοτίων προαστίων

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΛΟΗ

1024 633 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Την Παρασκευή 09/02/18, παγκόσμια ημέρα της Ελληνική γλώσσας, εμείς οι μαθητές της α’ γυμνασίου παρακολουθήσαμε μία διαδραστική παρουσίαση από τη γλωσσολόγο κα. Μαρία-Χριστίνα Λόη με στόχο να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες για τη γλώσσα μας.

Αρχικά, πληροφορηθήκαμε για την προέλευση και τις ρίζες της καθώς και για τη μακρόχρονη πορεία της. Στη διάρκεια της παρουσίασης παίξαμε ένα παιχνίδι: διαβάσαμε κείμενα γραμμένα σε ξένες γλώσσες και στα αρχαία ελληνικά και εμείς προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε λέξεις που έμοιαζαν με αυτές που χρησιμοποιούμε στη νέα ελληνική. Τελικά, συνειδητοποιήσαμε ότι οι περισσότερες λέξεις της νέας ελληνικής έχουν την ίδια ρίζα με αυτές της αρχαίας και πως, παρά το πέρασμα χιλιάδων ετών, πολλές έχουν μείνει αναλλοίωτες στον χρόνο.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τη μητρική μας γλώσσα και την προέλευσή της. Ευχαριστούμε λοιπόν την κα Λόη για την ομιλία της και ελπίζουμε να οργανωθεί και στο μέλλον μία παρόμοια ομιλία, στο πλαίσιο ενός άλλου σημαντικού για τη χώρα γεγονότος.

Κατερίνα Κ.
Δέσποινα Ν.
Μαρία Ρ.
Νικολέτα Σ.