Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Στη βαθμίδα του Νηπιαγωγείου γίνονται δεκτά παιδιά πέντε ετών (Νήπια) και παιδιά τεσσάρων ετών (Προνήπια). Το περιεχόμενο της μάθησης στο Νηπιαγωγείο είναι ποικίλο. Τα παιδιά μαθαίνουν:

  • να ικανοποιούν τις ανάγκες τους (βιολογικές, κοινωνικές, ψυχολογικές),
  • να διακρίνουν τον εαυτό τους από τον γύρω κόσμο έμψυχο και άψυχο,
  • να επικοινωνούν τα παιδιά μεταξύ τους με τον προφορικό λόγο,
  • να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους,
  • να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες,
  • να πειθαρχούν στους κανόνες της κοινότητας μέσα στην οποία ζουν και
  • να σκέπτονται, να εντοπίζουν το πρόβλημα και να το αναλύουν.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 17:00.
Το καθημερινό πρόγραμμα αρχίζει στις 08:30 και τελειώνει στις 13:30. Από τις 12:45 μέχρι τις 13:30 όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Μετά τις 13:30 ακολουθεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης – ολοήμερου Σχολείου, το οποίο είναι προαιρετικό και διαρκεί ως τις 17:00.
Μετά τη λήξη του ωραρίου, τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους με τα σχολικά λεωφορεία, σε ώρες που προβλέπονται από τα δρομολόγια.

Στο Νηπιαγωγείο και το Προ-νηπιαγωγείο δουλεύονται οι εξής κύριοι τομείς:

Η Γλώσσα με την ευρύτερη έννοια

Η διήγηση, οι πληροφορίες, το παραμύθι, τα καθημερινά γλωσσικά παιχνίδια.
Οι πρώτες προσπάθειες αποκωδικοποίησης  γραπτών λέξεων και φράσεων, η άσκηση στον προφορικό λόγο και ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, η πρώτη επαφή με την ανάγνωση και τη γραφή.

Τα Μαθηματικά

Βιωματική ανάπτυξη των λογικών προϋποθέσεων και των νοητικών ενεργειών πάνω στις οποίες στηρίζεται η έννοια του αριθμού και οι μαθηματικές έννοιες γενικότερα.

Μελέτη Περιβάλλοντος

Με βιωματικό τρόπο το παιδί μαθαίνει να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του κόσμου που το περιβάλλει.

Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Η Ψυχοκινητική Αγωγή

Με τα κατάλληλα όργανα και ευχάριστο τρόπο, ειδικευμένο προσωπικό δίνει στο παιδί κινήσεις και ασκήσεις που ανταποκρίνονται στην ηλικία του, κάνοντας συγχρόνως ορθοσωματική εργασία. Έτσι το βοηθούμε να γνωρίσει και να ορίσει καλύτερα τις δυνατότητες του σώματος και να συντονίσει με ακρίβεια τις κινήσεις του.

Η Αισθητική Αγωγή

Καλύπτει την εσωτερική παρόρμηση του παιδιού για δημιουργία και έκφραση της φαντασίας του. Είναι μάθηση δεξιοτήτων, καθώς μαθαίνει να χειρίζεται το ψαλίδι, το πινέλο, τα χρώματα (λεπτή κινητικότητα), οι οποίες αναπτύσσουν την καλαισθησία του αλλά και το βοηθούν στη συνέχεια στη γραφή.

Η Μουσική Αγωγή

Καλλιεργεί την έμφυτη διάθεση του παιδιού προς το τραγούδι και τη μουσική.
Με τη βοήθεια κρουστών οργάνων, του σώματος, της οργανωμένης κίνησης, το νήπιο οδηγείται σταδιακά στον μαγικό κόσμο των ήχων, των ρυθμών, της μελωδίας.

Νηπιαγωγείο στο πρώτο σχολείο στα νότια προάστια
Προσχολική αγωγή στο πρώτο σχολείο στα νότια προάστια

Ελεύθερο Παιχνίδι – Ελεύθερη Ώρα

Τα παιδιά μέσα στην τάξη διαλέγουν αυτό που θα παίξουν ή με αυτό που θα απασχοληθούν για αρκετή ώρα σε κάποια από τις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές της αίθουσας ή του προαυλίου, όπου μπορούν και να απολαύσουν ελεύθερα και με ασφάλεια τα παιχνίδια της παιδικής χαράς.

Αγγλική Γλώσσα

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια διακρίνονται για την πολύ μεγάλη σημασία που δίνουν στην άρτια εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας από πολύ μικρή ηλικία. Τα μικρά παιδιά είναι σε θέση να μάθουν – παράλληλα με τη μητρική τους γλώσσα – μια ξένη γλώσσα, όταν αυτή διδάσκεται με ειδικευμένο τρόπο, σωστά, έγκυρα και με προσαρμοσμένη μεθοδολογία.

Νηπιαγωγεία Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Έκθεση Παιδικού Βιβλίου Μικρογραφίες 27 – Προετοιμασία Νηπιαγωγείου

28 Απριλίου 2018

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου που οργανώνουμε, θα φτιάξουμε μια ομαδική δισδιάστατη μακέτα με τα μέσα μεταφοράς. Γι’ αυτό θα θέλαμε, αν έχετε, να μας στείλετε μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 τα εξής:

Read more

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι ιλαράς

30 Απριλίου 2018

Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναγκαιότητα διασφάλισης εμβολιασμού μαθητών και εκπαιδευτικών έναντι της ιλαράς.

Read more

Προετοιμασία για τη λήξη της χρονιάς – Νηπιαγωγείο

6 Ιουνίου 2018

Με την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς τα παιδιά και οι Νηπιαγωγοί οργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια γιορτή τους, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 (θα σας σταλεί εγκαίρως σχετική πρόσκληση).

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης όλα τα παιδιά (Νήπια και Προνήπια), θα πρέπει να φορούν λευκά πάνινα παπούτσια (τύπου ελβιέλα με σκρατς).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παπούτσια των παιδιών παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Σχολείου.

Read more

Απρ
23
Δε
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – 5η συνεδρίαση
Απρ 23 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ

Αγαπητοί Γονείς,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σας καλεί στην 5η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 στις 19:00, στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου-Λυκείου.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για την ημερήσια εκδρομή που έχει διοργανώσει ο Σύλλογός μας την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στον Ελικώνα Ν. Βοιωτίας, συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα, 23 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Ιούν
6
Τε
Γιορτή Νηπιαγωγείου
Ιούν 6 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ

Γιορτή Νηπιαγωγείου