Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Στη βαθμίδα του Νηπιαγωγείου γίνονται δεκτά παιδιά πέντε ετών (Νήπια) και παιδιά τεσσάρων ετών (Προνήπια). Το περιεχόμενο της μάθησης στο Νηπιαγωγείο είναι ποικίλο. Τα παιδιά μαθαίνουν:

 • να ικανοποιούν τις ανάγκες τους (βιολογικές, κοινωνικές, ψυχολογικές),
 • να διακρίνουν τον εαυτό τους από τον γύρω κόσμο έμψυχο και άψυχο,
 • να επικοινωνούν τα παιδιά μεταξύ τους με τον προφορικό λόγο,
 • να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους,
 • να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες,
 • να πειθαρχούν στους κανόνες της κοινότητας μέσα στην οποία ζουν και
 • να σκέπτονται, να εντοπίζουν το πρόβλημα και να το αναλύουν.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 17:00.
Το καθημερινό πρόγραμμα αρχίζει στις 08:30 και τελειώνει στις 13:30. Από τις 12:45 μέχρι τις 13:30 όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Μετά τις 13:30 ακολουθεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης – ολοήμερου Σχολείου, το οποίο είναι προαιρετικό και διαρκεί ως τις 17:00.
Μετά τη λήξη του ωραρίου, τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους με τα σχολικά λεωφορεία, σε ώρες που προβλέπονται από τα δρομολόγια.

Στο Νηπιαγωγείο και το Προ-νηπιαγωγείο δουλεύονται οι εξής κύριοι τομείς:

Η Γλώσσα με την ευρύτερη έννοια

Η διήγηση, οι πληροφορίες, το παραμύθι, τα καθημερινά γλωσσικά παιχνίδια.
Οι πρώτες προσπάθειες αποκωδικοποίησης  γραπτών λέξεων και φράσεων, η άσκηση στον προφορικό λόγο και ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, η πρώτη επαφή με την ανάγνωση και τη γραφή.

Τα Μαθηματικά

Βιωματική ανάπτυξη των λογικών προϋποθέσεων και των νοητικών ενεργειών πάνω στις οποίες στηρίζεται η έννοια του αριθμού και οι μαθηματικές έννοιες γενικότερα.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Με βιωματικό τρόπο το παιδί μαθαίνει να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του κόσμου που το περιβάλλει.

Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Η Ψυχοκινητική Αγωγή

Με τα κατάλληλα όργανα και ευχάριστο τρόπο, ειδικευμένο προσωπικό δίνει στο παιδί κινήσεις και ασκήσεις που ανταποκρίνονται στην ηλικία του, κάνοντας συγχρόνως ορθοσωματική εργασία. Έτσι το βοηθούμε να γνωρίσει και να ορίσει καλύτερα τις δυνατότητες του σώματος και να συντονίσει με ακρίβεια τις κινήσεις του.

Η Αισθητική Αγωγή

Καλύπτει την εσωτερική παρόρμηση του παιδιού για δημιουργία και έκφραση της φαντασίας του. Είναι μάθηση δεξιοτήτων, καθώς μαθαίνει να χειρίζεται το ψαλίδι, το πινέλο, τα χρώματα (λεπτή κινητικότητα), οι οποίες αναπτύσσουν την καλαισθησία του αλλά και το βοηθούν στη συνέχεια στη γραφή.

Η Μουσική Αγωγή

Καλλιεργεί την έμφυτη διάθεση του παιδιού προς το τραγούδι και τη μουσική.
Με τη βοήθεια κρουστών οργάνων, του σώματος, της οργανωμένης κίνησης, το νήπιο οδηγείται σταδιακά στον μαγικό κόσμο των ήχων, των ρυθμών, της μελωδίας.

Νηπιαγωγείο στο πρώτο σχολείο στα νότια προάστια
Προσχολική αγωγή στο πρώτο σχολείο στα νότια προάστια

Ελεύθερο Παιχνίδι – Ελεύθερη Ώρα

Τα παιδιά μέσα στην τάξη διαλέγουν αυτό που θα παίξουν ή με αυτό που θα απασχοληθούν για αρκετή ώρα σε κάποια από τις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές της αίθουσας ή του προαυλίου, όπου μπορούν και να απολαύσουν ελεύθερα και με ασφάλεια τα παιχνίδια της παιδικής χαράς.

Αγγλική Γλώσσα

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια διακρίνονται για την πολύ μεγάλη σημασία που δίνουν στην άρτια εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από πολύ μικρή ηλικία. Τα μικρά παιδιά είναι σε θέση να μάθουν – παράλληλα με τη μητρική τους γλώσσα – μια ξένη γλώσσα, όταν αυτή διδάσκεται με ειδικευμένο τρόπο, σωστά, έγκυρα και με προσαρμοσμένη μεθοδολογία.

Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Πρώτη ανάγνωση και γραφή

18 Οκτωβρίου 2019

Όπως έχετε ήδη διαπιστώσει, ξεκινήσαμε τις πρώτες «φωνούλες», οι οποίες δουλεύονται στο Νηπιαγωγείο για μία εβδομάδα μέσα από διάφορες δραστηριότητες, κάποιες από τις οποίες θα έρχονται στο σπίτι:

Read more

Οκτ
24
Πε
Εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Οκτ 24 @ 8:45 πμ – 1:30 μμ

Αγαπητοί γονείς,

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σχολείου μας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου:

 • Οι επετειακές εκδηλώσεις του Δημοτικού θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ των Διδακτηρίων της οδού Ερεχθείου, με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Δ΄ τάξης.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων αυτών, που απευθύνονται στους μαθητές μας, κατά τάξη, θα είναι:

08:45 – 09:30 για τις τάξεις Α΄ και Β΄

10:15 – 11:45 για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄

12:05 – 13:30 για τις τάξεις Γ΄ και Δ΄

 • Η σχολική εορτή του Γυμνασίου και του Λυκείου θα γίνει στο Αμφιθέατρο ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑ των Διδακτηρίων της οδού Πυθαγόρα:

10:15 – 11:45 για το Γυμνάσιο

12:00 – 13:20 για το Λύκειο

Τις ημέρες των εκδηλώσεων, τα μαθήματα των υπολοίπων ωρών του προγράμματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα και τα παιδιά θα σχολάσουν κανονικά. Οι απογευματινές δραστηριότητες θα διεξαχθούν κανονικά.

 

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ημέρα της Εθνικής Εορτής, οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι ακόλουθοι των Σημαιών, τιμώμενοι από το Σχολείο μας και συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, θα μας εκπροσωπήσουν στην επίσημη δοξολογία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στην κατάθεση στεφάνου που θα ακολουθήσει στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, θα φορούν τη μπορντό μπλούζα (polo-shirt) της στολής των Νέων Εκπαιδευτηρίων, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
 • Τα παιδιά του Λυκείου, θα φορούν το άσπρο πουκάμισο με το σήμα του Σχολείου, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
 • Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις αντιπροσωπείες, θα τα παραλάβουν από τα σπίτια τους σχολικά λεωφορεία. Η ακριβής ώρα μετακίνησης θα ανακοινωθεί στους γονείς των παιδιών εγκαίρως από το Γραφείο Κίνησης του Σχολείου μας.
 • Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με ευθύνη των γονέων, οι οποίοι θα τα παραλάβουν από το Ηρώο των Πεσόντων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση

Δεκ
18
Τε
Έλεγχοι Α΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Δεκ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Μαρ
18
Τε
Παράδοση ελέγχων Β΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Ιούν
3
Τε
Καλοκαιρινή γιορτή Νηπιαγωγείου
Ιούν 3 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ