Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Timelines: Γενικές Ανακοινώσεις, Επίκαιρα, Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 1

Αγαπητοί γονείς,

Φέτος, το άνοιγμα των σχολείων έρχεται με ανακούφιση για τα παιδιά μας που επιτέλους θα ανταμώσουν και πάλι με τους φίλους & συμμαθητές τους και θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σε μια νέα κανονικότητα, με διάθεση και δημιουργικότητα! Παράλληλα, ξεκινάει και για εμάς τους γονείς & κηδεμόνες ένας καθημερινός αγώνας προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία τους και, κατ’ επέκταση, εκείνη των οικείων τους. Σε αυτό τον αγώνα, πιστεύουμε πως είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά (Σχολείο & Σύλλογος) και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά μας!

Δυστυχώς ο «δαίμονας» του COVID-19 μας ακολουθεί και φέτος. Έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας, τον τρόπο σκέψης μας και τον τρόπο που χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Μας έχει κάνει πιο καχύποπτους προς το συνάνθρωπο και πιο ανασφαλείς. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μία νέα πραγματικότητα, με ψυχραιμία και σύνεση.

Στα πλαίσια αυτά και στο βαθμό που μας είναι επιτρεπτό, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων επιχειρεί και πάλι να σταθεί στο πλευρό των γονιών και των παιδιών του Σχολείου μας. Στην συνεχή επικοινωνία που διατηρούμε με την Διεύθυνση του Σχολείου, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχουν ήδη προγραμματιστεί υπηρεσίες & δράσεις, οι οποίες θα κάνουν όσο πιο εύκολη τη ζωή των παιδιών μας και κατ’ επέκταση τη δική μας. Από την πλήρη ετοιμότητα & αναβάθμιση τεχνολογικών συστημάτων τηλεκπαίδευσης (σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα), μέχρι τον νέο τρόπο ενημέρωσης μαθητών, γονέων & κηδεμόνων μέσω e-class προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στις εγκαταστάσεις του Σχολείου. Για αυτά και άλλα πολλά θέματα, τα οποία έχει συντονίσει το Σχολείο μας, έχετε ήδη ενημερωθεί απευθείας από την Διεύθυνση μέσω e-mail.

Επιπρόσθετα λοιπόν στις όποιες κινήσεις / ενέργειες θα προβεί το κράτος και η Διεύθυνση του Σχολείου, εμείς, από την ΠΡΩΤΗ εβδομάδα που θα ξεκινήσουν τα σχολεία, θα προμηθεύσουμε το Σχολείο μας (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο) με 2.500 μάσκες, όπου αντιστοιχούν 2 για κάθε παιδί. Οι μάσκες πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ, είναι 100% βαμβακερές, πλενόμενες, με 2 στρώσεις και σε ποικιλία χρωμάτων.

Παράλληλα, συμφωνήσαμε με την εταιρεία PAPOUTSANIS για την προμήθεια 2.500 ατομικών αντισηπτικών (Natura Gel 70ml), επίσης 2 για κάθε παιδί, για όλες τις βαθμίδες του σχολείου  προκειμένου να το έχουν όλα τα παιδιά στην τσάντα τους ανά πάσα στιγμή.

Τέλος, σε συνεργασία με το Σχολείο έχει συναφθεί συμφωνία με το Διαγνωστικό Κέντρο Γλυφάδας MEDI ONE ( https://medione.gr ) προκειμένου να πραγματοποιείται το μοριακό τεστ ανίχνευσης COVID-19 (όχι αντισωμάτων) για κάθε παιδί του σχολείου και γονέα ή κηδεμόνα αυτού στην ειδική τιμή των €65,00 αντί για €100,00+ των περισσοτέρων διαγνωστικών κέντρων και αυθημερόν ραντεβού στο χώρο του Διαγνωστικού Κέντρου. Με την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος ίωσης (π.χ. πυρετού ή βήχα ή δύσπνοια), επικοινωνείτε απευθείας με το Διαγνωστικό κέντρο στο 210-9632396 και κλείνετε το ραντεβού σας για τα TEST, δηλώνοντας το όνομά σας και ότι προέρχεστε από τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα. Σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε ΑΜΕΣΑ το Σχολείο προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη χρήση της προσφοράς, παρακαλείστε να ΜΗΝ πραγματοποιείται το TEST καθαρά για προληπτικούς λόγους (π.χ. για επιστροφή στην εργασία των γονέων, μετά από άδεια). Όλα τα ανωτέρω δεν αναιρούν το δικαίωμα επιλογής του καθενός να επισκεφτεί τον παιδίατρο του ή να επικοινωνήσει απευθείας με τον ΕΟΔΥ για περαιτέρω οδηγίες.

Κλείνοντας -και με το θάρρος του γονέα προς γονέα- θα θέλαμε να αποτείνουμε έκκληση σε όλους εσάς, να προσέχουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να μην στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο εάν παρουσιάζουν έστω και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Βήχα
  • Πυρετό
  • Δύσπνοια
  • Κοιλιακό άλγος
  • Εμετό ή διάρροια
  • Μυαλγία ή έντονο πονοκέφαλο
  • Αίσθημα κόπωσης
  • Αιφνίδια έναρξη ανοσμίας, αγευσίας ή δυσγευσίας

Θυμίζουμε ότι εκτός από τη δική τους υγεία διακυβεύεται και η υγεία των οικείων τους αλλά και των άλλων παιδιών και του προσωπικού του σχολείου και των οικογενειών τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την ανταλλαγή και συζήτηση απόψεων ή/και προβληματισμών σας στα e-mails και τα τηλέφωνα όλων των μελών (είναι αναρτημένα στο site του Σχολείου μας).

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Άλιμος,  Παρασκευή, 11/09/2020