Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Η διαδραστική ψηφιακή τεχνολογία στη διάθεση των μαθητών

Μια μεγάλη αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του Σχολείου μας αποτελούν οι νέοι διαδραστικοί προβολείς που τοποθετήθηκαν πλέον σε όλες τις τάξεις.

Η τελευταία λέξη της εκπαιδευτικής τεχνολογίας είναι τώρα στη διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Νέων Εκπαιδευτηρίων

Διδασκαλία με Διαδραστικούς πίνακες
Διαδραστικοί πίνακες, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Σχολείο μας έχει προμηθευτεί και εγκαταστήσει μόνιμα ήδη εδώ και αρκετά χρόνια σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και της Στ΄ Δημοτικού, και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου 40 ολοκαίνουργιους διαδραστικούς προβολείς με τις αντίστοιχες οθόνες.

Παράλληλα, σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας της Α΄ και της Β΄ του Δημοτικού και στην αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης του Νηπιαγωγείου λειτουργούν μόνιμοι βιντεοπροβολείς, για καθημερινή αξιοποίηση ψηφιακών εκπαιδευτικών και εποπτικών μέσων ακόμη και από τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές.

Η νέα τεχνολογία των διαδραστικών προβολέων συσσωματώνει τη λειτουργία του βιντεοπροβολέα και του διαδραστικού πίνακα σε μία υψηλής τεχνολογίας συσκευή με πολύ αυξημένες δυνατότητες. Έτσι, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν καθημερινά το νέο μέσο και να προβάλλουν εικόνες, βίντεο, παρουσιάσεις power point και άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών, καθώς και να λειτουργούν σε διαρκή σύνδεση στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς σκοπούς μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας τους, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται τις αίθουσες προβολών.

Επίσης, χάρις στη διαδραστική τεχνολογία, έχουν επιπροσθέτως τη δυνατότητα να επιδρούν άμεσα στην προβαλλόμενη εικόνα ή να χρησιμοποιούν ειδικές ψηφιακές γραφίδες για να «γράφουν» ή να «σχεδιάζουν» όπως θα έκαναν σε έναν οποιονδήποτε πίνακα μαρκαδόρου.