Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

«Χριστούγεννα… με το Σχολείο» Timelines: Ανακοινώσεις Δημοτικού, Ανακοινώσεις Νηπιαγωγείου

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Το Σχολείο μας, στη διαρκή προσπάθειά του να διευκολύνει εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενο σε αίτημα τους, θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για συγκεκριμένες μέρες των σχολικών αργιών στην περίοδο των «Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς».

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα οι 7 ημέρες είναι:

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018
Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019
Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Τις ημέρες αυτές, το Σχολείο θα είναι ανοιχτό 08:00 – 15:00 με εκπαιδευτικό προσωπικό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήρες μεσημεριανό γεύμα (13:30 – 14:00).

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό, γιατί δεν θα λειτουργεί κυλικείο στο Σχολείο.

Ορισμένες πολύ χρήσιμες διαδικαστικές λεπτομέρειες

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνεται κανονικά με τα σχολικά μας λεωφορεία. Ειδικότερα, η παραλαβή των παιδιών με τα σχολικά θα αρχίζει στις 7:30. Το μεσημεριανό δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 14:30.

Το Σχολείο, ωστόσο, θα παραμένει ανοιχτό για τις ειδικές ανάγκες του προγράμματος μέχρι τις 15:00. Αν κάποιο παιδί χρειάζεται να μείνει πέραν του δρομολογίου των 14:30, οι γονείς θα πρέπει να το παραλάβουν οι ίδιοι από τον χώρο του Σχολείου, αφού βεβαίως έχει υπάρξει εγκαίρως η σχετική συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα των 7 ημερών ή μέρος αυτού. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 105 € για τις επτά μέρες, στα 45 € για το τριήμερο και 60 € για το τετραήμερο, χωρίς άλλη επιβάρυνση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τριάντα (30) παιδιών/ ανά τριήμερο/ τετραήμερο.

Ενδεικτικές Ημερήσιες Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου:

  • Χριστουγεννιάτικη Κάρτα. Δημιουργούμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα για το δέντρο μας, βάζοντας πολλή φαντασία και αστερόσκονη στις ευχές μας.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου:

  • Χειμωνιάτικο τοπίο. Ομαδική κατασκευή σε χαρτί του μέτρου που θα διακοσμήσει το Σχολείο μας.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου:

  • Ζαχαροπλαστική. Στην κουζίνα του Σχολείου μας θα φτιάξουμε παραδοσιακούς κουραμπιέδες και θα πασπαλίσουμε τις στιγμές μας με άχνη ζάχαρη!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου:

  • Πήλινα στολίδια. Θα δημιουργήσουμε πήλινα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και θα τα διακοσμήσουμε με τις δικές μας προσωπικές πινελιές.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου:

  • Ζαχαροπλαστική. Μετά από τους κατάλευκους κουραμπιέδες έχουν σειρά τα αγαπημένα μας Gingenbread cookies. Οι μικροί ζαχαροπλάστες θα δημιουργήσουν ολοζώντανα και χαρούμενα «μπισκοτανθρωπάκια».

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου:

  • Χριστουγεννιάτικα ρεσό. Χρησιμοποιώντας CD και απλά υλικά φτιάχνουμε ένα αξιοζήλευτο χριστουγεννιάτικο ρεσό.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου:

  • Ημερολόγιο (Κατασκευή). Ένα όμορφο ημερολόγιο φτιαγμένο από τα χεράκια μας για να μας κρατά συντροφιά κάθε μέρα για μια ολόκληρη χρονιά.

Το καθημερινό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από δημιουργικές κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια και ελεύθερο παιχνίδι. Τη διεύθυνση του προγράμματος έχει η κ. Άρτεμις Καράμπαλη.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη θετική σας ανταπόκριση σε αυτήν την πρωτοβουλία μας, με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Από τη Διεύθυνση

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, στέλνοντας την παρακάτω αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Σχολείου.

 

ΔΗΛΩΣΗ-ΦΥΛΑΞΗ-ΧΡΙΣΤ-2018.pdf