Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Συμμετοχή στην 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

1024 824 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Από τις 6 έως και τις 10 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις αξίες του Ολυμπισμού και της Γαλλοφωνίας, ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα αναπηρίας και ανακάλυψαν πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το 2024 στο Παρίσι.
Όλα τα τμήματα των Γαλλικών παρακολούθησαν στα ελληνικά και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση τις διαδικτυακές ομιλίες ελλήνων και διεθνών Ολυμπιονικών όπως του Θανάση Γκαβέλα (στίβος 100μ.), της Βούλας Παπαχρήστου (άλμα εις τριπλούν), του Δημοσθένη Ταμπάκου (κρίκοι), του Άγγελου Τσαγκαράκη (μπάσκετ), της Laura Georges (ποδόσφαιρο) και του Sylvain Paillette (κολύμβηση).
Υπεύθυνες δράσης: Ευαγγελία Αποστολάτου, Κατερίνα Παγώνη, Φλώρα Σπαθάρου