Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα Τάξης Β΄ ΔΗΜ

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Τα παιδιά της Β΄ τάξης «παρέα» με τους διδάσκοντες ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν «διαφορετικό τρόπο». Παρακολουθούν, αλλά κυρίως οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Β΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με τη «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Β΄ τάξης».

Ακολουθεί το αναλυτικό «πρόγραμμα» της Εβδομάδας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας περιμένουμε. 

Η προϊσταμένη της τάξης
Άρτεμις Καράμπαλη, Β΄4                           

Οι δασκάλες των άλλων τμημάτων
Νικολέτα Νούλα, Β΄1
Σοφία Μεντζίνη, Β΄2
Χριστίνα Λεκάκη, Β΄3

 

Πρόγραμμα Εβδομάδας Β΄ τάξης
4 Μαρτίου – 8 Μαρτίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/3

Πώς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας δημιουργικά; Μα φυσικά κατασκευάζοντας κλόουν από παλιά CD ώστε να μπούμε για τα καλά σε αποκριάτικη διάθεση!

Στο μάθημα των Αγγλικών, θα γιορτάσουμε τα 90α γενέθλια του Mickey Mouse! Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα φτιάξουμε ένα ομαδικό κολάζ, για να τιμήσουμε τον αγαπημένο μας ήρωα. Θα μάθουμε όλη την ιστορία του, παρακολουθώντας ένα Power Point και τη μικρού μήκους ταινία όπου πρωτοεμφανίζεται! Τέλος, θα κατασκευάσουμε έναν σελιδοδείκτη, για να μας συντροφεύει, όταν διαβάζουμε τις περιπέτειές του.

ΤΡΙΤΗ 5/3

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε παρουσιάσεις από τις δασκάλες μας για τα έθιμα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές την περίοδο των Αποκριών, της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής!

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3

Σηκώνουμε μανίκια, πλένουμε χεράκια και η κουζίνα του Σχολείου μάς περιμένει! Οι δασκάλες μας θα μας βοηθήσουν να ζυμώσουμε μικρές λαγάνες με τα τοσοδούλικα χεράκια μας!

ΠΕΜΠΤΗ 7/3

Την 3η και 4η ώρα (10:15 – 11:30) στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας περιμένουμε με ανυπομονησία τους γονείς μας για να τους παρουσιάσουμε την παράσταση: «Οι 12 μήνες»! Οι μαθητές της Β΄ τάξης ,με τη βοήθεια των δασκάλων των Καλλιτεχνικών και της Πληροφορικής, έχουν επιμεληθεί τα σκηνικά της παράστασης. Θα μας διηγηθούν τις χάρες του κάθε μήνα και θα απαγγείλουν ποιήματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3

Η ημέρα μας ξεκινάει με μία επίσκεψη στην τάξη μας της νοσηλεύτριας του Σχολείου μας, κυρίας Γεωργίας, η οποία θα μας δώσει χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση που χτυπήσουμε λιγάκι.

Στη συνέχεια, θα ετοιμαστούμε για το αποκριάτικο πάρτι μας που περιμένουμε με τόση λαχτάρα, μόνο που φέτος θα χορέψουμε ξεφαντώνοντας με τις αποκριάτικες στολές μας, το γαϊτανάκι! Οι δάσκαλοι της Φυσικής Αγωγής με μεράκι μάς έχουν προετοιμάσει μέρες τώρα για αυτόν τον ξέφρενο χορό!