Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Συμμετοχή Γυμνασίου – Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας

940 788 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Οι έφηβοί μας κατά τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζορίζονται πολύ, ιδίως φέτος που έχουν να αντιμετωπίσουν μια ανορθολογικά και αντιπαιδαγωγικά σχεδιασμένη εξεταστική περίοδο. Όμως φάνηκε ότι μέσα στην πίεση και το άγχος κάποιοι έχουν τη διάθεση να δουλέψουν, όταν τους δίνεται το περιθώριο, να δημιουργήσουν αυτόνομα και να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους.

Έτσι, όταν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Εφημερίδας με τίτλο «Η καταιγίδα μιας … πανδημίας» και θέμα την εποχή του κορωνοϊού που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Horizontes4all, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου μας ανταποκρίθηκαν θετικά στην παραπάνω δράση και από το υστέρημα του χρόνου τους αφιέρωσαν αρκετές ώρες, για να στήσουν ένα έκτακτο φύλλο μιας σχολικής εφημερίδας.

Καρπός αυτής της προσπάθειας ήταν μια καλαίσθητη και αρκετά πλούσια σε περιεχόμενο εφημερίδα, η οποία ονομάστηκε «Εφηβική Σκοπιά» και η οποία έλαβε σχετικό έπαινο από την διοργανώτρια ομάδα για το περιεχόμενό της.

Η εφημερίδα περιείχε ποικίλα πρωτότυπα κείμενα, από δοκίμιο και λογοτεχνήματα (πεζά και ποιητικά) μέχρι παιχνίδια λέξεων∙ επίσης, επίκαιρες φωτογραφίες από απόψεις μιας πολλαπλά πληγείσας πόλης και σκίτσα σχολιαστικά της πρωτόγνωρης κατάστασης που βίωσαν -κι ακόμη βιώνουν…

Τη συντακτική επιτροπή του Γυμνασίου αποτέλεσαν οι:

Αλεξοπούλου Μαριάννα, Ανδριανάκη Κωνσταντίνα, Αρβανίτη Αριάδνη, Βαζαίος Γιώργος, Γεωργακοπούλου Δανάη, Καβαλλάρη Αυγούστη, Καλότυχος Γιώργος, Καλτσά Κωνσταντίνα, Κουτσοδόντη Ιωάννα, Κουτσούρης Γιώργος, Κωνσταντίνου Νάσος, Λιάκου Ειρήνη, Λιάκου Χαρά, Μάστρακας Θανάσης, Μανιουδάκη Κλειώ, Μιχαηλίδου Αγγελική, Μπουλούγαρη Μαριγώ, Παπανικολάου Βασιλική, Ραβάνης Γιάννης, Τριανταφύλλου Χριστίνα και Φιλιππίδη Ελπίδα.

Τη συντακτική επιτροπή του Λυκείου αποτέλεσαν οι:

Ανδριοπούλου Ιωάννα, Γέρμαν Ειρήνη, Σκιαδάς Φώτης και Φαλάγγα Μαλένα, όλοι τους μαθητές του τμήματος Α1 Λυκείου και το υλικό παρήγαγαν -εκτός από τους προαναφερθέντες- και οι Αναγνωστάκη Μυρωνία, Παλαιολόγου Τζωρτζίνα, Σοïλεμέζη Κυβέλη, Ιακωβίδης Αλέξανδρος, Καραμηνάς Ιάσονας καθώς και η Εξαπειχίδου Αλεξάνδρα του τμήματος Β2.

Συντονίστριες της προσπάθειας κι εμψυχώτριες των παιδιών αποτέλεσαν οι φιλόλογοι Ελεάννα Βλαβιανού και η Αικατερίνη Στρατάκη, που τους τόνισαν ότι αξίζει να αδράξουμε την ευκαιρία για μια διαφορετικού είδους δουλειά, πέραν των τυποποιημένων που απαιτεί η σχολική καθημερινότητα, ασχέτως αποτελέσματος.

Ευχαριστούμε θερμά και τον γραφίστα μας, Ανδρέα Βακαλιό, ο οποίος επιμελήθηκε εικαστικώς και τις δύο εφημερίδες!

Για να διαβάσετε ολόκληρη την εφημερίδα του Γυμνασίου πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την εφημερίδα του Λυκείου πατήστε εδώ.