Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Γυμνάσιο συνεχίζει τους εκπαιδευτικούς στόχους των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα στον απαιτητικό χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φιλοδοξία των Ιδρυτών, αλλά και ολόκληρης της επιτελικής ομάδας που επανδρώνει το Γυμνάσιο, είναι να δικαιώνει καθημερινά με το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει, τον τίτλο του Προτύπου.

Το ωράριο που προβλέπεται για το Γυμνάσιο είναι απόλυτα επαρκές για όλα τα μαθήματα και υπάρχει άνεση χρόνου για κάλυψη ολόκληρου του κύκλου της διδακτέας ύλης, έτσι ώστε να καθίσταται περιττή η ενασχόληση με φροντιστήρια.

Στους μαθητές του Γυμνασίου ανατίθενται συνθετικές εργασίες που προϋποθέτουν κριτική σκέψη, μελέτη βιβλιογραφίας και χρήση της σχολικής βιβλιοθήκης και του διαδικτύου. Μέσω αυτών επιδιώκεται ο εμπλουτισμός των ειδικών και εγκυκλοπαιδικών γνώσεων των μαθητών και η εξάσκηση στην έρευνα και την επιστημονική αντιμετώπιση της γνώσης.

Το Σχολείο προσφέρει ειδικά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε επιλεγμένες περιόδους μέσα στη σχολική χρονιά και σε ώρες εντός και εκτός σχολικού προγράμματος. Η ενισχυτική διδασκαλία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου που δυσκολεύονται στην απρόσκοπτη παρακολούθηση της ύλης και έχουν ανάγκη πρόσθετης στήριξης. Η επιλογή γίνεται μετά από πρόταση της Διεύθυνσης καθώς και τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.

Γυμνάσιο-Λύκειο Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το ωράριο καθημερινής εργασίας στο Γυμνάσιο, για το βασικό πρόγραμμα σπουδών, έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Τάξεις α΄, β΄, γ΄, 08:25 έως τις 15:00.

Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Προαύλιο Νέα Εκπαιδευτήρια

Δίνεται επίσης ιδιαίτερη σημασία στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των παιδιών με την εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων (εκθέσεων, συζητήσεων, δραματοποιήσεων κ.λ.π.) μέσα και έξω από την τάξη, μέρος των οποίων αναλαμβάνουν να διοργανώσουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εντατική εργασία πάνω στα ειδικά μαθήματα, που από το Δημοτικό καλλιεργούνται συστηματικά και αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των «Νέων Εκπαιδευτηρίων», όπως η Αγγλική Γλώσσα, η Μουσική, η έμφαση στις αθλητικές δραστηριότητες κ.λ.π.

Στην Αγγλική γλώσσα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν στα κρατικά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και σε διεθνώς καθιερωμένα διπλώματα Αγγλικής Γλώσσας, όπως εκείνα των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan (First Certificate, Advanced, Proficiency κ.λ.π.).

Δεύτερη ξένη γλώσσα: Οι μαθητές επιλέγουν μεταξύ Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας, που διδάσκονται σύμφωνα με τα προγράμματα του Ινστιτούτου Goethe και του Γαλλικού Ινστιτούτου αντίστοιχα.

Όμιλοι: Για δύο ώρες την εβδομάδα, οι μαθητές μπορούν να ενταχθούν σε επιμορφωτικά μαθήματα και πολιτιστικές ή άλλες δραστηριότητες, που οι ίδιοι θα επιλέξουν απόλυτα ελεύθερα, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία που προσφέρεται στο πλαίσιο των Ομίλων.

Θέατρο και δραστηριότητες στο Γυμνάσιο - Λύκειο των Νέων εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα

Κατάταξη Αποφοίτων Γυμνασίων Σχολείων στην Α’ Λυκείου

3 Απριλίου 2019

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί σε κατάταξη των αποφοίτων μαθητών / μαθητριών Γυμνασίου στα Δημόσια Λύκεια της διαμονής τους, αποστέλλει, μέσω της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Αττικής, εγκύκλιο με Θέμα: «Κατάταξη Αποφοίτων Γυμνασίων Σχολείων στην Α’ Λυκείου».

Read more

Τριήμερη εκδρομή Γ΄ Γυμνασίου

19 Απριλίου 2019

Τριήμερη εκδρομή της γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας Ν. Δ. Πελοπόννησος (Ολυμπία – Καλαμάτα – Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος – Μεσσήνη) 19 – 20 – 21 Απριλίου 2019 Ο Σύλλογος των Καθηγητών του Σχολείου μας, μετά από πρόταση των μαθητικών κοινοτήτων της γ΄ Γυμνασίου, αποφάσισε την οργάνωση τριήμερης εκδρομής της γ΄ Γυμνασίου στη Ν.Δ. Πελοπόννησο (Ολυμπία – Καλαμάτα – Κορώνη – Μεθώνη – Πύλο – Μεσσήνη).

Read more

Ανανέωση εγγραφών 2019

10 Μαΐου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία εγγραφών νέων μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020 για το Νηπιαγωγείο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων για κάθε σχολική βαθμίδα.

Read more

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων-εκπαιδευτικών Γυμνασίου-Λυκείου

30 Μαΐου 2019

Από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου και του Λυκείου μας ενημερώνει για την πρόοδο των μαθητών τους γονείς και τους κηδεμόνες, τις παρακάτω ημέρες και ώρες.

Read more

Μαρ
28
Πε
Ημερίδα ΣΕΠ μαθητών Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου
Μαρ 28 @ 12:00 μμ – 2:00 μμ
Μαρ
30
Σα
Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» Β ΔΗΜ – Γ ΛΥΚ
Μαρ 30 @ 9:00 πμ – 10:30 πμ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, 09:00 – 10:30
Διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»
Διδακτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου
Για τα παιδιά Β΄ Δημοτικού –  Γ΄ Λυκείου

Απρ
17
Τε
Συναυλία με φλογέρες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Απρ 17 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Απρ
19
Πα
Τριήμερη εκδρομή της γ΄ τάξης του Γυμνασίου
Απρ 19 @ 6:30 πμ – Απρ 21 @ 7:00 μμ

19 – 20 – 21 Απριλίου 2019
Τριήμερη εκδρομή της γ΄ τάξης του Γυμνασίου
Ν. Δ. Πελοπόννησος
(Ολυμπία – Καλαμάτα – Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος – Μεσσήνη)

Κατασκήνωση «RANCH» Ημερήσια εκδρομή A΄ B΄ ΓYM
Απρ 19 @ 8:30 πμ – 6:30 μμ

Στις 19 Απριλίου 2019, ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η ημερήσια εκδρομή του Γυμνασίου μας, στην Κατασκήνωση «RANCH», στο Σοφικό Κορινθίας (www.ranch.gr).

Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται: Τρία γήπεδα ποδοσφαίρου (11×11), τέσσερα γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα βόλεϊ, ένα γήπεδο τένις (δεν διατίθενται μπάλες, ρακέτες κτλ.), τρία τραπέζια ping pong, τοξοβολία (στη δραστηριότητα αυτή παρέχεται εξοπλισμός από την κατασκήνωση και πραγματοποιείται παρουσία ειδικών εκπαιδευτών). Επίσης στον χώρο των εγκαταστάσεων λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.

To κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά μαθητή / μαθήτρια, προϋποθέτει τη συμμετοχή τουλάχιστον 170 μαθητών / μαθητριών και περιλαμβάνει:

  1. Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν (τελευταίας πενταετίας), τα οποία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας.
  2. Χρήση των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.
  3. Υπάρχει δυνατότητα, όσοι επιθυμούν να κάνουν βόλτα με το άλογο, βόλτα με την άμαξα, περιήγηση με το τρενάκι.
  4. Γεύμα με προεπιλεγόμενο μενού σε μπουφέ (σαλάτα εποχής, σαλάτα χωριάτικη, τυρόπιτα, κοτόπουλο φιλέτο, πατάτες φούρνου, πατάτες τηγανιτές, σουφλέ ζυμαρικών, γλυκό μους σοκολάτας).
  5. Ξενάγηση στο «Εκπαιδευτικό χωριό» εγκεκριμένο από το ΥΠΕΠΘ (Αλευρόμυλος, Ελαιοτριβείο, Τυροκομείο, Κουρείο, Τσαγκαράδικο, Παντοπωλείο).
  6. Ατομική ταξιδιωτική ασφάλεια (AIG EUROPE LIMITED).
  7. Κάλυψη αστικής ευθύνης (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ).

Αναχώρηση: 08:30 από τον χώρο του Σχολείου (τα παιδιά θα έρθουν κανονικά με τα σχολικά λεωφορεία). Επιστροφή: 18:30 περίπου στο Σχολείο, απ’ όπου και θα παραλάβετε τα παιδιά σας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να επιστραφούν στους Καθηγητές – Συμβούλους, συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες από τους γονείς οπωσδήποτε μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 ακόμη και στην περίπτωση που δε θα συμμετάσχει ο μαθητής / η μαθήτρια.

Τα χρήματα, σε κλειστό φάκελο με το όνομα και το τμήμα του μαθητή / της μαθήτριας, να παραδοθούν στη Γραμματεία (κα. Σίνου) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Στην περίπτωση που ακυρωθεί η συμμετοχή μαθητή / μαθήτριας κατά την τελευταία εβδομάδα (15/4/19 – 19/4/19) ΔΕΝ επιστρέφονται τα χρήματα, διότι ο προϋπολογισμός  του κόστους υπολογίζεται με βάση πάντοτε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Από τη Διεύθυνση

 

ΔΗΛΩΣΗ_RANCH_2019.pdf

 

3ήμερη εκδρομή γ’ Γυμνασίου, Α΄, Β΄ Λυκείου
Απρ 19 @ 9:00 πμ – Απρ 21 @ 6:00 μμ
Μαΐ
18
Σα
Θεατρική παράσταση ομίλου Γυμνασίου-Λυκείου
Μαΐ 18 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ