Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μια επίσκεψη από το χαμόγελο του παιδιού

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Στις 18 Οκτωβρίου επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κα Ιωάννα Χαρδαλούπα, ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μέσα από ιστορίες και συμβουλές που ακούσαμε γνωρίσαμε τον στόχο και το αντικείμενο εργασίας του οργανισμού.

Ο στόχος του οργανισμού αυτού είναι να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί σε παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν κάποιο οικονομικό πρόβλημα, ή σε παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα βίας. Επίσης, βοηθά και ορφανά ή παιδιά με νοητική στέρηση. Αυτό το καταφέρνει, στηρίζοντας όσα παιδιά καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 1056 και πηγαίνοντας σε σχολεία για ενημέρωση διδακτικού προσωπικού και μαθητών.

Μέσα από την ενημέρωση αναγνωρίσαμε τον δύσκολο αγώνα που δίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι εντυπώσεις που μας δημιουργήθηκαν ήταν ποικίλες. Καταρχάς, μας έκανε μεγάλη εντύπωση ότι ιδρύθηκε χάρη στον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Επίσης, η συγκεκριμένη συνάντηση μας βοήθησε να καταλάβουμε την αξία που έχει αυτή η προσπάθεια και πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Συμπερασματικά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος συμπαραστέκεται σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Η ενημέρωση μας βοήθησε να κατανοήσουμε πόσο σημαντική είναι η εθελοντική εργασία και η προσφορά αυτών των ανθρώπων για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών.