Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων. Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα) Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Eνημέρωση για Σχολική Ψυχολόγο

5 Οκτωβρίου 2022

Στο προσωπικό του Σχολείου μας περιλαμβάνεται και ειδικευμένη Σχολική Ψυχολόγος. Τη θέση αυτή κατέχει η κα. Λία Πρίγκα. Η παρουσία της Σχολικής Ψυχολόγου στο σχολικό περιβάλλον σκοπό έχει να πλαισιώσει επικουρικά την εύρυθμη και αποτελεσματική του λειτουργία. Ο ρόλος της πρόκειται να είναι συμπληρωματικός ως προς το έργο του δασκάλου και υποστηρικτικός προς το παιδί. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής ζωής των παιδιών και η ενίσχυση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης. Προτεραιότητα δίνεται στην ομαλή κοινωνική προσαρμογή και συνύπαρξη των παιδιών, την συναισθηματική τους ευημερία, την πρόληψη, τη δεοντολογική συμπεριφορά καθώς και την επικοινωνία με την οικογένεια. Η κ. Πρίγκα θα βρίσκεται στο γραφείο της στο Δημοτικό/ Νηπιαγωγείο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 08:00 – 15:00, ενώ στο Γυμνάσιο/ Λύκειο κάθε Τρίτη και Παρασκευή, 08:00 – 15:00. Για την αποτελεσματικότερη συμβολή της στο σχολικό πλαίσιο θα μπορεί να μιλά και τηλεφωνικά με κάθε ενδιαφερόμενο γονέα ή κηδεμόνα τις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες παρουσίας της στο Σχολείο. Για δια ζώσης ραντεβού με την κα. Πρίγκα στο γραφείο της, είτε πρωινές ώρες είτε κάθε Τετάρτη απόγευμα 17:00 – 19:00, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τις Γραμματείες του Σχολείου, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο τηλέφωνο 2160016200 (εσωτ.1).  

Read more

Γνωριμία με την Ελλάδα – Μυκήνες/Νεμέα

5 Οκτωβρίου 2022

Στο πλαίσιο της εξωσχολικής δραστηριότητας «Γνωριμία με την Ελλάδα» το σχολείο διοργανώνει για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 μονοήμερη εκδρομή στις Μυκήνες και τη Νεμέα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, το κόστος και τη δήλωση συμμετοχής, πατήστε εδώ.

Read more

Οκτ
8
Σα
Γνωριμία με την Ελλάδα (για παιδία Γ’, Δ’) @ Πάρνηθα
Οκτ 8 @ 8:00 πμ – 6:30 μμ
Διασκεδαστικά Σάββατα – Paradise Park (για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού) @ Paradise Park
Οκτ 8 @ 9:45 πμ – 2:30 μμ
Οκτ
12
Τε
Eκπαιδευτική Επίσκεψη Α1 και Α3 Δημοτικού @ Μουσείο Οίνου
Οκτ 12 όλη την ημέρα
Οκτ
13
Πε
Εκπαιδευτική Επίσκεψη Α2 και Α4 Δημοτικού @ Μουσείο Οίνου
Οκτ 13 όλη την ημέρα
Οκτ
22
Σα
Γνωριμία με την Ελλάδα (για παιδιά Ε’, ΣΤ’) @ Μυκήνες & Νεμέα
Οκτ 22 @ 8:00 πμ – 6:30 μμ
Νοέ
2
Τε
Ενημέρωση Γονέων Α’ Δημοτικού (χωρίς ελέγχους)
Νοέ 2 όλη την ημέρα
Ενημέρωση Γονέων Β’ Δημοτικού (χωρίς ελέγχους)
Νοέ 2 όλη την ημέρα
Δεκ
21
Τε
Έλεγχοι Δημοτικού-Νηπιαγωγείου
Δεκ 21 όλη την ημέρα
Δεκ
24
Σα
Αργία Χριστουγέννων
Δεκ 24 2022 – Ιαν 8 2023 όλη την ημέρα