Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Στο Σχολείο τιμήσαμε ιδιαιτέρως την 26η Σεπτεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!
Στο μάθημα των Αγγλικών, οι δασκάλες μίλησαν στα παιδιά για τον πλούτο και τις οικογένειες των γλωσσών, τις κοινές ρίζες τους, καθώς και για τα γλωσσικά δάνεια και αντιδάνεια που έχουν δημιουργηθεί σε βάθος χρόνων.
Οι δασκάλες των Γαλλικών και των Γερμανικών δημιούργησαν για τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ τάξης ένα διασκεδαστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας.
Αφού πρώτα παρακολούθησαν βιντεάκια από συνομίληκούς τους να μιλούν διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες, έμαθαν πώς είναι οι λέξεις “αγάπη” ,”φιλία”, “ελπίδα” και “καλημέρα” στα Λιθουανικά, τα Νορβηγικά, τα Πορτογαλικά και σε άλλες γλώσσες και στη συνέχεια κλήθηκαν να λύσουν τον λαβύρινθο των κρυμμένων λέξεων!
Ακόμη, τα παιδιά της Έκτης δημιούργησαν το “αέρινο κορίτσι”, εμπνευσμένο από το γαλλικό ραπ τραγούδι “Le rap des langues de ma classe” που άκουσαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος και το έντυσαν με λέξεις που έμειναν για να μας θυμίζουν πως οι γλώσσες μας ενώνουν και πως η διαφορετικότητα είναι πλούτος!🇬🇧🇫🇷🇩🇪🇮🇹🇪🇸🇵🇹🇳🇴🇫🇮🇩🇰🇧🇬🇱🇹