Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική, την οποία θεωρούν χρησιμότατο παιδαγωγικό μέσο. Η διδασκαλία της μουσικής αρχίζει από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff και συνεχίζεται στις επόμενες τάξεις με τη διδασκαλία της φλογέρας. Από την Γ’ Δημοτικού τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Χορωδίες και από την Ε’ Δημοτικού και στην Ορχήστρα του Σχολείου.

Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Χορωδία

Το Σχολείο διαθέτει Παιδική Χορωδία, που ιδρύθηκε το 1978. Συμμετέχουν παιδιά της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου. Η χορωδία αποτελεί τμήμα των Ομίλων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου και πραγματοποιεί κάθε χρόνο πολλές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων. Ως προπαρασκευαστικό τμήμα λειτουργεί η χορωδία για τα παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού.

Πολλά παιδιά της Παιδικής Χορωδίας του Σχολείου είναι και μέλη της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης», που συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο) και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ορχήστρα

Επιλεγμένοι μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και Στ’ Δημοτικού, του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου σχηματίζουν την Ορχήστρα του Σχολείου, που αποτελείται από τέσσερα είδη φλογέρας, μελωδικά και ρυθμικά κρουστά όργανα. Ιδρύθηκε το 1979 και θεωρείται πρωτοποριακό παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό επίτευγμα σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Η Ορχήστρα αποτελεί τμήμα των Ομίλων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Το ρεπερτόριό της αποτελείται από κλασικά και σύγχρονα έργα ειδικά διασκευασμένα γι’ αυτήν, ενώ συνεργάζεται συχνά με τη Χορωδία του Σχολείου σε συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

 

Παιδική Χορωδία

«Μανώλης Καλομοίρης»

Iδρύθηκε το 1989 από την κα Χαρά Καλομοίρη, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου, και εδρεύει στην κατοικία του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη στο Παλαιό Φάληρο. Αποτελείται από παιδιά ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Από το 1995, η Χορωδία επελέγη ως μόνιμος συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών, για να συμμετέχει σε λυρικές παραστάσεις που απαιτούν παιδική χορωδία. Έχει συνεργαστεί με όλες της επαγγελματικές συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έχει εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έχει τραγουδήσει αρκετά έργα σε πρώτη παγκόσμια ή πανελλήνια εκτέλεση και έχει περιοδεύσει στο Εξωτερικό.

Χορωδία, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Χορωδία, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Μουσική στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Χορωδία, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Χορωδία, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Παιδική Χορωδία Μανώλης Καλομοίρης

Οι σημαντικότερες συναυλίες και δραστηριότητες των Χορωδιών και της Ορχήστρας, αλλά και της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» έχουν ηχογραφηθεί και διατίθενται σε ψηφιακούς δίσκους.