Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παιδείας, η αισθητική αγωγή παίζει κυρίαρχο ρόλο. Κάθε παιδί, έχει το δικαίωμα και την ανάγκη να εκφράσει τις σκέψεις του και τα αισθήματά του με δημιουργικό και ελεύθερο τρόπο. Έχοντας αυτό κατά νου, στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ενθαρρύνουμε τον κάθε μαθητή που συμμετέχει να αποκτήσει την ικανότητα έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη «ζωγραφική γλώσσα».

Ο μαθητής του Εργαστηρίου, ανακαλύπτει τα χρώματα, τον πηλό, ανακυκλώσιμα αντικείμενα, καθώς και κάθε άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλλιτεχνικό εργαλείο για την φιλοτέχνηση του έργου του.

Μαθαίνει ακόμα διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής, κολάζ, χαρτοκοπτική, τρισδιάστατες κατασκευές, ασκήσεις σύνθεσης, γλυπτική με πηλό και πολλά άλλα.

Παράλληλα, σε πνεύμα συνεργασίας, επιδιώκουμε τα παιδιά να συνεννοούνται και να επικοινωνούν δημιουργικά μέσα από ομαδικές εργασίες, με στόχο έργα κοινής συμμετοχής.

Στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς γίνεται έκθεση με τα έργα των μικρών καλλιτεχνών μας στους χώρους του Σχολείου.

Καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στο πρώτο ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια