Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πρόγραμμα Διαδρομές «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» Θεάτρο Μεταξουργείο Για τα παιδιά του Γυμνασίου – Λυκείου

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Αγαπητοί γονείς, 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Δ ι α δ ρ ο μ έ ς το Σχολείο μας, προγραμμάτισε για τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου να παρακολουθήσουμε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, την παράσταση

Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν 

Υπεύθυνη προγράμματος: Βασιλική Ζέκιου (τηλ. επικοινωνίας: 6973 596517)

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 €. (Περιλαμβάνεται το εισιτήριο, η μεταφορά με τα σχολικά και οι συνοδοί).

Η μεταφορά των παιδιών από και προς τον χώρο του Θεάτρου (Θεάτρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου14, Αθήνα), θα γίνει με σχολικά λεωφορεία από το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου.

Η μεταφορά από και προς το Σχολείο θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Η αναχώρηση θα γίνει από το Σχολείο στις 17:30 και η επιστροφή περίπου στις 21:00.

Εάν ενδιαφέρεστε, να παρακολουθήσει το παιδί σας την παραπάνω θεατρική παράσταση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να μας την αποστείλετε μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Σχολείου ή στην ιστοσελίδα μας www.maliaras.gr. 

Από τη Διεύθυνση.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… 

«Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα σ’ όλο τον κόσμο, ένα βιογραφικό ντοκουμέντο, μια συγκινητική ιστορία. Πρωτίστως όμως αποτελεί έναν ύμνο στην ανθρώπινη θέληση και γνώση, στον ηρωικό αγώνα του ανθρώπου ενάντια στις ίδιες του τις αδυναμίες.  Εμπνευσμένο από μια αληθινή ιστορία που συνέβη στον αμερικανικό νότο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ηρωίδες, δύο γυναίκες – πρότυπα θέλησης και πίστης – η Έλεν Κέλλερ και η δασκάλα της, Άννυ Σάλιβαν.

Σε βρεφική ηλικία, η Έλεν Κέλλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή, ενώ μέχρι τα έξι χρόνια ήταν ένα αγρίμι, το οποίο ζούσε μέσα στην απόλυτη σιωπή και το σκοτάδι. Οι γονείς της στην απόγνωσή τους κάλεσαν την Άννυ Σάλιβαν, μια εικοσάχρονη δασκάλα, που ήταν άτομο με αναπηρία και η ίδια αφού είχε μειωμένη όραση, για να τη βοηθήσει. Με την επιμονή της και κυρίως με την αγάπη της κατόρθωσε να μετατρέψει τη μικρή σ’ ένα χαρισματικό πλάσμα με σπάνιες πνευματικές αρετές.

Η μικρή Έλεν ξεπέρασε όλα της τα προβλήματα και με την υπομονετική καθοδήγηση της δασκάλας της κατάφερε να μιλήσει με τη νοηματική γλώσσα, αλλά και να γράφει και να διαβάζει με τη μέθοδο Μπράιγ. Σπούδασε σε γνωστά κολέγια, όπου αρίστευσε και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην εκπαίδευση των τυφλών και κωφών, διδάσκοντας καινοτόμα παιδαγωγικά συστήματα και διαφωτίζοντας γονείς και δασκάλους μέσα από την οδυνηρή της εμπειρία.

Συγγραφέας: William Gibson, Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Κατσικονούρης, Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη, Σκηνικά: Βασίλης Παπατσαρούχας, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα – Ειρήνη Γεωργακίλα, Επιμέλεια Κίνησης: Ερμής Μαλκότσης, Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, Μουσική: Γιάννης Καραγιάννης, Video παράστασης: Στέφανος Παπαδόπουλος, Video spot: Δημήτρης Κοκοτίνης, Φωτογραφίες παράστασης: Ανδρέας Σιμόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Παίζουν: Γιασεμί Κηλαηδόνη, Αλέξανδρος Σωτηρίου, Λίνα Φούντογλου, Σταμάτης Μπάκνης και οι μικρές Ιωάννα Αλεξανδρή (Ματίλντα στην περσινή ομώνυμη παράσταση του Ακροπόλ) και Κατερίνα Κανάκη.