Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Λήξη σχολικού έτους Λυκείου

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0


Αγαπητοί γονείς,

 

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και με την παρούσα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα λειτουργίας του Σχολείου μας τις επόμενες ημέρες.

ð Για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας θα γίνουν μαθήματα μέχρι και την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

ð Τους ελέγχους προόδου των μαθητών/μαθητριών του Λυκείου μας με την προφορική τους βαθμολογία για το Β΄ Τετράμηνο θα τους παραλάβετε από τη Γραμματεία του Λυκείου/Γυμνασίου την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 κατά τις ώρες 08:30 – 17:00.

ð Οι Απολυτήριες Εξετάσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 και θα διεξαχθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

Πέμπτη

23/05/2019

08:30-11:30 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Γενικής Παιδείας)
Τρίτη 28/05/2019 08:30-10:30 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
Τετάρτη

29/05/2019

08:30-10:30 ΙΣΤΟΡΙΑ
Πέμπτη

30/05/2019

08:30-10:30 ΒΙΟΛΟΓΙΑ (Γενικής Παιδείας)

 

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθούν Επαναληπτικές Απολυτήριες Εξετάσεις για όσους/όσες μαθητές/μαθήτριες απουσιάσουν δικαιολογημένα κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα των Απολυτηρίων Εξετάσεων θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στις 14:00.

Την περίοδο των ενδοσχολικών εξετάσεων οι μαθητές/μαθήτριες θα προσέρχονται με το σχολικό λεωφορείο που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ θα αποχωρούν με έκτακτο δρομολόγιο των σχολικών μας λεωφορείων για το οποίο θα ενημερωθείτε. Όσοι/όσες μαθητές/μαθήτριες έρχονται με δικό τους μέσο, οφείλουν να βρίσκονται έγκαιρα στο Σχολείο, το αργότερο στις 08:15. Καθυστερημένη προσέλευση (μετά τη διανομή των θεμάτων) σημαίνει αποκλεισμό από την εξέταση και μηδενισμό του γραπτού στο αντίστοιχο μάθημα. Αν επιθυμείτε μετά το πέρας κάθε εξέτασης το παιδί σας να αποχωρεί μόνο του από το Σχολείο, πρέπει να μας ενημερώσετε γι’ αυτό εγγράφως.

 

Οι μαθητές/μαθήτριες του Σχολείου μας που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα προσέλθουν στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλίμου «Θουκυδίδειο», που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Υψηλάντου και Θησείου στον Άλιμο (τηλ. 2109814833).

Για τη μετακίνηση των μαθητών/μαθητριών μας από και προς το 1ο ΓΕ.Λ. Αλίμου (για όσους/όσες το επιθυμούν) θα υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια των λεωφορείων του Σχολείου μας, για τα οποία θα ενημερωθείτε από τη Γραμματεία Γυμνασίου/Λυκείου και το Γραφείο Κίνησης.

Για το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας έχουμε ήδη ενημερώσει. Οι μαθητές/μαθήτριες οφείλουν να βρίσκονται στο Εξεταστικό Κέντρο το αργότερο στις 07:50. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30. Η διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Οι μαθητές/μαθήτριες οφείλουν να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα (στυλό μόνο μπλε ή μαύρου χρώματος, μολύβι, γόμα, γεωμετρικά όργανα, κλπ.) για τη διαδικασία των εξετάσεων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου και οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής με δυνατότητες επεξεργασίας ήχου και εικόνας, αριθμομηχανών, έξυπνων ρολογιών και blanco στους χώρους του Σχολείου, τόσο στις ενδοσχολικές όσο και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Την ώρα της εξέτασης οι μαθητές/μαθήτριες επιτρέπεται να έχουν δίπλα τους νερό, όχι όμως άλλα ροφήματα ή φαγώσιμα.

 

Υποχρεώσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Σύμφωνα με το άρθρο 17, του Π.Δ. 46/2016 με θέμα «Υποχρεώσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης»:

 

  1. Η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες εξέτασης γίνεται, με αλφαβητική σειρά, με την ευθύνη του Διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος συντάσσει ονομαστική κατάσταση εξεταζομένων σε κάθε αίθουσα. Η τοποθέτηση των μαθητών στις θέσεις και ο έλεγχος είναι ευθύνη των επιτηρητών. Παρέκκλιση επιβάλλεται στην περίπτωση αδελφών ή συγγενών μαθητών.
  2. Οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων. Επίσης, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν διορθωτικό (blanco). Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.
  3. Αν ο μαθητής φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα. Το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0) με απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και μετά από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα. Ο Διευθυντής του Λυκείου, οι επιτηρητές και οι διδάσκοντες το εξεταζόμενο μάθημα πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλούν σε προφορική απολογία τον μαθητή και συντάσσουν σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τους ανωτέρω. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

 

Σε περίπτωση απώλειας αντικειμένου που δεν επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση του, το Σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Σύμφωνα με τις §3 και 4, του άρθρου 20 του ΠΔ 298/1980:

  1. Ο αποκλειόμενος των εξετάσεων μαθητής οφείλει να παραδώσει το γραπτόν δοκίμιό του, εάν του έχει χορηγηθεί τετράδιον, επισημειουμένης επ’ αυτού σχετικής παρατηρήσεως υπό των επιτηρητών και αναγραφομένης υπό των ιδίων της ενδείξεως «μηδέν» (00), και απομακρύνεται της αιθούσης.
  2. Όστις χρησιμοποιεί μέσα υποκλοπής των θεμάτων, αναγράφει επί του γραπτού απρεπείς εκφράσεις, αισχρολογίας, ύβρεις ή συνεργεί εις την τέλεσιν τοιούτων πράξεων, κρίνεται παντελώς αποκλειστέος των Εξετάσεων δι’ αποφάσεως της Ε.Ε.Κ (Επιτροπή Εξεταστικού Κέντρου), λαμβανομένης μετ’ ακρόασιν τούτου. Αι διατάξεις της προηγουμένης παραγράφου 3 έχουν εφαρμογήν και εν προκειμένω.Αναδημοσίευση από εφημερίδα … 

    ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

    Κανένα «σκονάκι» δεν είναι… αθώο

     

    Νόμιμος είναι ο αποκλεισμός μαθητών από εξετάσεις και ο μηδενισμός των γραπτών τους όταν χρησιμοποιούν «σκονάκι», έστω κι αν αυτό βρίσκεται… εκτός θεμάτων.

     

    Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και απέρριψε προσφυγή μαθήτριας, που πήρε μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 1993, για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ανεπιτυχώς, ωστόσο, καθώς αποκλείστηκε από το μάθημα των Λατινικών γιατί συνελήφθη να χρησιμοποιεί «σκονάκι».

    Το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ (σε επταμελή σύνθεση) έκρινε ότι η ποινή που επεβλήθη στη μαθήτρια βρίσκεται εντός των συνταγματικών πλαισίων και απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ότι δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί από τις εξετάσεις και να μηδενιστεί το γραπτό της, επειδή τα θέματα που υπήρχαν στο «σκονάκι» δεν σχετίζονται με τα θέματα των εξετάσεων και επομένως δεν μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη βαθμολογία.

    Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο ερμηνεύοντας τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 57/90 για τις ποινές των υποψηφίων που συμμετέχουν σε εξετάσεις, έκρινε ότι ο διαγωνιζόμενος αποκλείεται κι όταν «συλληφθεί» να κατέχει στοιχεία που δεν επιτρέπονται από τον νόμο (βιβλία, σημειώματα, κλπ.) και τα οποία είναι σχετικά με το εξεταζόμενο μάθημα, ασχέτως από το εάν αυτά είναι ή όχι πρόσφορα για την εξαγωγή απαντήσεων στα συγκεκριμένα θέματα που τίθενται προς εξέταση.

     

    Θέμα αξιοκρατίας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το «σκονάκι» είναι λόγος αποκλεισμού από τις εξετάσεις, ακόμη και αν δεν δίνει απαντήσεις στα θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι.

     

    Ακόμη το ΣτΕ τονίζει στην απόφασή του ότι οι σχετικές ποινές συμπορεύονται με τις αρχές της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας με βάση την αξία και ικανότητα κάθε ατόμου και τις αρχές της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων.

    Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για την επιλογή των ικανοτέρων υποψηφίων για τα ΑΕΙ.

    Για το συγκεκριμένο θέμα με τις υπ’ αριθ. 1461 και 1462/2015 αποφάσεις του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κατοχή και μόνο κινητού τηλεφώνου από μαθητή/μαθήτρια, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, συνεπάγεται μηδενισμό του γραπτού!

     

    Μαθητές που δεν προσέρχονται ή διακόπτουν την εξέτασή τους…

    Σύμφωνα με το άρθρο 108, του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ Α΄ 70/07-05-2019) και θέμα «Μαθητές μη προσερχόμενοι στις γραπτές εξετάσεις»:

     

    1. Μαθητής που απουσιάζει ή προσέρχεται μετά την ανακοίνωση των θεμάτων σε κάθε είδους εξέταση δεν γίνεται δεκτός σε αυτήν και βαθμολογείται από τον Σύλλογο Διδασκόντων με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).
    2. Κατ’ εξαίρεση των διατάξεων της παραγράφου 1, μαθητές που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου, με αίτηση του κηδεμόνα ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, που υποβάλλεται στον Διευθυντή του Λυκείου, εξετάζονται άλλη ημέρα εντός της συγκεκριμένης κάθε φορά εξεταστικής περιόδου, την οποία ορίζει με απόφασή του ο Σύλλογος των διδασκόντων. Η ασθένεια βεβαιώνεται από ιατρική γνωμάτευση ή με υπεύθυνη δήλωση των κηδεμόνων των μαθητών ή των ιδίων των μαθητών εφόσον είναι ενήλικοι.


     

     

    Αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων

     

    Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Π.Δ. 46/2016 και θέμα «Αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων των Προαγωγικών και Απολυτηρίων Εξετάσεων του Γενικού Λυκείου»:

     

    Σε αναβαθμολόγηση υπόκεινται τα γραπτά δοκίμια των μαθητών του Γενικού Λυκείου με την ακόλουθη διαδικασία:

    1. Η αναβαθμολόγηση γίνεται στη Διεύθυνση Δ.Ε., στην οποία υπάγεται το αντίστοιχο Λύκειο.
    2. Μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο…

    Ο τελικός βαθμός της αναβαθμολόγησης είναι ο τελικός γραπτός βαθμός του μαθήματος σε κάθε περίπτωση, είτε είναι μεγαλύτερος είτε μικρότερος από τον βαθμό με τον οποίο είχε αρχικά βαθμολογηθεί το γραπτό δοκίμιο από τον οικείο καθηγητή.

     

    Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία από την οποία θα μπορείτε να παραλαμβάνετε τα Απολυτήρια των παιδιών σας (τα οποία αφού συνταχθούν, πρέπει να ελεγχθούν, να επικυρωθούν και να θεωρηθούν από την αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

     

    Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η φετινή Τελετή Αποφοίτησης έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30.

     

    Παρακαλούμε να συζητήσετε με τα παιδιά σας το πλαίσιο διεξαγωγής των εξετάσεων, ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση όλους μας.

     

    Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Καθηγητών/ Καθηγητριών του Σχολείου μας

    ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας

     

    Καλή Επιτυχία!