Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυσή του, το Σχολείο μας προέβη σε μια εξαιρετικής σημασίας κίνηση Παιδείας και Πολιτισμού, πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς: Αποφάσισε και υλοποιεί την ίδρυση μιας νέας επαγγελματικής Συμφωνικής Ορχήστρας στην Αθήνα! Πρόκειται για ένα νέο συμφωνικό σύνολο που θα λειτουργήσει χρησιμοποιώντας τα μέσα και τις υποδομές του Σχολείου μας και με αποκλειστική χρηματοδότηση των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα.

Το όνομά της: Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Ο στόχος της είναι να παρουσιάσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τον θησαυρό της νεοελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί όσο της αξίζει.
H νέα, ποιοτική και ευέλικτη συμφωνική ορχήστρα, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά κεφάλαια και αξιοποιεί νέους επαγγελματίες μουσικούς, ξεκινά τη διαδρομή της στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα και φιλοδοξεί να προσθέσει τη δική της «νότα» στην προσπάθεια αναβάθμισης της μουσικής μας ζωής.
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ορχήστρας αναλαμβάνει ο διακεκριμένος και διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος, και πολύ γνωστός για την έρευνά του στο πεδίο της Νεοελληνικής Μουσικής, κ. Βύρων Φιδετζής.
Φιλαρμόνια
Η νέα ορχήστρα ιδρύεται με δεδηλωμένο στόχο να ασχοληθεί συστηματικά με τον καλλιτεχνικό και πνευματικό θησαυρό που αποτελεί την νεοελληνική έντεχνη μουσική δημιουργία. Ιδρύεται με στόχο να εκτελεί, να ηχογραφεί και εν γένει να προβάλλει την πιο αδικημένη ίσως από τις τέχνες, τη μουσική που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε κατά τον 19ο τον 20ό και 21ο αιώνα εντός ή εκτός των ελληνικών συνόρων από Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής συνθέτες.
Στις συναυλίες θα περιλαμβάνεται πάντοτε τουλάχιστον ένα ελληνικό έργο, όπως και έργα του διεθνούς ρεπερτορίου που, παρόλη την αξία τους είναι ελάχιστα γνωστά στο Ελληνικό κοινό. Φιλοδοξία της ορχήστρας είναι να επιτελέσει σημαντικό πολιτιστικό έργο στον χώρο της Ελληνικής έντεχνης μουσικής δημιουργίας.
Έδρα της ορχήστρας θα είναι ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις», στο Σχολείο μας (Κτίριο Γυμνασίου-Λυκείου, Πυθαγόρα 8) στον Άλιμο.
Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών για να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα μέλη της Σχολικής μας Οικογένειας να έχει άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ένα υψηλής ποιότητας και επιπέδου πολιτιστικό προϊόν, το οποίο υλοποιείται σε ένα χώρο γνώριμο και οικείο, σε μικρή απόσταση από την κατοικία σας.
Πολύ σύντομα, η Φιλαρμόνια θα συνεργαστεί και με τα μουσικά σύνολα του Σχολείου μας!
Χρειαζόμαστε την αρωγή και τη στήριξή σας!
Σας καλούμε να αγκαλιάσετε και τη νέα μας προσπάθεια!