Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Στη βαθμίδα του Νηπιαγωγείου γίνονται δεκτά παιδιά πέντε ετών (Νήπια) και παιδιά τεσσάρων ετών (Προνήπια). Το περιεχόμενο της μάθησης στο Νηπιαγωγείο είναι ποικίλο. Τα παιδιά μαθαίνουν:

  • να ικανοποιούν τις ανάγκες τους (βιολογικές, κοινωνικές, ψυχολογικές),
  • να διακρίνουν τον εαυτό τους από τον γύρω κόσμο έμψυχο και άψυχο,
  • να επικοινωνούν τα παιδιά μεταξύ τους με τον προφορικό λόγο,
  • να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους,
  • να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες,
  • να πειθαρχούν στους κανόνες της κοινότητας μέσα στην οποία ζουν και
  • να σκέπτονται, να εντοπίζουν το πρόβλημα και να το αναλύουν.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 17:00.
Το καθημερινό πρόγραμμα αρχίζει στις 08:30 και τελειώνει στις 13:30. Από τις 12:45 μέχρι τις 13:30 όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Μετά τις 13:30 ακολουθεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης – ολοήμερου Σχολείου, το οποίο είναι προαιρετικό και διαρκεί ως τις 17:00.
Μετά τη λήξη του ωραρίου, τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους με τα σχολικά λεωφορεία, σε ώρες που προβλέπονται από τα δρομολόγια.

Στο Νηπιαγωγείο και το Προ-νηπιαγωγείο δουλεύονται οι εξής κύριοι τομείς:

Η Γλώσσα με την ευρύτερη έννοια

Η διήγηση, οι πληροφορίες, το παραμύθι, τα καθημερινά γλωσσικά παιχνίδια.
Οι πρώτες προσπάθειες αποκωδικοποίησης  γραπτών λέξεων και φράσεων, η άσκηση στον προφορικό λόγο και ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, η πρώτη επαφή με την ανάγνωση και τη γραφή.

Τα Μαθηματικά

Βιωματική ανάπτυξη των λογικών προϋποθέσεων και των νοητικών ενεργειών πάνω στις οποίες στηρίζεται η έννοια του αριθμού και οι μαθηματικές έννοιες γενικότερα.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Με βιωματικό τρόπο το παιδί μαθαίνει να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του κόσμου που το περιβάλλει.

Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Η Ψυχοκινητική Αγωγή

Με τα κατάλληλα όργανα και ευχάριστο τρόπο, ειδικευμένο προσωπικό δίνει στο παιδί κινήσεις και ασκήσεις που ανταποκρίνονται στην ηλικία του, κάνοντας συγχρόνως ορθοσωματική εργασία. Έτσι το βοηθούμε να γνωρίσει και να ορίσει καλύτερα τις δυνατότητες του σώματος και να συντονίσει με ακρίβεια τις κινήσεις του.

Η Αισθητική Αγωγή

Καλύπτει την εσωτερική παρόρμηση του παιδιού για δημιουργία και έκφραση της φαντασίας του. Είναι μάθηση δεξιοτήτων, καθώς μαθαίνει να χειρίζεται το ψαλίδι, το πινέλο, τα χρώματα (λεπτή κινητικότητα), οι οποίες αναπτύσσουν την καλαισθησία του αλλά και το βοηθούν στη συνέχεια στη γραφή.

Η Μουσική Αγωγή

Καλλιεργεί την έμφυτη διάθεση του παιδιού προς το τραγούδι και τη μουσική.
Με τη βοήθεια κρουστών οργάνων, του σώματος, της οργανωμένης κίνησης, το νήπιο οδηγείται σταδιακά στον μαγικό κόσμο των ήχων, των ρυθμών, της μελωδίας.

Νηπιαγωγείο στο πρώτο σχολείο στα νότια προάστια
Προσχολική αγωγή στο πρώτο σχολείο στα νότια προάστια

Ελεύθερο Παιχνίδι – Ελεύθερη Ώρα

Τα παιδιά μέσα στην τάξη διαλέγουν αυτό που θα παίξουν ή με αυτό που θα απασχοληθούν για αρκετή ώρα σε κάποια από τις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές της αίθουσας ή του προαυλίου, όπου μπορούν και να απολαύσουν ελεύθερα και με ασφάλεια τα παιχνίδια της παιδικής χαράς.

Αγγλική Γλώσσα

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια διακρίνονται για την πολύ μεγάλη σημασία που δίνουν στην άρτια εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από πολύ μικρή ηλικία. Τα μικρά παιδιά είναι σε θέση να μάθουν – παράλληλα με τη μητρική τους γλώσσα – μια ξένη γλώσσα, όταν αυτή διδάσκεται με ειδικευμένο τρόπο, σωστά, έγκυρα και με προσαρμοσμένη μεθοδολογία.

Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δεν βρέθηκαν ανακοινώσεις

Ιαν
26
Κυ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΑ «Σιτάρι και ψωμί» Για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Α΄και της Β΄Δημοτικού
Ιαν 26 @ 9:30 πμ – 12:30 μμ

Διασκεδαστικά Σάββατα και όχι μόνο…

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν για τα παιδιά του Προνηπίου, του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή.

Για τον Ιανουάριο της σχολικής χρονιάς 2019 – 20 σας προτείνουμε:

Κυριακή 26 Ιανουαρίου: «Σιτάρι και ψωμί» 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σιτάρι & Ψωμί» είναι η εξοικείωση των παιδιών με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, μέσα από εμπειρία και πράξη! 

Από τον θερισμό στο αλώνισμα και το ανέμισμα, από το άλεσμα έως το ζυμάρι και τον ρόλο της πινακωτής, τα διαφορετικά στάδια της καλλιέργειας του σταριού, γίνονται αντικείμενο ανακάλυψης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά, αφού έρθουν σ’ επαφή με αυθεντικά παραδοσιακά εργαλεία και σκεύη, θα πάρουν στα χέρια τους σιτάρι, θα το αλέσουν στον πετρόμυλο και θα περάσουν το αλεύρι τους από το κόσκινο. Θα τους δοθεί μια λεκάνη όπου, αφού ανακατέψουν τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του ψωμιού, θα ζυμώσουν το δικό τους ζυμάρι και θα του δώσουν όποιο σχήμα επιθυμούν! Έπειτα, θα λάβουν πληροφορίες για το ψήσιμο του ψωμιού στον φούρνο! Τέλος, σε ατομικά δοχεία, όλοι θα πάρουν μαζί τους το ψωμί που ζύμωσαν!

Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα φάμε το κολατσιό που θα μας έχουν ετοιμάσει οι γονείς μας και θα επιστρέψουμε χορτάτοι και πανέτοιμοι να ψήσουμε το ψωμάκι μας!

Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν μαζί τους φαγητό, ένα μπουκαλάκι νερό και χαρτομάντιλα.

Σας περιμένουμε να γίνουμε μαζί «μικροί αρτοποιοί»! 

Υπεύθυνοι προγράμματος: κ. Φωτεινή Βλάχου

Διάρκεια προγράμματος: 10:00 – 12:00

Ώρα αναχώρησης: 09:30

Ώρα άφιξης: 12:30

Τηλ. επικοινωνίας: 6988 924555

Τιμή: 25 Ευρώ

Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. Ελάχιστος αριθμός παιδιών 20.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ιαν
31
Πα
Ομάδα Science Art /Εκπ. Προγρ/μα: «Ηλεκτομαγνητούλης» ΠΝ – Ν1 – Ν2
Ιαν 31 @ 9:00 πμ – 12:00 μμ
Μαρ
18
Τε
Παράδοση ελέγχων Β΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Ιούν
3
Τε
Καλοκαιρινή γιορτή Νηπιαγωγείου
Ιούν 3 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ