Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εκδήλωση για τον Καζαντζάκη στο αμφιθέατρο Άρτεμις, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα στον Άλιμο

Νίκος Καζαντζάκης (60 χρόνια από τον θάνατό του)

1024 512 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 το τμήμα Β΄3 Λυκείου, οργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα.

Τη ζωή, αλλά και το πλούσιο έργο του Νίκου Καζαντζάκη παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Αγάθος, αναπτύσσοντας το θέμα: «Νίκος Καζαντζάκης, ένας ανήσυχος άνθρωπος».

Στη συνέχεια, οι μαθητές Δημήτρης Κανταρτζής και Σωτήρης Κούτρας απήγγειλαν θεατρικούς μονολόγους από τα έργα «Χριστόφορος Κολόμβος» και «Βούδδας», ενώ οι μαθήτριες Κέλλυ Ραφαλιά και Νικολέτα Σπηλιοπούλου, απήγγειλαν αποσπάσματα από τις τερτσίνες του Καζαντζάκη (διδασκαλία της Φιλολόγου Σοφίας Νάκου). Το πρόγραμμα παρουσίασε η μαθήτρια Ευγενία Αναστασοπούλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Όμιλος Παραδοσιακών Χορών του Σχολείου μας, με δύο κρητικούς χορούς (διδασκαλία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Ασημένιας Τσαγκλή).

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Παιδαγωγικός Σύμβουλος Νίκος Κ. Γιδόγιαννος.