Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Τα παιδιά του Γυμνασίου των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα επισκέφτηκαν την ΕΡΤ

Επίσκεψη στην ΕΡΤ

700 350 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Στις 19 Απριλίου και 10 Μαΐου οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ).

 Το κτήριο της ΕΡΤ είναι εντυπωσιακό με πολλά στούντιο για κάθε ραδιοφωνικό σταθμό και για τις πρόβες της χορωδίας, της εθνικής συμφωνικής ορχήστρας και της ορχήστρας της σύγχρονης μουσικής. Το στούντιο είναι ένας μεγάλος χώρος, γεμάτος κάμερες και μηχανήματα. Σε αυτόν γυρίζονται οι καθημερινές ειδήσεις και εκπομπές του κρατικού καναλιού.

Αρχικά, μας δόθηκε ένα φυλλάδιο με πληροφορίες για την ΕΡΤ. Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το ραδιοφωνικό κανάλι Era sport. Εκεί, μας καλωσόρισαν δύο συμπαθητικοί κύριοι, οι οποίοι παρουσίαζαν το αθλητικό πρόγραμμα στον σταθμό.

Παρακολουθήσαμε και τις πρόβες της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής του καναλιού. Αποτελείται από πολλά έγχορδα, πνευστά και κρουστά και όλοι ενθουσιαστήκαμε από την όμορφη, ζωντανή μουσική που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε. Στο πλατό των ειδήσεων της ΕΡΤ είδαμε πώς είναι στημένες οι κάμερες σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Τέλος, μπήκαμε σε ένα στούντιο στο οποίο μιλήσαμε ζωντανά στον αέρα σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ήταν μια πολύ ωραία επίσκεψη χάρη στην οποία αποκτήσαμε γνώσεις για τη λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών της ΕΡΤ. Φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι.

Γ. Λ., Μ. Χ., Τ. Χ. Α΄ Γυμνασίου