Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Έκθεση Βιβλίου Μικρογραφίες 27 Νέα Εκπαιδευτήρια

Έκθεση Παιδικού Βιβλίου – Μικρογραφίες 27

870 566 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

«Ταξιδεύοντας σε αληθινούς… και φανταστικούς προορισμούς!»

Τα ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ, για 27η συνεχή χρονιά, διοργάνωσαν Έκθεση Παιδικού Βιβλίου, πλαισιωμένη από ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, από την Τετάρτη 2 Μαΐου ως την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018. Το κεντρικό θέμα της Έκθεσης «Ταξίδεψε…» προς όλες τις κατευθύνσεις…!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού ταξίδεψαν με κάθε τρόπο και για κάθε προορισμό! Ταξίδεψαν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξίδεψαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Παρίσι, ταξίδεψαν με αρωγό τα συναισθήματά τους, ταξίδεψαν συντροφιά με τον Ιούλιο Βερν σε όλο τον κόσμο, ταξίδεψαν με μια βαλίτσα στο χέρι σαν τον Σεβάχ τον θαλασσινό, ταξίδεψαν με αερόστατα στα όνειρά τους, μα πάνω από όλα, όπου κι αν ταξιδεύουν, ταξιδεύουν με ασφάλεια και σεβασμό στον Κ.Ο.Κ.

Προσκεκλημένοι μας ομιλητές ήταν η συγγραφέας κ. Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφόρου που μας ταξίδεψε, μέσα από το βιβλίο της Οι θησαυροί της Εβίτας, στην αναγνώριση και κυρίως στη συμφιλίωση με τα συναισθήματά μας, ο κ. Στέφανος Τάρλας, εκπαιδευτής οδηγός και συνεργάτης του Ε.Ε.Σ. και η κ. Βιβή Βάγκαλη, πρόεδρος του Συλλόγου Τροχαίων ατυχημάτων «Αγάπη για Ζωή», υπενθύμισαν στους μαθητές μας πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί ποδηλάτων είτε ακόμη και ως συνοδηγοί! Τέλος, με αφορμή το βιβλίο Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου, οι εκπρόσωποι της Ορνιθολογικής Εταιρίας κ. Ευγενία Πανώριου και η κ. Δώρα Μπασδέκη,  μίλησαν στα παιδιά για τα αποδημητικά πουλιά.

Η Έκθεση Βιβλίου έκλεισε τις πύλες της με την αποστολή της «Βαλίτσας της Προσφοράς και της Αγάπης». Με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών και των οικογενειών τους, η Βαλίτσα ταξίδεψε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας με παραλήπτες δομές και φορείς ψυχικής υγείας, οικοτροφεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία καθώς και κοινωνικά φαρμακεία σκορπίζοντας χαρά στους συνανθρώπους μας. Συνοδοιπόροι της, η Αγάπη, η Ανθρωπιά, η Αλληλεγγύη, το Νοιάξιμο, η Προσφορά και η Φροντίδα, αξίες πανανθρώπινες που διαπερνούν, και κυρίως, χαρακτηρίζουν τα παιδιά των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα ως άτομα αυτής της κοινωνίας!

Τις εκδηλώσεις της Έκθεσης Βιβλίου πλαισίωσαν με συναυλίες η Μικρή Χορωδία και οι Μικρές Ορχήστρες του Δημοτικού.

Ευχαριστήριες επιστολές

Εταιρία κοινωνικής ψυχιατρικής και ψυχικής υγείας.pdf

 

Δημοτικό Γηροκομείο Βαθέος Σάμου.pdf

 

Ορφανοτροφείο Βόλου.pdf