Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πράσινη Ανάπτυξη

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα επενδύουν καθημερινά σε ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο για τους μαθητές τους αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.
Ακολουθώντας πιστά τις σύγχρονες τάσεις για πράσινη ανάπτυξη αλλά και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, επενδύουμε στην ανακύκλωση και δείχνουμε τον δρόμο στους μαθητές μας προς την ίδια κατεύθυνση. Για τον σκοπό αυτό, λειτουργεί και Περιβαλλοντικός Όμιλος.

 • Σε κεντρικά και εμφανή σημεία, και στα δύο διδακτήρια μπορεί κανείς να βρεί ειδικούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, ηλεκτρονικών ειδών, αλουμινίου και φωτο-ανακύκλωσης.
 • Επιπλέον, στα τέλη του 2012 αντικαταστάθηκαν οι καυστήρες πετρελαίου με νέους, σύγχρονους καυστήρες Φυσικού Αερίου. Τα δύο διδακτήρια συνδέθηκαν με το κεντρικό σύστημα της Δ.Ε.Φ.Α., βελτιώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα των Σχολείων μας.
 • Σταδιακά αντικαθιστούμε όλες τις λάμπες πυρακτώσεως με χαμηλής κατανάλωσης.
 • Το Σχολείο μας συμμετέχει σε αναδασώσεις είτε οργανωμένα, είτε μεμονωμένα.
 • Όλα τα παράθυρα και στα δύο κτίρια αντικαταστάθηκαν το 2017 με διπλούς υαλοπίνακες, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το ενεργειακό προφίλ του Σχολείου μας.

Κοινωνικό Προφίλ

Η βαρύτητα που δείχνουν τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα στις Τέχνες και τον Πολιτισμό είναι γνωστή και αποδεικνύεται καθημερινά με τη συχνή αφιλοκερδή παραχώρηση των χώρων τους σε εθελοντικές ομάδες καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

 • Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (Α.Σ.Ο.Ν.) η οποία πραγματοποιεί τις τακτικές δοκιμές της στο Γυμναστήριο του Δημοτικού σε προγραμματισμένες ώρες και ημέρες, εδώ και πάνω από 20 χρόνια.
 • Η παραχώρηση δεν σταματάει εκεί, αλλά επεκτείνεται και σε πληθώρα ομάδων (χορευτικών, μουσικών, αθλητικών, θεατρικών κ.λ.π.), οι οποίες χρησιμοποιούν τους χώρους μας για δοκιμές και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα.

Ανθρώπινο Πρόσωπο

Στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα, συνυπολογίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η Πατρίδα μας, προσπαθούμε πάντοτε να βοηθήσουμε τις οικογένειες που επιλέγουν το Σχολείο μας ως το καταλληλότερο για τα παιδιά τους.

 • Για τον λόγο αυτό, το Σχολείο δεν μείωσε καθόλου τις παροχές, εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές και άλλες, που προσφέρει στους μαθητές και τις οικογένειές τους, και για το ύψος και την ποιότητα των οποίων το ύψος των διδάκτρων είναι εξαιρετικά χαμηλό.
 • Η διοίκηση του Σχολείου, διαισθανόµενη τη δυσκολία των στιγµών, αλλά και µετά από αίτηµα που υποβλήθηκε επίσηµα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεµόνων, αποφάσισε να προχωρήσει ήδη το 2010 σε σοβαρή µείωση των βασικών διδάκτρων σε όλες τις βαθµίδες.
 • Ανάλογες µειώσεις υπάρχουν και για την απογευµατινή µελέτη, τη σίτιση και τις άλλες εκτός προγράµµατος απογευµατινές δραστηριότητες.

Χορηγίες

 • Κάθε χρόνο πραγματοποιείται το «Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Τα έσοδα προσφέρονται σε Φιλανθρωπικές Οργανώσεις για την ενίσχυση του έργου τους.
 • Επενδύουμε σε στέρεες βάσεις και προσφέρουμε χορηγίες σε εκδηλώσεις με κύρος, όπως αυτές του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ανακύκλωση, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρας
Δωρεά τροφίμων, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρας