Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Γυμνάσιο συνεχίζει τους εκπαιδευτικούς στόχους των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα στον απαιτητικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φιλοδοξία των Ιδρυτών, αλλά και ολόκληρης της επιτελικής ομάδας που επανδρώνει το Γυμνάσιο, είναι να δικαιώνει καθημερινά με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, τον τίτλο του Προτύπου.

Το ωράριο που προβλέπεται για το Γυμνάσιο είναι απόλυτα επαρκές για όλα τα μαθήματα και υπάρχει άνεση χρόνου για κάλυψη ολόκληρου του κύκλου της διδακτέας ύλης, έτσι ώστε να καθίσταται περιττή η ενασχόληση με φροντιστήρια.

Στους μαθητές του Γυμνασίου ανατίθενται συνθετικές εργασίες που προϋποθέτουν κριτική σκέψη, μελέτη βιβλιογραφίας και χρήση της σχολικής βιβλιοθήκης και του διαδικτύου. Μέσω αυτών επιδιώκεται ο εμπλουτισμός των ειδικών και εγκυκλοπαιδικών γνώσεων των μαθητών και η εξάσκηση στην έρευνα και την επιστημονική αντιμετώπιση της γνώσης.

Το Σχολείο προσφέρει ειδικά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε επιλεγμένες περιόδους μέσα στη σχολική χρονιά και σε ώρες εντός και εκτός σχολικού προγράμματος. Η ενισχυτική διδασκαλία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου που δυσκολεύονται στην απρόσκοπτη παρακολούθηση της ύλης και έχουν ανάγκη πρόσθετης στήριξης. Η επιλογή γίνεται μετά από πρόταση της Διεύθυνσης καθώς και τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.

Γυμνάσιο-Λύκειο Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το ωράριο καθημερινής εργασίας στο Γυμνάσιο, για το βασικό πρόγραμμα σπουδών, έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Τάξεις α΄, β΄, γ΄, 08:25 έως τις 15:00.

Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Προαύλιο Νέα Εκπαιδευτήρια

Δίνεται επίσης ιδιαίτερη σημασία στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των παιδιών με την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων (εκθέσεων, συζητήσεων, δραματοποιήσεων κ.λ.π.) μέσα και έξω από την τάξη, μέρος των οποίων αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική εργασία πάνω στα ειδικά μαθήματα, που από το Δημοτικό καλλιεργούνται συστηματικά και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των «Νέων Εκπαιδευτηρίων», όπως η Αγγλική Γλώσσα, η Μουσική, η έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Στην Αγγλική γλώσσα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν στα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και σε διεθνώς καθιερωμένα διπλώματα Αγγλικής Γλώσσας, όπως εκείνα των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan (First Certificate, Advanced, Proficiency κ.λ.π.).

Δεύτερη ξένη γλώσσα: Οι μαθητές επιλέγουν μεταξύ Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας, που διδάσκονται σύμφωνα με τα προγράμματα του Ινστιτούτου Goethe και του Γαλλικού Ινστιτούτου αντίστοιχα.

Όμιλοι: Για δύο ώρες την εβδομάδα, οι μαθητές μπορούν να ενταχθούν σε επιμορφωτικά μαθήματα και πολιτιστικές ή άλλες δραστηριότητες, που οι ίδιοι θα επιλέξουν απόλυτα ελεύθερα, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στο πλαίσιο των Ομίλων.

Θέατρο και δραστηριότητες στο Γυμνάσιο - Λύκειο των Νέων εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Λήξη της σχολικής χρονιάς 2017-2018

30 Ιουνίου 2018

Πληροφορίες για τη λήξη των μαθημάτων και την παράδοση των ενδεικτικών και των ελέγχων Γ΄ τριμήνου του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού,  για τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την παράδοση των ελέγχων του Γυμνασίου και του Λυκείου, πληροφορίες για όλες τις βαθμίδες και για τη λειτουργία του Σχολείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Read more

Πρόσθετες πληροφορίες για τη λειτουργία του Σχολείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο

30 Ιουνίου 2018
  • Από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Σχολείου (Γραμματείες, Λογιστήριο, Γραφείο Κίνησης), θα είναι στη διάθεσή σας κάθε ημέρα 09:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00.

    Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα λειτουργούν καθημερινά 09:00 – 13:00 και κάθε Τετάρτη απόγευμα 18:00 – 20:00.

Read more

Ιούν
20
Τε
Παράδοση ελέγχων προόδου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ
Ιούν 20 @ 9:00 πμ – 8:30 μμ

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ – ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ – ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ) θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου, την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 10:00, ενώ του ΛΥΚΕΙΟΥ θα αναρτηθούν, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στις 13.00.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 09:00 – 13:00 και 18:30 – 20:30, θα σας δοθούν έλεγχοι προόδου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ με τη συνολική βαθμολογία των παιδιών σας.

Την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες οι Καθηγητές θα είναι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουν αναλυτικότερα και, αν επιθυμείτε, να δείτε και γραπτά των παιδιών σας σε περίπτωση αποριών.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου μας, σε ημερομηνία για την οποία όλοι μας θα ενημερωθούμε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.