Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πάσχα… με το Σχολείο

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Το Σχολείο μας, στη διαρκή προσπάθειά του να διευκολύνει εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενο σε αίτημα τους, θέτει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για συγκεκριμένες μέρες των σχολικών αργιών στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Συγκεκριμένα οι ημέρες αυτές είναι:

 Μ. Δευτέρα       22 Απριλίου
Μ. Τρίτη              23 Απριλίου
Μ. Τετάρτη        24 Απριλίου
Μ. Πέμπτη         25 Απριλίου
Τρίτη                   30 Απριλίου
Πέμπτη               2 Μαΐου
Παρασκευή       3 Μαΐου

Τις ημέρες αυτές, το Σχολείο θα είναι ανοιχτό 08:00 – 15:00 με εκπαιδευτικό προσωπικό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήρες μεσημεριανό γεύμα (13:30 – 14:00).

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους δεκατιανό, γιατί δε θα λειτουργεί κυλικείο στο Σχολείο.

 

Ορισμένες πολύ χρήσιμες διαδικαστικές λεπτομέρειες

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνεται κανονικά με τα σχολικά μας λεωφορεία. Ειδικότερα, η παραλαβή των παιδιών με τα σχολικά θα αρχίζει στις 7:30. Το μεσημεριανό δρομολόγιο θα αναχωρεί στις 14:30.

Το Σχολείο, ωστόσο, θα παραμένει ανοιχτό για τις ειδικές ανάγκες του προγράμματος μέχρι τις 15:00. Αν κάποιο παιδί χρειάζεται να μείνει πέραν του δρομολογίου των 14:30, οι γονείς θα πρέπει να το παραλάβουν οι ίδιοι από τον χώρο του Σχολείου, αφού βεβαίως έχει υπάρξει εγκαίρως η σχετική συνεννόηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος.

Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρο το πρόγραμμα των 7 ημερών ή μέρος αυτού. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 105 € για τις επτά μέρες, 60 € για το τετραήμερο και 45 € για το τριήμερο, χωρίς άλλη επιβάρυνση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τριάντα (30) παιδιών/ ανά τετραήμερο / τριήμερο.

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στέλνοντας την παρακάτω αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Σχολείου.

Το καθημερινό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί εκτός από δημιουργικές κατασκευές και με επιτραπέζια και ελεύθερο παιχνίδι.

Τη διεύθυνση του προγράμματος έχουν οι κ. Άρτεμις Καράμπαλη και Ασπασία Ντίνου. Επιπλέον, στον χώρο του Σχολείου μας θα βρίσκεται και η νοσηλεύτριά μας, κ. Γεωργία Σφενδουράκη.

Από τη Διεύθυνση

 

Ενδεικτικές Ημερήσιες Προγραμματισμένες Δραστηριότητες

Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου:

  • Πασχαλινή κάρτα. Οι ετοιμασίες για το Πάσχα αρχίζουν! Διακοσμούμε την κάρτα μας και γράφουμε τις ευχές μας για το Πάσχα.

Μ. Τρίτη 23 Απριλίου: 

  • Στολισμός λαμπάδας. Ετοιμάζουμε την πασχαλινή μας λαμπάδα για να γιορτάσουμε την Ανάσταση!

Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου: 

  • Δημιουργία στεφανιού. Κατασκευάζουμε στεφάνι από πασχαλινά αυγά για να στολίσουμε την πόρτα του σπιτιού μας!

Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου: 

  • Ζαχαροπλαστική. Το Σχολείο μας θα μοσχομυρίσει από τα κουλουράκια που θα φτιάξουμε στην τραπεζαρία!

 Τρίτη 30 Απριλίου: 

  • Πρωτομαγιάτικη κατασκευή. Θα φτιάξουμε ένα διαφορετικό στεφάνι που διατηρείται όλο τον χρόνο και τα λουλούδια δε μαραίνονται!

 Πέμπτη 2 Μαΐου: 

  • Ζαχαροπλαστική. Επειδή τα πολύχρωμα τρουφάκια που φτιάξαμε πέρυσι έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας, θέλουμε να τα επαναλάβουμε και φέτος! Και η μαγεία ολοκληρώνεται στο τέλος, αφού θα φάμε με τα κουτάλια μας όση τρούφα έχει απομείνει!

Παρασκευή 3 Μαΐου: 

  • Ανοιξιάτικη κατασκευή. Η άνοιξη ήρθε, τα πουλάκια κελαηδούν, γιατί να μη φτιάξουμε κι εμείς μία διακοσμητική φωλίτσα των ιπτάμενων φίλων μας;

 

ΦΥΛΑΞΗ_ΠΑΣΧΑ_2019.pdf