Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ενημέρωση για το διαδίκτυο για μια ασφαλή ηλεκτρονική ζωή για τους μαθητές του καλύτερου σχολείου στα νότια προάστια

Σας ενοχλούν στο διαδίκτυο;

800 563 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της α΄ Γυμνασίου ενημερωθήκαμε από τον ανθυπαστυνόμο Τράμπα Βασίλειο, για τους κινδύνους που διατρέχουμε μικροί και μεγάλοι, όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θεωρούμε ότι είναι ενδιαφέρον να παρουσιάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δράσετε αν κάποιος προσπαθήσει να σας παραπλανήσει, επικοινωνώντας μαζί σας ηλεκτρονικά.

Αρχικά, αν σας σταλεί κάποιο μήνυμα από έναν άγνωστο θα πρέπει να το αγνοήσετε. Αλλά, αν συνεχιστεί αυτή η ενοχλητική και επικίνδυνη κατάσταση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο άτομο που σας εμπνέει εμπιστοσύνη και πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει  με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Δεν πρέπει να ντρέπεστε να μιλήσετε για το πρόβλημα που σας απασχολεί στους γονείς σας ή σε κάποιον εκπαιδευτικό. Είναι απαραίτητο, βέβαια, να ασφαλίζετε επαρκώς τον προσωπικό σας λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αν δέχεστε απειλητικά μηνύματα και νομίζετε ότι κινδυνεύετε, θα πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Για παράδειγμα είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με την ομάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη γνώμη μας, η συγκεκριμένη ομιλία ήταν πολύ χρήσιμη, γιατί πλέον εμείς οι δωδεκάχρονοι μαθητές και μαθήτριες μπορούμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, για να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση ηλεκτρονικού εκβιασμού. Συμπερασματικά, είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία του Σχολείου μας να μας ενημερώσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Χρύσα Μαστέλλου
Χριστίνα Παπακώστα