Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα Ε΄ τάξης

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Πότε:
Φεβρουάριος 18, 2019 @ 8:30 πμ – Φεβρουάριος 22, 2019 @ 3:00 μμ
2019-02-18T08:30:00+02:00
2019-02-22T15:00:00+02:00

Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης «παρέα» με τους διδάσκοντες ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν «διαφορετικό τρόπο». Παρακολουθούν, αλλά κυρίως οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Ε΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

 Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με την «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Ε΄ τάξης».

Ακολουθεί το αναλυτικό «πρόγραμμα» της Εβδομάδας.

 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας περιμένουμε.

Ο προϊστάμενος της τάξης
Αργύρης Κασελούρης, Ε΄3
Δήμητρα Γκούβα, Ε΄2
Θωμαή Προδρόμου, Ε΄4

Οι δασκάλες των άλλων τμημάτων
Σταματίνα Γκούμα, Ε΄1

 

Πρόγραμμα Εβδομάδας
18 – 22 Φεβρουαρίου 2019

 ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2

Πρώτη μέρα της Εβδομάδας μας και θ’ αρχίσουμε με κατασκευή ψηφιδωτών. Σύμφωνα με το πνεύμα του μαθήματος της Ιστορίας της Ε΄, όπου τα ψηφιδωτά υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα σημαντικά και σπουδαία κτίσματα της εποχής, έτσι και εμείς σήμερα θα κατασκευάσουμε τα δικά μας ψηφιδωτά από χαρτί πάνω σε χαρτόνια ή σε αυτοσχέδιες κατασκευές μας, προσπαθώντας να μπούμε στο πνεύμα εκείνης της εποχής. Στη διάρκεια της πρώτης αυτής ημέρας θα πραγματοποιηθεί και ομιλία της κας Ιωάννας Χαρδαλούπα, εκπροσώπου του «Χαμόγελου του παιδιού», με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

ΤΡΙΤΗ 19/2

Θα συνεχίσουμε και τη δεύτερη μέρα δημιουργικά, κατασκευάζοντας μουσικά όργανα από απλά καθημερινά, αλλά και κάποια ανακυκλώσιμα υλικά. Έτσι θα πάρουμε μια ιδέα για τη μουσική και το τραγούδι στη ζωή μας που θα είναι και το κεντρικό θέμα της φετινής Έκθεσης Βιβλίου. Οι συνάδελφοι του μουσικού τμήματος θα μας δώσουν πολύτιμες συμβουλές και βοήθεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2

Σήμερα θ’ ασχοληθούμε ως ερασιτέχνες σεφ με τη δημιουργία παραδοσιακών πιτών. Πίτες παραδοσιακές από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα παρασκευαστούν από τα χέρια των παιδιών κάτω από τις δικές μας οδηγίες και θ’ αποτελέσουν κέρασμα για τους γονείς της Ε΄ Δημοτικού. Εδώ θα θέλαμε και τη βοήθεια όσων γονιών μπορούν και θέλουν να μας στείλουν και δικές τους παραδοσιακές πίτες (το πρωί της Πέμπτης μέσω των παιδιών), ίσως μαζί και με τη συνταγή με λίγα ακόμα λόγια για την προέλευσή τους. Τέλος, στο μάθημα της Πληροφορικής οι μαθητές θα παρουσιάσουν στην αίθουσα Πληροφορικής τις εργασίες τους ανά ομάδες με θέμα: «Ανακαλύπτοντας το σύμπαν».

ΠΕΜΠΤΗ 21/2

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή και των γονέων στις 09:15.

Στο μάθημα των Αγγλικών τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις πόλεις: York, Kent, London, Edinburgh, Manchester, Liverpool, οι οποίες αποτελούν και τα ονόματα των τάξεών τους. Ύστερα θ’ ακολουθήσει παιχνίδι γνώσεων και τύχης μεταξύ μαθητών – γονέων, σε ερωτήσεις της ύλης της Ε΄ Δημοτικού και όσοι από τους γονείς τολμούν, ας λάβουν μέρος!

Στη συνέχεια, θα γίνει μικρή παρουσίαση τραγουδιών από το μάθημα των Γερμανικών και των Γαλλικών και θα υπάρχει έκθεση των έργων των παιδιών από τις προηγούμενες μέρες. Τέλος, θ’ ακολουθήσει ένα μικρό κέρασμα με τις «πιτο-δημιουργίες» παιδιών και γονέων.

Η μέρα μας θα κλείσει παρακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα ταινία στο Αμφιθέατρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2

Έπαθλο και ξεκούραση για όλους την τελευταία ημέρα αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας θα είναι η εκδρομή στο θέατρο Γκλόρια για να παρακολουθήσουμε το έργο: «Οι 3 κοσμοναύτες».