Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

«Χριστούγεννα… με το Σχολείο» Timelines: Ανακοινώσεις Δημοτικού, Ανακοινώσεις Νηπιαγωγείου

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Αγαπητοί γονείς,

Το Σχολείο μας, στη διαρκή προσπάθειά του να διευκολύνει εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενο σε αίτημα τους, έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για συγκεκριμένες μέρες των σχολικών αργιών στην περίοδο των «Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα, οι ημέρες αυτές είναι:

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019  

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

 

Τις ημέρες αυτές, το Σχολείο θα είναι ανοιχτό 08:00 – 15:00 με εκπαιδευτικό προσωπικό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήρες μεσημεριανό γεύμα (13:30 – 14:00).

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό, γιατί δεν θα λειτουργεί κυλικείο στο Σχολείο.

 

Ορισμένες πολύ χρήσιμες διαδικαστικές λεπτομέρειες

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνεται κανονικά με τα σχολικά μας λεωφορεία. Ειδικότερα, η παραλαβή των παιδιών με τα σχολικά θα αρχίζει στις 7:30. Το μεσημεριανό δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 14:30.

Το Σχολείο ωστόσο, θα παραμένει ανοιχτό για τις ειδικές ανάγκες του προγράμματος μέχρι τις 15:00. Αν κάποιο παιδί χρειάζεται να μείνει πέραν του δρομολογίου των 14:30, οι γονείς θα πρέπει να το παραλάβουν οι ίδιοι από τον χώρο του Σχολείου, αφού βεβαίως έχει υπάρξει εγκαίρως η σχετική συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα των 7 ημερών ή μέρος αυτού. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 105 € για τις επτά μέρες, 45 € για το τριήμερο και 60 € για το τετραήμερο, χωρίς άλλη επιβάρυνση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τριάντα (30) παιδιών/ ανά τριήμερο/ τετραήμερο. 

Ενδεικτικές Ημερήσιες Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

 

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου

  • Χριστουγεννιάτικη Κάρτα. Δημιουργούμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα για το δέντρο μας βάζοντας πολλή φαντασία στις ευχές μας.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

  • Ζαχαροπλαστική. Στην κουζίνα του Σχολείου μας θα φτιάξουμε νόστιμα, γλυκά τρουφάκια.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου

  • Χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Θα φτιάξουμε στεφανάκια για την πόρτα μας, βάζοντας τις δικές μας πινελιές.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου

  • Πήλινα στολίδια. Θα δημιουργήσουμε πήλινα στολίδια, για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου

  • Γούρι. Χρησιμοποιώντας πολλή φαντασία θα φτιάξουμε το δικό μας γούρι για το νέο έτος.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου

  • Χριστουγεννιάτικο χωριό. Ομαδική κατασκευή σε χαρτί του μέτρου που θα διακοσμήσει το Σχολείο μας.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου

  • Ημερολόγιο (Κατασκευή). Ένα όμορφο ημερολόγιο φτιαγμένο από τα χεράκια μας, για να μας κρατά συντροφιά κάθε μέρα για μια ολόκληρη χρονιά.

Το καθημερινό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από δημιουργικές κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι. Τη διεύθυνση του προγράμματος έχει η δασκάλα της Β΄ τάξης κ. Νικολέτα Νούλα.

Επιπλέον, στον χώρο του Σχολείου μας θα βρίσκεται και η νοσηλεύτριά μας, κ. Γεωργία Σφενδουράκη.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη θετική σας ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτοβουλία μας, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Από τη Διεύθυνση

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στέλνοντας την παρακάτω αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Σχολείου.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ