Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Γνωρίζω την Ελλάδα, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Γνωριμία με την Ελλάδα, Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πρόκειται για μία προσπάθεια γνωριμίας χώρων με σημαντικό οικολογικό ή και ιστορικό ενδιαφέρον. Έχει τη μορφή μονοήμερων ή και διήμερων εκδρομών τα Σαββατοκύριακα. Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την Γ’ ως την ΣΤ’ Δημοτικού.

Ειδικοί στα θέματα οικολογίας – ιστορίας πεζοπορούν με τα παιδιά σε όμορφες γωνιές της Ελληνικής φύσης, με ένα πλήθος από παιχνίδια και δραστηριότητες (πικ-νικ, ύπνος σε καταφύγιο, παιχνίδια στη φύση, μάθημα στο ύπαιθρο κ.λ.π.).

Γνωριμία με την Ελλάδα, συμβαίνει τώρα
Ιαν
26
Πα
Εκπαιδευτική επίσκεψη-Γνωριμία με την Ελλάδα ΣΤ΄ Δημοτικού
Ιαν 26 @ 8:30 πμ – 7:00 μμ

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο για όλα τα παιδιά της Στ΄ Δημοτικού

Πρόγραμμα

Αναχώρηση με εκδρομικά πούλμαν από το Δημοτικό, όπου το πρωί τα παιδιά θα έρθουν κανονικά με τα σχολικά τους.
11:00 – 14:00:
Επίσκεψη – ξενάγηση στο Παλαμήδι. Κατάβαση των 999 σκαλοπατιών και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον «Γύρο της Αρβανιτιάς», έναν πανέμορφο περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία.
14:00 – 15:30:
Ξεκούραση και φαγητό (θα έχουν τα παιδιά μαζί τους) στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου.
15:30 – 16:00:
Ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και επίσκεψη στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
16:15: Αναχώρηση από Ναύπλιο για Αθήνα με μισάωρη ενδιάμεση στάση στον ΣΕΑ Μεγάρων.
Επιστροφή στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8): ώρα 19:00

Οδηγίες/Πληροφορίες

Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του το σακίδιό του με:
φαγητό (2 σάντουιτς και 1 – 2 φρούτα είναι αρκετά), μπουκάλι με νερό, μια πολύ ελαφριά πετσέτα, χαρτομάντιλα, 1 νάιλον σακούλα του Super Market, καθώς και χαρτζιλίκι για τυχόν αγορές.

Το σακίδιο θα το κουβαλούν στην πλάτη τους και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει περιττά πράγματα!!!
Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσουν. Πρέπει να είναι άνετα, για να μη τους δημιουργήσουν προβλήματα.
Τα παπούτσια δεν πρέπει να γλιστρούν και δεν πρέπει να τους σφίγγουν!

Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο για όλους (αχρείαστο να είναι) θα έχουμε μαζί μας.

Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τους αριθμούς τηλεφώνων σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Σημείωση 3η: Το κέφι μας θα είναι αμείωτο κι ευχόμαστε και ο καιρός να μας κάνει το χατίρι, για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές! Αν υπάρξει αναβολή λόγω καιρού, η εκδρομή μας θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία.

Οι δάσκαλοι δίνουμε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων μας, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς, μόνο αν χρειαστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης / κατάστασης.
Η κ. Καραθανάση (Στ΄3) για λόγους υγείας, αδυνατεί να συνοδεύσει το τμήμα στην ημερήσια εκδρομή. Την αντικαθιστά ο συνάδελφος κ. Περίανδρος Καράλης.

Παναγιώτης Πλασσαράς: 6932 247413
Χρήστος Κωσταρέλος: 6980 134329
Περίανδρος Καράλης: 6977 629965

Το κόστος και αυτής της εκδρομής, έχει συμπεριληφθεί στο σχετικό έντυπο όπου αναλύονται τα έξοδα των εκπαιδευτικών εκδρομών κι εγχειριδίων.
(Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα θα σας εντός των προσεχών ημερών).