Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το πρόγραμμα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ απευθύνεται σε όλα τα παιδιά του Σχολείου μας και τους προσφέρει τη δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά κατά τη διάρκεια του ελευθέρου χρόνου τους (απογεύματα, Σαββατοκύριακα, περίοδοι διακοπών), παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε δράσεις πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές ή, γενικότερα, ευχάριστης δημιουργικής απασχόλησης, εντός ή εκτός του χώρου του Σχολείου.

Διαδρομές, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Διαδρομές, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Διαδρομές, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Διαδρομές, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Διαδρομές, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Διαδρομές, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρας
Διαδρομές, συμβαίνει τώρα
Ιαν
29
Δε
Διαδρομές – Τσάρλι Τσάπλιν
Ιαν 29 @ 7:30 μμ – 9:30 μμ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδρομές, το Σχολείο μας προγραμμάτισε για τα παιδιά της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου, να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 την παράσταση με το βραβευμένο έργο του Daniel Colas: Charlie Chaplin

Υπεύθυνη προγράμματος: Βασιλική Ζέκιου (τηλ. επικοινωνίας: 6973 596517).
Ώρα έναρξης παράστασης: 20:00 (προσέλευση 19:30). Η διάρκειά της είναι περίπου δύο (2) ώρες.
Η προσέλευση των παιδιών στον χώρο του Θεάτρου ΑΚΡΟΠΟΛ (Ιπποκράτους 9, Αθήνα, τηλ. 21303648303), καθώς και η αποχώρησή τους θα γίνει με ευθύνη των γον
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€.
Εάν ενδιαφέρεστε, να παρακολουθήσει το παιδί σας την παραπάνω θεατρική παράσταση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη δήλωση συμμετοχής και να μας την αποστείλετε μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 για την προαγορά των εισιτηρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Σχολείου ή στην ιστοσελίδα μας www.maliaras.gr.

Δήλωση συμμετοχής

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το βραβευμένο έργο του Daniel Colas «Tσάρλι Τσάπλιν», μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο Παρίσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστοτεχνικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου «Σαρλώ», που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν ξεκίνησε ένα πάμπτωχο ορφανό παιδί του δρόμου, για να εξελιχθεί σε ένα διάσημο και πάμπλουτο καλλιτέχνη παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ζωή του ήταν γεμάτη αντιθέσεις, ανατροπές, έρωτες, με στοιχεία ενός τρελού παραμυθιού.

Στην παράσταση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο ρόλος του πολυαγαπημένου Σαρλώ εναλλάσσεται με αυτόν του αληθινού προσώπου που τον υποδύθηκε, του Τσάπλιν. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μεταμορφώνεται στον ομώνυμο ρόλο, με τα δύο αυτά γοητευτικά, αλλά τόσο αντίθετα πρόσωπα.

Η Μαρίνα Ψάλτη ερμηνεύει τη μητέρα του, ενώ η Τζένη Θεωνά τις τρεις από τις νεαρές γυναίκες της ζωής του. Ο Χρήστος Σπανός κρατά το ρόλο του αδελφού του, Σίντνεϊ, που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του Τσάπλιν. Ο Σωκράτης Πατσίκας ερμηνεύει τον Μακ Σένετ, τον παραγωγό του Hollywood, που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο του νεαρού Τσάρλι. Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παραγωγή με τη συμμετοχή του, παίζοντας τον διάσημο για τις ίντριγκες και το πολιτικό παρασκήνιο, αρχηγό του FBI, Χούβερ.

Η παράσταση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια Παναγιώτας Κοκκορού, χορογραφία της Άννας Αθανασιάδη, μουσική Παναγιώτη Αυγερινού και Σπύρου Λούκου και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου. Στη σκηνή ζωντανεύουν κινηματογραφικές εικόνες και όχι μόνο με τις video προβολές του Κάρολου Πορφύρη.
Συγγραφέας: Daniel Colas / Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος / Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Χορογραφία – Κίνηση: Άννα Αθανασιάδη / Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη / Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού / Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός και Σπύρος Λούκος / Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος / Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου / Video design προβολές – Artwork: Κάρολος Πορφύρης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάννα Τουντασάκη

Στο ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.
Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Ψάλτη, Τζένη Θεωνά, Χρήστος Σπανός, Σωκράτης Πατσίκας και ο Γιώργος Κωνσταντίνου / Παίζουν οι: Βασίλης Χαρίσσης, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, James Rodi, Φοίβος Παπακώστας, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη και ο μικρός Th. Kona.

Φεβ
3
Σα
Διαδρομές – Πάρνηθα
Φεβ 3 @ 8:00 πμ – Φεβ 4 @ 7:00 μμ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδρομές, το Σχολείο μας προγραμμάτισε διήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ο συγκεκριμένος προορισμός προσφέρει υπέροχες πεζοπορικές διαδρομές, γνωριμία με τον Εθνικό Δρυμό, αλλά και ενημέρωση για την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, τις συνέπειές της, καθώς και την αντίδραση της φύσης.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η προσπάθεια για μια ουσιαστικότερη επαφή των μαθητών του Σχολείου μας με την ελληνική φύση, μέσω επιλεγμένων εκδρομών. Κοινός άξονας θα είναι η πεζοπορία / φυσιογνωμία και οι δράσεις που θα σχετίζονται με τη γνωριμία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Οι εκδρομές αυτές δε θα έχουν τη μορφή των κλασικών σχολικών. Διαμονή, διατροφή, ψυχαγωγία, εκπαιδευτικό στοιχείο θα χαρακτηρίζονται από απλότητα, μέτρο και παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου διασκέδασης αλλά και γιατί όχι, ενός άλλου τρόπου ζωής…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
08:00: Αναχώρηση από το Σχολείο.
10:30: Άφιξη στο καταφύγιο (η άνοδος θα γίνει με το τελεφερίκ). Πεζοπορία στον εθνικό Δρυμό Πάρνηθας σε μονοπάτι, διάρκειας δύο (2) περίπου ωρών (μαζί με την επιστροφή).
Πικ – νικ στο δάσος, με τρόφιμα που θα έχουμε μαζί μας.
21:00: Βραδινό.
22:00: Δραστηριότητες στο καταφύγιο.
23:00: Κατάκλιση.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
08:30: Αφύπνιση και πρωινό.
11:00: Πεζοπορία στο ελατόδασος.
13:00: Δραστηριότητες στον περιβάλλοντα χώρο του καταφύγιου.
15:00: Γεύμα στο καταφύγιο.
17:00: Αναχώρηση.
19:00: Επιστροφή στο Σχολείο.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Στην εκδρομή θα συμμετέχουν μόνο παιδιά της A΄ Λυκείου και της Β΄ Λυκείου.
Ελάχιστος αριθμός παιδιών: 18. Μέγιστος: 23. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 60€ ανά παιδί (περιλαμβάνονται: μεταφορά με σχολικό, διαμονή στο καταφύγιο με πρωινό, ένα γεύμα στο καταφύγιο και δεκατιανό και όλες οι περιβαλλοντικές δράσεις).

Υπεύθυνος προγράμματος: Μ. Ακύλας.

Η μεταφορά των παιδιών από και προς το Σχολείο θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχει το παιδί σας στην παραπάνω εκδρομή, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη δήλωση συμμετοχής και να την αποστείλετε μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στη Γραμματεία του Σχολείου.

Θα ακολουθήσει έντυπο με αναλυτικές οδηγίες για όσους μαθητές δηλώσουν συμμετοχή.

 

Δήλωση συμμετοχής