Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα Ά Δημοτικού

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Να ’μαστε και πάλι εμείς τα «πρωτάκια» στο προσκήνιο των σχολικών μας «πραγμάτων». Η συλλογική δραστηριότητα – παιδιών και δασκάλων – στο Σχολείο μας με την εύγλωττη ονομασία «Εβδομάδα Τάξης», συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά.

Ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Υπενθυμίζεται, ότι η κάθε τάξη έχει μια εβδομάδα «ολότελα δική της» στα σχολικά μας πράγματα και έτσι «διακόπτει», κατά κάποιο τρόπο και διαφοροποιεί, τη σχολική της καθημερινότητα (κατά το δυνατό), προετοιμάζοντας και συμμετέχοντας όλοι στις διάφορες δραστηριότητες / πρωτοβουλίες που συγκροτούν την «Εβδομάδα Τάξης».

Έτσι με βάση τις βιωματικές εμπειρίες παιδιών, δασκάλων και γονέων και τα γενικότερα θετικά σχόλια σχετικά με τον καθιερωμένο αυτό «θεσμό» στο Σχολείο μας, «προχωρούμε κι εφέτος ακάθεκτοι».

Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με την «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας «επιτεύγματα» στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Α΄ τάξης».

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Α΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

Σημείωση: Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου οι δασκάλες της Α΄ τάξης δεν θα δεχτούν γονείς.

Η προϊσταμένη της τάξης: Κατερίνα Λεβάκη – Α΄2
Οι δασκάλες των άλλων τμημάτων: Ανδριάνα Δημητριάδου – Α΄1, Φωτεινή Βλάχου – Α΄3

 

Πρόγραμμα Εβδομάδας Α΄ τάξης

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1
Να ’μαστε κι εμείς τα Πρωτάκια στο προσκήνιο. Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή θα ξεχάσουμε τι θα πει βιβλίο-τετράδιο-μολύβι-φυλλάδιο και θα ευχαριστηθούμε τον χειμώνα βλέποντας το παιχνιδιάρικο πρόσωπό του! Σήμερα λοιπόν ζωγραφίζουμε γιγαντο-ομπρέλες και στολίζουμε τους τεράστιους χιονανθρώπους μας με όσα ποπ-κορν μείνουν εκτός της κοιλίτσας μας! Εμ, πώς; Γίνεται δουλειά χωρίς φαγάκι;

ΤΡΙΤΗ 23/1
Αν και είμαστε στην καρδιά του χειμώνα εμείς δεν πτοούμαστε. Μετατρέπουμε το Αμφιθέατρο σε παιδότοπο και απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας!

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1
Τα χεράκια μας παγώσανε! Ώρα για γαντάκια! Όχι από αυτά που ξέρετε, αλλά από τα άλλα, τα γαντάκια της Αγάπης που θα ζεστάνουν γλυκά τις καρδιές μας, αφού μια κόκκινη χειροποίητη καρδιά θα τα ενώνει!

ΠΕΜΠΤΗ 25/1
Ως καλοί οικοδεσπότες, αλλά και γευσιγνώστες, ετοιμάζουμε γλυκές και αλμυρές γεύσεις με συνταγές απόλυτης επιτυχίας, για τους αυριανούς μας καλεσμένους. Καλά… καλά μη ζηλεύετε! Θα σας κεράσουμε κι εσάς κάτι!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/1
Ένα όμορφο χειμωνιάτικο ταξίδι δε θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς κέφι-τραγούδι και χορό! Όπως είναι γνωστό, η χαρά διπλασιάζεται όταν μοιράζεται γι’ αυτό και σας καλούμε όλους (γονείς και συμμαθητές) στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας, σήμερα στις 11:00, για να σκορπίσουμε μαζί παντού την αγάπη, γιατί όπως λέει και το γνωστό τραγούδι:

«Η αγάπη θέλει δύο για να ζεσταθεί!
Να παλέψει με το κρύο, να στεριώσει, να σταθεί»