Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Γνωρίζω την Ελλάδα, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Γνωριμία με την Ελλάδα, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πρόκειται για μία προσπάθεια γνωριμίας χώρων με σημαντικό οικολογικό ή και ιστορικό ενδιαφέρον. Έχει τη μορφή μονοήμερων ή και διήμερων εκδρομών τα Σαββατοκύριακα. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την Γ’ ως την ΣΤ’ Δημοτικού.

Ειδικοί στα θέματα οικολογίας – ιστορίας πεζοπορούν με τα παιδιά σε όμορφες γωνιές της Ελληνικής φύσης, με ένα πλήθος από παιχνίδια και δραστηριότητες (πικ-νικ, ύπνος σε καταφύγιο, παιχνίδια στη φύση, μάθημα στο ύπαιθρο κ.λ.π.).

Γνωριμία με την Ελλάδα, συμβαίνει τώρα
Φεβ
22
Σα
«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Μονοήμερη εκδρομή στη Λαυρεωτική χερσόνησο Για τα παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού
Φεβ 22 @ 8:00 πμ – 5:30 μμ

Προς τους γονείς των μαθητών / μαθητριών της Γ΄ και της Δ΄ Δημοτικού 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Μονοήμερη εκδρομή στη Λαυρεωτική χερσόνησο

Ημερομηνία: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα αναχώρησης από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 08:00

Ώρα επιστροφής στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 17:30

Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9816523 (εσωτ. 3)

 

Όπως έχει προγραμματιστεί από την αρχή της χρονιάς, και αν ο καιρός μας το επιτρέψει, φέτος τον Φεβρουάριο θα κάνουμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές μας στη Λαυρεωτική χερσόνησο. Θα επισκεφτούμε τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το μουσείο Ορυκτών Πετρωμάτων και τον αρχαιολογικό χώρο του Θορικού.

Στο τέλος θα επισκεφτούμε εξωτερικούς χώρους στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου ή την παραλία της Αναβύσσου για ξεκούραση και ελεύθερο παιχνίδι.

Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης

Τιμή εκδρομής: 30 €

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και πληρωμής είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, οπότε και θα δοθεί στα παιδιά – εκδρομείς λεπτομερέστερο ενημερωτικό σημείωμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

Ημερομηνία: Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Αναχώρηση από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 08:00

(Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 7:45)

Επιστροφή στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 17:30

(Το Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 17:00)

Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9889101 (εσωτ. 3)

Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του:

Το σακίδιο του με:

φαγητό (3 – 4 σάντουιτς, λίγοι ξηροί καρποί και 1 – 2 μήλα είναι αρκετά), παγούρι (1 λίτρο) γεμάτο με νερό, καπέλο, χαρτομάντιλα, αν έχετε φωτογραφική μηχανή, 5-6 νάιλον σακούλες του Super Market (για διάφορες χρήσεις), και αν φέρετε μπάλα να είναι δεμένη στη τσάντα σας.

Το σακίδιο θα το κουβαλάμε στην πλάτη μας

και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει περιττά βάρη!!!

Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι άνετα για να μην σας δημιουργήσουν προβλήματα. Φορέστε φόρμα, κοντομάνικο, φούτερ και ζακέτα (fleece αν υπάρχει, ώστε ανάλογα με τη θερμοκρασία να βάζετε ή να βγάζετε) και στα πόδια 2 ζευγάρια κάλτσες (ένα λεπτό από μέσα κι ένα παχύ απ’ έξω) για να μην πληγωθείτε από το περπάτημα.

 

Τα παπούτσια δεν πρέπει να γλιστρούν και δεν πρέπει να σας σφίγγουν!

Παρακαλούμε, την Παρασκευή το βράδυ να κοιμηθείτε νωρίς, γιατί θα ξυπνήσουμε νωρίς και πρέπει να είστε ξεκούραστοι και δυνατοί!!!

Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο θα έχουμε μαζί μας οι ενήλικες.

Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τα τηλέφωνά σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο το Σάββατο.

Σημείωση 3η: Στο Μουσείο Ορυκτολογίας πωλούνται κάρτες και πετρωματάκια.

Παρακαλούμε μη φέρετε μαζί σας παιχνιδομηχανές και άλλα ηλεκτρονικά, διότι είναι βάρος περιττό και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ή να σπάσουν. Εάν φέρετε, θα είναι απολύτως δική σας η ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!!!

Μπορείτε να φέρετε MP3 ή MP4 ν’ ακούσετε μουσική στη διαδρομή.

Συνοδοί δάσκαλοι:

Αργύρης Κασελούρης (τηλ. 6972 457126)

Κων/νος Ούτσικας (τηλ. 6982 474778)

 

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. 

Οι δάσκαλοι εκδρομείς ευχόμαστε να ζήσουμε μια αξέχαστη εκδρομή!!!

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου το πρωί και στο 3ο διάλειμμα, ο κ. Αργύρης θα είναι στη μεγάλη αυλή για να λύσει τυχόν απορίες σας.