Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Ημερήσια εκδρομή στην Αίγινα Δ΄ ΔΗΜ

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 1

Μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αίγινα
για τα παιδιά της Δ΄ τάξης του Δημοτικού

Ημερομηνία: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019
Αναχώρηση με εκδρομικά πούλμαν από το Δημοτικό, όπου το πρωί
τα παιδιά θα έρθουν κανονικά με τα σχολικά τους: ώρα 8:45.
Επιστροφή στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8): ώρα 18:00
Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9816523 (εσωτ. 3)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Η Αίγινα αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Πρώτος μας προορισμός είναι ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας, που βρίσκεται αριστερά από το λιμάνι, γνωστός για τον προϊστορικό οικισμό του, έναν από τους πιο σημαντικούς εκείνης της περιόδου καθώς και για τον ναό του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ. Στην αρχαιότητα αποτέλεσε την Ακρόπολη της Αίγινας και τη θρησκευτική και πολιτική βάση της πόλης. Το όνομα δόθηκε από τη μοναδική κολώνα που σώζεται μέχρι και σήμερα.

Επόμενος προορισμός μας είναι ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας, μέσα στα πεύκα με θέα την απέραντη γαλάζια θάλασσα. Θα δούμε τους 24 από τους 34 συνολικά κίονες του ναού, που κτίστηκε το 480 π.Χ. μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Επιστρέφοντας στο λιμάνι θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης, θαυμάζοντας το γραφικό τοπίο με τα παραδοσιακά σπίτια, την αγορά και τα μόνιππα που πηγαινοέρχονται στην προκυμαία.

Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του:

 α) το σακίδιό του με φαγητό, νερό, χυμό και φρούτα, καπέλο και χαρτομάντιλα. Επίσης ένα μικρό χαρτζιλίκι για τυχόν αγορές.

 β) σε μια τσάντα με φερμουάρ η οποία θα μείνει στο πούλμαν, θα πρέπει να υπάρχουν μια αλλαξιά ρούχα, για να τα φορέσει, αν χρειαστεί.

 ροσοχή στα ρούχα και στα παπούτσια, που θα φορέσετε! Πρέπει να είναι άνετα για να μη σας δημιουργήσουν προβλήματα και παλιά για να μη σας πειράξει αν σκιστούν.

Τα παπούτσια πρέπει να είναι κλειστά και το παντελόνι μακρύ.

Την Πέμπτη, κοιμηθείτε νωρίς!!!

Πρέπει να έχετε δυνάμεις και μάτια ανοιχτά την Παρασκευή.

 Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο για όλους θα έχουμε μαζί μας οι δάσκαλοι.

Σημείωση 2η: Οι δασκάλες – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τα τηλέφωνά σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.

Σημείωση 3η: Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα.

Οι δασκάλες, δίνουμε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων μας, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς, μόνο αν χρειαστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης / κατάστασης:

Νατάσα Κατσάπη                   (Δ΄1)                6976 035826
Θεοδώρα Κεραμιδά                (Δ΄2)                6973 649599
Ηλιάνα Μποκή                         (Δ΄3)                6948 635011
Ειρήνη Τζιτζικάκη                   (Δ΄4)                6937 359420

Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη εκδρομή!

Οι δασκάλες της Δ΄ Δημοτικού – συνεκδρομείς σας