Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

800 600 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Τα τελευταία χρόνια, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει γίνει ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική κοινότητα: Οι απάτες έχουν πολλαπλασιαστεί και για αυτόν τον λόγο πολλοί άνθρωποι έχουν ζητήσει βοήθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου ήρθαν στο Σχολείο μας οι υπεύθυνοι υπηρεσίας, για να ενημερωθούμε εμείς, οι μαθητές της α΄ Γυμνασίου σχετικά τις αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα και να μας δώσουν τις συμβουλές τους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο. Μας περιέγραψαν τις ασχολίες των παιδιών τα τελευταία χρόνια και καταλάβαμε ότι έχει αυξηθεί αρκετά ο χρόνος τον οποίο αφιερώνουν τα παιδιά στα διαδικτυακά μέσα.

Αρχικά, οι κλοπές και οι απάτες μέσω του διαδικτύου έχουν αποτελέσει το κύριο θέμα του σημερινού κόσμου. Πολλά παιδιά έχουν βρεθεί σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από εκβιασμούς που έχουν δεχτεί από άγνωστους του διαδικτύου, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχολογία και την επίδοσή τους στα μαθήματα. Αλλά ακόμη και πολλοί ενήλικες έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση, χάνοντας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και δίνοντας λάθος συμβουλές στα παιδιά τους. Η κατάσταση αυτή αποτελεί δυστυχώς ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Συνεπώς, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προσπαθεί να περιορίσει όλα αυτά τα προβλήματα, συζητώντας και δίνοντας συμβουλές στα παιδιά σχετικά με την πρόληψη του φαινομένου. Για τους λόγους αυτούς, η ενημέρωση των μαθητών του Σχολείου μας για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο τους βοηθά να προστατεύονται από αυτούς.

Οι μαθητές του πενταμελούς συμβουλίου του α3 Γυμνασίου