Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Γνωριμία με την Ελλάδα – Διήμερη εκδρομή στην Οίτη

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Διήμερη εκδρομή στην Οίτη – διαμονή στα Λουτρά της Υπάτης για παιδιά Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού

Ημερομηνία: Σάββατο 31/03/2018 – Κυριακή 01/04/2018
Ώρα αναχώρησης από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 07:30 το Σάββατο 31/03 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 07:15)
Ώρα επιστροφής στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 22:00 την Κυριακή 01/04 (Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 21:30)

Πρόγραμμα εκδρομής

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018:
07:30: Αναχώρηση από το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου.
Μικρή στάση στις Θερμοπύλες για να δούμε από κοντά το άγαλμα του Λεωνίδα, να ξεμουδιάσουμε και να φάμε ένα σάντουιτς. (Θα έχουμε μαζί μας πρόχειρο φαγητό για όλη την ημέρα του Σαββάτου, μέχρι τις 8:30 μ.μ., που θα φάμε σε τοπικό ταβερνάκι.)

10:30: Άφιξη στα Λουτρά της Υπάτης (περίπου 220 χμ. από την Αθήνα) και συνάντηση με την αγαπημένη μας Μαρία Χριστογεώργου (παλιά δασκάλα του Σχολείου μας, γέννημα και θρέμμα της περιοχής) και τους δύο οδηγούς βουνού, που θα είναι οι υπεύθυνοι για το διήμερο πρόγραμμά μας και θα έχουν οργανώσει τα παιχνίδια στο βουνό.

11:00: Πεζοπορία στους καταρράκτες και θα ακολουθήσουν παιχνίδια ανάλογα τη διάθεσή μας («Στίβος περιπέτειας», «Σαρανταποδαρούσα», «Το παιχνίδι του μυλωνά», «Δοκός ισορροπίας» κ.ά.).

18:30: Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο «HOTEL ALEXAKIS». Θα κοιμηθούμε σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, με δικό του λουτρό το καθένα. Το ποιος θα κοιμηθεί με ποιον, θα το κανονίσουμε στο πούλμαν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, λαμβάνοντας υπόψη μας τις επιθυμίες όλων.

19:00 – 19:30: Επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά της Υπάτης και στον κρατήρα-πηγή του θειούχου θερμού ύδατος. Βόλτα στο πανέμορφο πάρκο του χωριού.

20:00: Δείπνο (ντόπιες χοιρινές μπριζόλες ή κοτόπουλο στα κάρβουνα, τηγανιτές πατάτες, σαλάτα με ντόπια ζαρζαβατικά, χωριάτικη φέτα, χυμός), σε πολύ καλή τοπική ταβέρνα.

21:30: Επιστροφή στο ξενοδοχείο και προετοιμασία για ύπνο.

22:30: Σβήνουν τα φώτα και οι πόρτες των υπνοδωματίων μένουν όλες ανοιχτές για να έχουν τον νου τους οι δάσκαλοι – συνοδοί, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στον όροφο του ξενοδοχείου θα είμαστε μόνο εμείς, θα έχει πολύ καλή ζέστη σ’ όλους τους χώρους και η κεντρική είσοδος θα είναι κλειδωμένη. Από τη στιγμή που θα σβήσουν τα φώτα κι έπειτα, απαγορεύονται οι ομιλίες και όσοι παρακούσουν θ’ απομακρυνθούν από το δωμάτιο και την παρέα της αρεσκείας τους. Πρέπει να είναι σεβαστή η ώρα της ξεκούρασης, ώστε να χαρούμε όλοι αυτή τη θαυμάσια εκδρομή!

Κυριακή 1 Απριλίου 2018:
08:00: Έγερση – Πρωινό, με πλούσιο μπουφέ.

10:00: Αναχώρηση με το πούλμαν για την ορεινή τοποθεσία Πάθαινα (45΄) και ολοήμερη ορειβατική εκδρομή σε μια θαυμάσια ορεινή λίμνη (με τρίτωνες!), όπου θα κολατσίσουμε με ζυμωτό ψωμί, χωριάτικα αυγά, τυρί, ελιές και πεντανόστιμα φαγητά που θα έχουμε προμηθευτεί το πρωί!!!

17:00: Φαγητό στην τοπική ταβέρνα.

18:30: Αναχώρηση για την Αθήνα.

22:00: Άφιξη στο Σχολείο μας.
Στην επιστροφή θα υπάρχει στάση στη διαδρομή μας, όπου τα παιδιά θα μπορούν να φάνε ότι έχουν μαζί τους ή να αγοράσουν με χρήματα που θα έχουν μαζί τους κάτι πρόχειρο στο σημείο της στάσης.

Οδηγίες

Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του το σακίδιό του και μια τσάντα με φερμουάρ.

  1. Στο σακίδιο θα πρέπει να υπάρχουν:
  • φαγητό για το Σάββατο, μέχρι το βραδάκι που θα φάμε στην ταβέρνα (4–5 σάντουιτς, και 1 – 2 μήλα είναι αρκετά)
  • παγούρι με 1,5 λ. νερό
  • γάντια, καπέλο, έξτρα ζακέτα (μπουφάν λεπτό)
  • 1 μικρή πετσέτα και χαρτομάντιλα
  • 3 σακούλες νάιλον του super market και 1 σακούλα σκουπιδιών μεγάλη (θα γίνει extra αδιάβροχο, αν μας πιάσει βροχή)
  • πυξίδα, κιάλια και φωτογραφική μηχανή (αν έχετε)
  • αντηλιακή κρέμα και γυαλιά (για όσους είναι απαραίτητα)

Το σακίδιο θα το κουβαλάμε στην πλάτη μας και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει περιττά βάρη!!!

  1. Στην τσάντα με το φερμουάρ θα πρέπει να υπάρχουν:
  • είδη προσωπικής υγιεινής
  • πιτζάμες και παντόφλες
  • 2 αλλαξιές ρούχα και 4 ζευγάρια κάλτσες (2 χοντρές και 2 λεπτές)
  • δεύτερο ζευγάρι παπούτσια
  • ένα σακουλάκι μ’ ένα μολύβι, μια γόμα και μια ξύστρα. Όσοι επιθυμείτε να γίνετε ρεπόρτερ της εκδρομής, να έχετε κι ένα μπλοκάκι για σημειώσεις ή για σχέδια!
  • Όποιος έχει καλή μουσική, ας τη φέρει για όλους μας. Επίσης ευπρόσδεκτα είναι και τα επιτραπέζια παιχνίδια!
  •  Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια που θα φοράτε! Πρέπει να είναι άνετα για να μη σας δημιουργήσουν προβλήματα! Τα παπούτσια πρέπει να μη γλιστρούν και να μη σας σφίγγουν!!!
  •  Φορέστε φόρμες, μακό, fleece και πουλόβερ (ώστε ανάλογα με τη θερμοκρασία να βάζετε ή να βγάζετε) και στα πόδια 2 ζευγάρια κάλτσες (ένα λεπτό από μέσα κι ένα παχύ απ’ έξω) για να μην πληγωθείτε από το περπάτημα!!! Πρέπει να έχετε οπωσδήποτε ζεστό μπουφάν. (Η θερμοκρασία στο βουνό μπορεί να είναι χαμηλή π.χ.10ο C!)

Καθένας σας, να φτιάξει μόνος του το σακίδιο και την τσάντα του για να γνωρίζει τι έχει μαζί του και πού το έχει!!!

  • Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί τα κινητά μας για οποιαδήποτε ανάγκη. Εάν έχετε κινητά δικά σας, είναι δική σας ευθύνη αν χαθούν, χαλάσουν ή πάθουν το οτιδήποτε. Επίσης θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση τους, αλλιώς θα τα μαζέψουμε οι δάσκαλοι και θα επιστραφούν στους γονείς σας στην επιστροφή στο Σχολείο.

Το τηλέφωνο του ξενώνα μας είναι: 2231 059380 (HOTEL ΑLEXAKIS).

 Την Παρασκευή να κοιμηθείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα για να είστε πολύ – πολύ ξεκούραστοι.

Χρήματα δε χρειάζεται να έχετε μαζί σας, διότι όλα όσα περιγράφονται στο πρόγραμμα είναι πληρωμένα. Εάν φέρετε κάποιο μικρό χαρτζιλίκι για κάποια από τις στάσεις μας, παρακαλούμε να είναι σε πορτοφόλι και μέσα σε κάποια τσέπη με φερμουάρ.

Ευχόμαστε μια αξέχαστη εκδρομή!!!

Οι συνοδοί δάσκαλοι: Αργύρης Κασελούρης (κιν. 6972 457126), Φωτεινή Βλάχου (κιν.6988 924555) και Μαρία Χριστογεώργου (κιν. 6977 663465).

Σημείωση: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους συνοδούς δασκάλους και να έχει μαζί του το φάρμακό του.

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στο 1ο διάλειμμα, ο κος Αργύρης θα είναι στη μεγάλη αυλή για να λύσει τυχόν απορίες σας

Πληροφορίες

Υπεύθυνοι προγράμματος: κ. κ. Αργύρης Κασελούρης, Φωτεινή Βλάχου
Τιμή εκδρομής: 135€
Περιλαμβάνονται:
α) ο ύπνος, β) το δείπνο του Σαββάτου, το πρωινό, το πικ-νικ και το γεύμα της Κυριακής, γ) η μεταφορά (το πούλμαν θα είναι μαζί μας συνέχεια) και δ) η διεξαγωγή του προγράμματος, καθώς και τα πληροφοριακά έντυπα, που θα δοθούν στα παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
Ο ελάχιστος αριθμός παιδιών, για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή είναι 25 και ο μεγαλύτερος 47.
Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και της πληρωμής προκαταβολής 35€ είναι η Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018.
Τα υπόλοιπα χρήματα θα πληρωθούν 2 ημέρες πριν την εκδρομή, οπότε θα είμαστε σίγουροι και για τον καιρό. Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής λόγω καιρού, η προκαταβολή θα επιστραφεί.
Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9816523 (εσωτ. 3)

Δήλωση συμμετοχής