Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Δημοτικού

1024 924 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας παρακολούθησαν χθες την επιμορφωτική ομιλία της κας Ελένης Λιβανίου, Δρ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Προέδρου στην Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας με θέμα «Η μετα-COVID σχολική πραγματικότητα: Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς».
Η ομιλήτρια αφού αναφέρθηκε στο πώς έχει επηρεάστηκε το σχολικό πλαίσιο από την πανδημία, υπέδειξε την αναγκαιότητα που προέκυψε για τον επαναπροσδιορισμό και την επαναπροσέγγιση των μαθησιακών δυσκολιών και των προβλημάτων συμπεριφοράς που παρουσιάζουν τα παιδιά στη νέα εποχή, καθώς και τους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχή διαχείριση των παραπάνω φαινομένων.
Έπειτα, η κυρία Λιβανίου μίλησε για τις μαθησιακές διαταραχές και δυσκολίες που έχουν εντοπίσει οι πρόσφατες έρευνες στην εκπαίδευση, καθώς και για τη συμπτωματολογία, τα αίτια που τις προκαλούν και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.