Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πενθήμερη εκδρομή Γ΄ Λυκείου

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, η φετινή πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/μαθητριών της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 (αναχώρηση) μέχρι Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 (επιστροφή) και κατά τη διάρκειά της θα επισκεφθούμε τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.

Γενικές πληροφορίες ταξιδιού

Τα παιδιά σας πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του Σχολείου το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018 το αργότερο μέχρι τις 06:15.

Με την Ουγγαρία και με την Αυστρία έχουμε διαφορά μίας (1) ώρας (προηγείται η ώρα Ελλάδας, δηλαδή όταν η ώρα Ελλάδας είναι 10:00 η ώρα Ουγγαρίας και η ώρα Αυστρίας είναι 09:00). Το νόμισμα της Ουγγαρίας είναι το φιορίνι (1€ = 312 φιορίνια περίπου), ενώ το νόμισμα της Αυστρίας είναι το ευρώ. Τα παιδιά σας θα πρέπει να έχουν μαζί τους και λίγα χρήματα για τα μικροέξοδά τους που δεν καλύπτονται από το κόστος της εκδρομής. Είναι προτιμότερο να ανταλλάξουν ευρώ με φιορίνια στην Ουγγαρία, στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος που θα μας υποδείξει ο συνοδός του ταξιδιωτικού γραφείου με το οποίο συνεργαζόμαστε για την πραγματοποίηση της εκδρομής (κάθε μετατροπή ευρώ σε φιορίνια ή φιορινιών σε ευρώ επιβαρύνεται με προμήθεια). Ακόμα καλύτερα θα ήταν να μην έχουν μαζί τους μετρητά αλλά μια προπληρωμένη κάρτα.

Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους ρούχα κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στις πόλεις που θα επισκεφθούμε. Πρόγνωση καιρού για τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη μπορείτε να βρείτε στους δικτυακούς τόπους:

http://www.accuweather.com/el/hu/budapest/187423/weather-forecast/187423

και

http://www.accuweather.com/el/at/vienna/31868/daily-weather-forecast/31868, αντίστοιχα.

Το μοναδικό ταξιδιωτικό έγγραφο που πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά σας είναι το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (νέου τύπου, στο οποίο τα ονομαστικά στοιχεία αναγράφονται και με λατινικούς χαρακτήρες) ή Διαβατήριο (επίσης νέου τύπου). Μαζί τους πρέπει να έχουν και την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.), καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα με ενεργοποιημένη την υπηρεσία της περιαγωγής (roaming) και αρκετές διαθέσιμες μονάδες.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis Travel (www.manessisitravel.gr).

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 645€ το άτομο και σ’ αυτό περιλαμβάνονται:
Μεταφορά (transfer) από (προς) το Σχολείο προς (από) το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αεροπορικά εισιτήρια για τις πτήσεις της Aegean Airlines:
28/02/2018, A3 880, Αθήνα – Βιέννη, 09:10 – 10:30 (τοπική ώρα).
04/03/2018, Α3 879, Βουδαπέστη – Αθήνα, 10:40 – 13:40 (τοπική ώρα).
Στη συγκεκριμένη τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, ενώ κάθε εκδρομέας δικαιούται να έχει μαζί του μία αποσκευή μέχρι 23 Kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 Kg.

Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας και θα είναι στη διάθεσή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Danubious Arena cat 4*).
Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και βραδινό με αναψυκτικό) σε μπουφέ.
Είσοδος και ξενάγηση στο παλάτι Schönbrunn.
Ημερήσια εκδρομή με ξενάγηση στα παραδουνάβια χωριά (Άγιος Ανδρέας, Έστεργκομ, Βίσεγκραντ).
Εισιτήριο για μία διαδρομή με ατομικό έλκηθρο στο Βίσεγκραντ.
Μία (1) βραδινή έξοδος σε club της Βουδαπέστης.
Μία (1) βραδινή έξοδος σε κέντρο διασκέδασης της Βουδαπέστης με φολκλορικό πρόγραμμα (τσιγγάνικα βιολιά).
Μία (1) κρουαζιέρα διάρκειας μίας ώρας στον ποταμό Δούναβη (με αναψυκτικό).
Ξεναγήσεις από τοπικούς διπλωματούχους ελληνόφωνους ξεναγούς στη Βιέννη, στην Πέστη (κοινοβούλιο, πλατεία Ηρώων) στη Βούδα (Πύργος των Ψαράδων).
Έκπτωση 120 € για αδέλφια που φοιτούν στην ίδια τάξη και θα συμμετάσχουν στην εκδρομή.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση (κάλυψη ατυχημάτων – ασθενειών).
Αμοιβή γιατρού που θα μας συνοδεύει σε όλη της διάρκεια της εκδρομής.
Αμοιβές ξεναγών.
Αμοιβή συνοδού ταξιδιωτικού γραφείου.
Διόδια.
Φ.Π.Α.

Όλες οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τοπικούς διπλωματούχους ελληνόφωνους ξεναγούς.

Πρόγραμμα εκδρομής

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα. Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018.

Συγκέντρωση στον χώρο του Σχολείου στις 06:15 και αναχώρηση με πούλμαν για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 06:30. Εκεί με την πτήση A3 880 της Aegean Airlines θα αναχωρήσουμε στις 09:10 για τη Βιέννη. (Πολιτική αποσκευών της Aegean Airlines για την οικονομική θέση: μία αποσκευή έως 23 Kg. Κάθε επιβάτης της οικονομικής θέσης μπορεί να έχει μία χειραποσκευή διαστάσεων το πολύ 55x40x23 cm και βάρους έως 8 Kg. Για περισσότερες πληροφορίες για τις αποσκευές και λεπτομέρειες για τα είδη που επιτρέπονται και εκείνα που απαγορεύονται, μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο της Aegean).

Αναμενόμενη ώρα άφιξης στον προορισμό μας 10:30 (τοπική ώρα). Εκεί θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο παλάτι Schoenbrunn. Στη συνέχεια, θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Βιέννης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την περιηγηθούμε πεζή. Αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου που θα μας φιλοξενήσει (Danubious Arena). Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Έξοδος για βραδινή ψυχαγωγία. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα. Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε με πούλμαν και πεζή στην πόλη της Βουδαπέστης. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και πεζή θα περιηγηθούμε την πόλη. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα. Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς για εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά (Άγιος Ανδρέας, Έστεργκομ και Βίσεγκραντ), όπου θα ξεναγηθούμε και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τα περιδιαβούμε πεζή. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για την κρουαζιέρα μας στον Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

4η ημέρα. Σάββατο 3 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το κοινοβούλιο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε πεζή την πόλη της Βουδαπέστης. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο, εντός του ξενοδοχείου, θα ακολουθήσει βραδινή έξοδος για ψυχαγωγία σε κέντρο διασκέδασης με φολκλορικό πρόγραμμα (τσιγγάνικα βιολιά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

5η ημέρα. Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, όπου με την πτήση Α3 879 της Aegean Airlines θα πετάξουμε στις 10:40 (τοπική ώρα) για Αθήνα. Αναμενόμενη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η 13:40. Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν και θα φτάσουμε στο Σχολείο, απ’ όπου μπορείτε να παραλάβετε τα παιδιά σας, περίπου στις 14:30.

Πολιτική ακυρωτικών

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής κάποιου ταξιδιώτη και εφόσον δεν είναι δυνατή η εκχώρηση της κράτησής του σε άλλο άτομο, καταβάλλεται τέλος ακυρωτικών το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη χρονική στιγμή που γίνεται η ακύρωση ως εξής:
Έως και 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση 80€/άτομο για διαχειριστικά έξοδα.
Από 20 έως και 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση 50% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Από 13 έως και 7 ημέρες πριν από την αναχώρηση το 60% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.
Από 6 ημέρες πριν από την αναχώρηση μέχρι και την ημερομηνία της αναχώρησης (non show – μη εμφάνιση) το 100% της συνολικής αξίας του ταξιδιού.

Η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά ισχύει 32-38 για συμμετοχές. Για την πραγματοποίηση της εκδρομής πρέπει το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 να υποβάλετε στη Διεύθυνση του Λυκείου συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την πρώτη σελίδα της Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής και να έχετε προκαταβάλει στο λογιστήριο του Σχολείου μας το ποσό των 245 € (σε μετρητά). Το υπόλοιπο του ποσού (400 €) πρέπει να το εξοφλήσετε το πολύ σε δύο δόσεις, η πρώτη (200 €) μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και η δεύτερη (200 €) μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.
Παρακαλούμε να τηρήσετε τις προαναφερθείσες ημερομηνίες, επειδή αφενός πρέπει να δοθεί προκαταβολή για να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστούμε το συντομότερο δυνατό, ώστε να είναι σε ισχύ η προαναφερθείσα οικονομική προσφορά, αφετέρου να υποβληθούν τα σχετικά δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Αττικής για να εξασφαλίσουμε άδεια για τη μετακίνησή μας αυτή.

Επειδή για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αυστηρά καθορισμένες προθεσμίες, στην περί-πτωση που μέχρι και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 δεν έχει υποβληθεί η Υπεύθυνη Δήλωση και η προκαταβολή ή δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών (32), το Σχολείο δεν θα υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό με το ταξιδιωτικό γραφείο και η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί. Στην περίπτωση που δεν θα υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό θα επιστραφούν στους δικαιούχους όσες προκαταβολές καταβληθούν.

Την Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, §4, Ν. 1599/1986 που βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα της Δήλωσης Συμμετοχής στην επίσκεψη, θα τη συμπληρώσετε μόνο στην περίπτωση που χρειάζεται να μας ενημερώσετε για κάποιο πρόβλημα υγείας (χρόνιο ή μη) που αντιμετωπίζει το παιδί σας και υποχρεωτικά πρέπει να αναγράψετε α) τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί, β) τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης και γ) τα στοιχεία και το τηλέφωνο του θεράποντος ιατρού.

Υπενθύμιση αποδοχής όρων εκδρομής

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε και το πλαίσιο υλοποίησης της εκδρομής το οποίο έχετε αποδεχθεί στο σύνολό του προκειμένου να συμμετάσχει το παιδί σας σ’ αυτήν.

Το παιδί μου δεν πάσχει από καμία μακροχρόνια ασθένεια, η οποία χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή (π.χ. άσθμα, αλλεργία, καρδιά κλπ.). Σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερώσω εγγράφως με Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8, §4 του Νόμου 1599/1986 τους συνοδούς Καθηγητές τόσο για την ασθένεια όσο και για τη φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει ν’ ακολουθήσει, καθώς και για τα απαραίτητα φάρμακα που θα πρέπει να έχει μαζί του/της.

Tου/της συνέστησα να υπακούει αναντίρρητα στον Αρχηγό και στους Συνοδούς Καθηγητές και να τηρεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της εκδρομής.

Τόνισα στο παιδί μου ότι απαγορεύεται :

– Η ενοικίαση και χρήση παντός είδους τροχοφόρου ή πλωτού μέσου.

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και το κάπνισμα.

– Η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου χωρίς την ενημέρωση των συνοδών.

– Η απομάκρυνση από τον χώρο της εκδρομής χωρίς την άδεια των συνοδών.

– Το κολύμπι σε θάλασσα, λίμνη, ποτάμι ή πισίνα.

– Η μετακίνηση από το ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου στο άλλο χωρίς άδεια ή μέσω των μπαλκονιών.

– Η ενόχληση των ενοίκων του ξενοδοχείου καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

-Η παραβίαση του προγράμματος της εκδρομής συμπεριλαμβανομένης της αδικαιολόγητης καθυστέρησης στις ώρες συγκέντρωσης των εκδρομέων.

–      Οποιαδήποτε συμπεριφορά που έρχεται σε αντίθεση με τη μαθητική ιδιότητα και προσβάλλει το κύρος του Σχολείου.

Είμαι υπεύθυνος/η εξ’ ολοκλήρου για κάθε φθορά που τυχόν προκαλέσει στο ξενοδοχείο ή σε άλλους χώρους που θα επισκεφθεί το παιδί μου, καθώς και σε οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο χρησιμοποιηθεί από τους εκδρομείς και θα φροντίσω για την αποκατάστασή της.

Ουδεμία ευθύνη έχουν, ο Αρχηγός της εκδρομής και οι Συνοδοί Καθηγητές για κάθε πράξη ή παράλειψη του παιδιού μου που αντιβαίνει στις οδηγίες – παραινέσεις της Διεύθυνσης του Σχολείου, στις συστάσεις των υπευθύνων της εκδρομής, καθώς και στους νόμους, εγκυκλίους και διαταγές του Υπουργείου Παιδείας και του Κράτους.

Εξουσιοδοτώ τον Αρχηγό της εκδρομής και τους Συνοδούς Καθηγητές σε περίπτωση ανάρμοστης  συμπεριφοράς και παρακώλυσης της ομαλής διεξαγωγής της εκδρομής, να φροντίσουν για την άμεση επιστροφή του παιδιού μου στον τόπο διαμονής μας. Στην περίπτωση αυτή, θ’ αναλάβω προσωπικά την ευθύνη της μετακίνησης και τα έξοδα της επιστροφής.

Σε περίπτωση παρεκτροπής του θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις από την κείμενη εκπαιδευτική Νομοθεσία (αποβολή, μείωση διαγωγής, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος κλπ.) και γενικότερα από τους νόμους του Κράτους, ανάλογα με το παράπτωμα.

Παρακαλούμε να συζητήσετε με τα παιδιά σας για το πλαίσιο, αυτό δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, καθώς και για την ευθύνη που επωμίζονται οι συνοδοί Καθηγητές.

Αν παραστεί ανάγκη τις ημέρες της εκδρομής, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα:

Θοδωρής Σφυρής: 698.06.09.003, Θανάσης Βαρβατσούλης: 6948.07.85.84

Πιστεύουμε ότι, η υποδειγματική συμπεριφορά των μαθητών/μαθητριών μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής θα συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση, διαμονή και ψυχαγωγία όλων μας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή διασκέδαση!
Ο Διευθυντής του Λυκείου, Θοδωρής Σφυρής

ypeuthini_dilosi_kidemona_pentaimeri_c-lukeiou_2017.pdf