Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μαθαίνοντας για τους σκύλους – οδηγούς

768 1024 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0
Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου είχαν την χαρά να υποδεχθούν στο προαύλιο του Σχολείου δύο σκυλάκια labrador, τα οποία αποτελούν μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Liberty Guide Dogs”.
Τα σκυλάκια συνόδευε ο κύριος Γιάννης Κονδράρος, ιδρυτής της “Liberty Guide Dogs” και εκπαιδευτής σκύλων-οδηγών, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για το όραμα της οργάνωσής του, για τον τρόπο εκπαίδευσης των συγκεκριμένων σκυλιών, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε άτομα με οπτική αναπηρία.
Στη συνέχεια ο κύριος Γιώργος εξήγησε στα παιδιά τον ενδεδειγμένο τρόπο συμπεριφοράς όταν βλέπουν στον δρόμο ένα άτομο με σκύλο-οδηγό και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις τους σχετικά με το ποια είναι η καθημερινότητα ενός ατόμου με προβλήματα όρασης.
Έπειτα, δημιουργήθηκε στο προαύλιo ένας διάδρομος με εμπόδια με σκοπό όλα τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού να δοκιμάσουν για λίγο πώς είναι να ζεις χωρίς την αίσθηση της όρασης, πώς χρησιμοποιείται το λευκό μπαστούνι, αλλά και πώς είναι να σε καθοδηγεί ένας σκύλος-οδηγός.