Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Συμμετοχή σε διαδραστικό εργαστήρι «Η νεολαία αναλαμβάνει δράση! Δράστε και εσείς!»

1024 769 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Πρόσφατα, το Γερμανικό τμήμα της Α’ Γυμνασίου παρακολούθησε το workshop με θέμα «Η νεολαία αναλαμβάνει δράση! Δράστε και εσείς!» στο Goethe Institut Αθηνών. 
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα διαδραστικού εργαστηρίου με θέμα τη «βιωσιμότητα,» οι μαθητές ανακάλυψαν σε ποιες απειλές είναι εκτεθειμένος ο πλανήτης μας και πώς μπορεί ο καθένας από εμάς να βοηθήσει στην εξάλειψη τους!
Τα παιδιά φεύγοντας από το Γερμανικό Ινστιτούτο είχαν την ευκαιρία να μάθουν, με παιγνιώδη τρόπο, τα βασικά θέματα περιβαλλοντικής μόλυνσης και κλιματικής αλλαγής που επικρατούν στην εποχή μας, να γνωρίσουν δυνατότητες και πτυχές της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και να ανακαλύψουν με ποιούς τρόπους μπορούν οι ίδιοι να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμβάλλουν στην βελτίωση τόσο των οικολογικών, όσο και των κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, πάντα σε συνδυασμό με την εξάσκηση και την ανάπτυξη των γνώσεών τους στη Γερμανική γλώσσα.