Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πολεμικό Μουσείο/Εκπαιδ. Προγρ/μα: «Stem education – νέοι μηχανικοί» Α΄τάξη Δημοτικού

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Αγαπητοί γονείς,

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού θα επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο και θα μεταμορφωθούν σε μικρούς μηχανικούς, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ένα ταξίδι στους μηχανισμούς και στον Da Vinci», του STEM education.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν την προσωπικότητά του Da Vinci, μέσα από την παρουσίαση ορισμένων κατασκευών του (Video) και θα αντιληφθούν τον εξαιρετικό συνδυασμό Φυσικής, Μαθηματικών, Τεχνολογίας και Engineering, που χρησιμοποιούσε στις πρωτοποριακές – για την εποχή τους- κατασκευές. Στη συνέχεια, θα κατασκευάσουν μία απ’ αυτές και θα έχουν την εμπειρία της λειτουργίας της.

Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος:

  • Την ημέρα της επίσκεψης τα παιδιά θα φορούν τη στολή του Σχολείου μας, θα έρθουν κανονικά στην ώρα τους και θα φέρουν στο Σχολείο, όπως κάθε μέρα άλλωστε, την τσάντα με τα μαθήματά τους.
  • Να έχουν μαζί τους ένα μικρό τσαντάκι με το κολατσιό τους, νεράκι και χαρτομάντιλα.
  • Το απογευματινό τμήμα της μελέτης και οι λοιπές δραστηριότητες θα διεξαχθούν κανονικά, μιας και τα παιδιά θα επιστρέψουν στην ώρα τους σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμά μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Οι δασκάλες της Α΄ τάξης σας εύχονται καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!