Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Επίσκεψη και δωρεά στη δομή HOUSE2 του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων

1024 461 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Tον περασμένο μήνα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Τάξης αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα, ώστε να αγοράσουν προϊόντα και να στηρίξουν ένα φιλανθρωπικό σωματείο.
Χθες ολοκληρώθηκε η δράση με την επίσκεψη αντιπροσωπευτικής ομάδας μαθητών στις εγκαταστάσεις της δομής HOUSE2 στη Νέα Ιωνία, την οποία έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων. Με την άφιξή τους, και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής και ενημερώθηκαν για το προσφυγικό ζήτημα, τα παιδιά παρέδωσαν στους αρμόδιους ιατρικά είδη, γραφική ύλη, τρόφιμα μακράς διάρκειας, καθώς και προϊόντα καθημερινής χρήσης συνολικής αξίας 300€. Επιπλέον τα παιδιά προσέφεραν τα δεύτερά τους μπλοκ ακουαρέλας που δεν είχαν χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Κύριος σκοπός του σωματείου είναι η προστασία ανηλίκων και νέων που βρίσκονται σε κίνδυνο και σε κατάσταση ανάγκης, ανεξαρτήτως εθνικής/φυλετικής προέλευσης ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ο απώτερος στόχος του ΣΜΑΝ είναι να προσφέρει ένα νέο σπίτι – ένα δεύτερο σπίτι, το HOUSE2, σε όλους τους νέους που θα χρειαστούν μέριμνα και να δημιουργήσει έναν μόνιμο δεσμό με την τοπική κοινωνία.