Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο

1024 512 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 1

Τα  ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ, με αφορμή την επέτειο των  60 χρόνων από την  ίδρυσή τους, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με τίτλο

«Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα στο διεθνές περιβάλλον
Πραγματικότητα, Προβληματισμοί, Προοπτικές »

την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» των Νέων Εκπαιδευτηρίων.
Εισηγητές στο Συμπόσιο ήταν μορφωτικοί ακόλουθοι και εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Γαλλίας, της  Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Κύπρου καθώς  και η  Επίτιμη Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Εισηγήσεις ανέπτυξαν ακόμη Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σύμβουλος Πληροφορικής Δ.Ε. Αθήνας και Πειραιά, Διευθυντές Προτύπων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου Παλλήνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και εκπαιδευτικοί των Νέων Εκπαιδευτηρίων.

Στο  Συμπόσιο ακούστηκαν προβληματισμοί και απόψεις για το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα και  παρουσιάστηκαν οι νέες προοπτικές που ανοίγονται στο χώρο της εκπαίδευσης. Στις εργασίες του Συμποσίου και στις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που ακολούθησαν τις συνεδρίες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές των Νέων Εκπαιδευτηρίων, γονείς και εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων.
Την οργανωτική επιτροπή του Συμποσίου, που εργάστηκε ακάματα για πολλούς μήνες για την επιτυχία του, αποτέλεσαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Σακέτου, Έλενα Φούρλα, Σοφία Παλιούρα και Χάρης Αναστασιάδης.