Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Η Άθληση είναι Υγεία και Ποιότητα Ζωής

Στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και οι αθλητικές δραστηριότητες κατέχουν σημαντική θέση, ενσωματώνοντας στα προγράμματά τους και την «δια βίου Άθληση για Υγεία». Το πρόγραμμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού προσπαθεί να κατευθύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες στους παρακάτω τέσσερις τομείς:

  • Να κατανοήσουν τους λόγους για τους οποίους η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες είναι σημαντική για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.
  • Να μάθουν πως μπορούν να γυμνάζονται μόνοι τους αποτελεσματικά και με ασφάλεια.
  • Να μπορούν να εντάξουν ένα πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινή τους ζωή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.
  • Να απολαμβάνουν τη φυσική δραστηριότητα σε οποιαδήποτε μορφή της.

Με λίγα λόγια να διαμορφώσουν θετική στάση  απέναντι στην Άθληση, η οποία θα τους ωθήσει να αθλούνται συστηματικά σε όλη τους τη ζωή.

Άθληση, Νέα Εκπαιδευτήρια
Πετοσφαίριση (Volleyball), Νέα Εκπαιδευτήρια

Άθληση 2017 – 2018 (Οδηγίες γονέων)

1 Μαΐου 2018

Σχετικά με το πρόγραμμα «ΑΘΛΗΣΗ 2017-18» του Σχολείου μας, σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017
Για όλα τα αθλήματα (εκτός από την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, τον στίβο και την ιστιοπλοΐα) οι προπονήσεις γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8) και του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού (Ερεχθείου 6) και ώρα 15:00-17:00.

Read more

Άθληση 2017 – 2018

1 Μαΐου 2018

Η Διεύθυνση των Νέων Εκπαιδευτηρίων, με χαρά σας γνωστοποιεί ότι από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και για 25η συνεχή χρονιά, θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «ΑΘΛΗΣΗ» του Σχολείου μας.

Για όλα τα αθλήματα (εκτός από την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, τον στίβο και την ιστιοπλοΐα) οι προπονήσεις θα γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου – Λυκείου και η επιστροφή των μαθητών τις καθημερινές θα γίνεται με τα σχολικά της Μελέτης, που ξεκινούν από το Σχολείο στις 17:00.

Read more

Αθλητικές – πολιτιστικές ομάδες Σχολείου

1 Μαΐου 2018

Σας ενημερώνουμε ότι από τα μέσα Νοεμβρίου 2017, ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους οι αθλητικές και πολιτιστικές ομάδες των μαθητών και των μαθητριών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου μας.

Το κυρίως αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τους αγώνες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (καθημερινές)
Τις Αθλητικές Συναντήσεις των Ιδιωτικών Σχολείων (Α.Σ.Ι.Σ. – Σαββατοκύριακα)

Read more

Ιαν
27
Σα
Ομάδα Μπάσκετ ΑΣΙΣ μαθητών Γυμνασίου
Ιαν 27 @ 8:30 πμ – 3:00 μμ

Η ομάδα Καλαθοσφαίρισης των μαθητών του Γυμνασίου μας, αρχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στo πλαίσιo του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

Πρόγραμμα

10:00 – 11:30, Ελληνογερμανική Αγωγή – Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
12:45 – 14:00, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου – Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πληροφορίες

Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου, το αργότερο στις 8:30.
Η επιστροφή αναμένεται περίπου στις 15:00.
Η μεταφορά των παιδιών από και προς το Σχολείο, θα γίνει με ευθύνη των γονέων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948 108136 κ. Νεκτάριος Αλεξόπουλος.

Φεβ
3
Σα
1ο μάθημα ski – snowboard
Φεβ 3 @ 4:50 πμ – 5:30 μμ

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 θα γίνει το 1ο μάθημα σκι (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) και snowboard (μόνο για το Γυμνάσιο και το Λύκειο) στον Παρνασσό, προκειμένου τα παιδιά μας να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του σκι, αλλά και να περάσουν κάποιες ευχάριστες ώρες κοντά στη φύση.

Η διοργάνωση της ημερήσιας αυτής «εξόρμησης» γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει συνδυασμός άθλησης (σκι) αλλά και χαλάρωσης, ψυχαγωγίας, φαγητού και περιήγησης. Τα μαθήματα απευθύνονται στα παιδιά του Δημοτικού (Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ – ΣΤ΄), του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Πρόγραμμα

Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου στις 05:00 από το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8) με εκδρομικά πούλμαν. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο το αργότερο στις 04:50.
Άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού περίπου στις 09:30.
Από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, μάθημα από εξειδικευμένους καθηγητές – προπονητές του σκι. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδό τους (αρχάριοι – μέσοι – προχωρημένοι).
Μόλις τελειώσει το μάθημα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στο κατάστημα που ενοικιάζονται τα χιονοπέδιλα ή να έχουν μαζί τους φαγητό εφόσον το επιθυμούν.
Η επιστροφή αναμένεται περίπου στις 17:30 στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου, από όπου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους.
Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 το αργότερο. (Σημειώνεται ότι στην παραπάνω περίπτωση, επιστρέφεται το ποσό που έχει καταβληθεί).

Ενημέρωση τιμών

Η τιμή συμμετοχής είναι 65€ και εξοφλείται με την εγγραφή (περιλαμβάνονται εκδρομικό πούλμαν, ενοικίαση χιονοπέδιλων και ειδών εξαρτύσεως, αμοιβές προπονητών, συνοδών).

Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, το κόστος της νέας ημερήσιας ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου είναι:
Περιοχή Κελάρια:
Τηλεκαμπίνα: 4€
lift (προχωρημένοι, για όλες τις πίστες ): 15€ (12€ + 3€ ως εγγύηση για την κάρτα).

Μετά το τέλος του προγράμματος της χιονοδρομίας, η ηλεκτρονική κάρτα θα παραδίδεται στο χιονοδρομικό κέντρο και θα επιστρέφεται το ποσό που έχει παρακρατηθεί ως εγγύηση.
(3€ Χ τον αριθμό των μαθημάτων που παρακολούθησε ο μαθητής).

Οδηγίες

 Ο εξοπλισμός του κάθε παιδιού θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:
• Φόρμα του σκι ή αδιάβροχο παντελόνι του σκι και μπουφάν.
• Σκουφάκι – γάντια αδιάβροχα – μάσκα του σκι (αν υπάρχει).
• Χρήματα για προσωπικές ανάγκες (φαγητό κ.λ.π.).

 Παρακαλούμε πολύ για τη διευκόλυνση όλων μας, να παραδίδετε το ακριβές αντίτιμο για την τηλεκαμπίνα (4 €) και το LIFT (15 €) στους συνοδούς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, το πρωί πριν την αναχώρηση των παιδιών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας (για το πρωινό του Σαββάτου): 697 8086335 κ. Διονύσης Μεληγαλιώτης.

 

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχει το παιδί σας στο 1ο μάθημα της χιονοδρομίας του Σχολείου μας στον Παρνασσό, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να την επιστρέψετε στη Γραμματεία το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.

Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία.

Δήλωση συμμετοχής 1ο μάθημα σκι
Φεβ
8
Πε
Εξετάσεις έγχρωμων ζωνών Tae Kwon Do
Φεβ 8 @ 2:45 μμ – 4:45 μμ

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 14:45, θα πραγματοποιηθούν στο Γυμναστήριο του Δημοτικού οι προαγωγικές εξετάσεις έγχρωμων ζωνών του αθλητικού τμήματος Tae Kwon Do του Σχολείου μας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των εξετάσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν ολόκληρη την στολή του Τae Kwon Do (DOBOK).
Tη διαδικασία των εξετάσεων μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.
Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις αυτού του αθλήματος ανέρχεται στο ποσό των 30€, το οποίο θα πρέπει να αποσταλεί στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και δάσκαλο του Tae Kwon Do κ. Φίλιππο Βαλατσούκη (μαύρη ζώνη 6 dan), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018.

Μαΐ
19
Σα
Άθληση 2018 @ Γυμνάσιο-Λύκειο
Μαΐ 19 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ

Αθλητικές επιδείξεις, εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου