Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΥ

1000 629 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 1

Την Παρασκευή 4 Μαΐου επισκέφθηκε το Σχολείο μας ο συγγραφέας, Κώστας Στοφόρος. Σκοπός του; Να μας ταξιδέψει μέσα από τις ιστορίες.

Αρχικά, μας εξήγησε πώς ξεκίνησε να γράφει. Μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκε ότι συνεχίζει να γράφει χάρη στην παρακίνηση της κόρης του. Εντυπωσιαστήκαμε, όταν ακούσαμε πως σε μία ιστορία, ακόμα και αν γίνει κάποιο λάθος, τελικά ο συγγραφέας μπορεί να πετύχει τον σκοπό του. Το ξέρατε πως στο παραμύθι της Σταχτοπούτας το γυάλινο γοβάκι δεν ήταν γυάλινο αλλά από γούνα κάστορα; Η μετάφραση παρερμηνεύτηκε και η ιστορία  άρχισε να διαθέτει γυάλινο και όχι γούνινο γοβάκι.

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες. Η κάθε ομάδα, κρατώντας εικονοκάρτες, τις οποίες έχει εμπνευστεί ο κ. Στοφόρος, έπλαθε μια ιστορία. Κάθε ομάδα στη συνέχεια δραματοποιούσε την ιστορία της.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που μας ταξίδεψε στον κόσμο της φαντασίας και μας διασκέδασε. Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στοφόρο για τον χρόνο που μας αφιέρωσε.

Κ.Κ.
Μ.Σ.
α Γυμνασίου