Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων. Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα) Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δεν βρέθηκαν ανακοινώσεις

Ιούν
3
Σα
Γνωριμία με την Ελλάδα – Λουτράκι (για παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού) @ Λουτράκι
Ιούν 3 @ 8:30 πμ – 6:30 μμ
Ιούν
14
Τε
Γιορτή Α’ Δημοτικού
Ιούν 14 όλη την ημέρα
Ιούν
15
Πε
Έλεγχοι Δημοτικού
Ιούν 15 – Ιούν 16 όλη την ημέρα
Ιούν
19
Δε
Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση
Ιούν 19 – Ιούλ 28 όλη την ημέρα

Γνωρίζοντας πως κάθε χρόνο, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους, αρκετοί από εσάς εμπιστεύεστε το σχολείο μας, μέχρι τέλος Ιουλίου, για το θερινό πρόγραμμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως και φέτος θα οργανώσουμε πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Στόχος είναι, μέσα από το πρόγραμμα, να ικανοποιήσουμε την ανάγκη των παιδιών για χαρούμενο και δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και την ανάγκη των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών τους, δεδομένου ότι ο χώρος του Σχολείου είναι οικείος και η διασκέδαση προσφέρεται μέσα από μια ευρεία γκάμα ευχάριστων δραστηριοτήτων, υπό την επίβλεψη έμπειρου διδακτικού προσωπικού του Σχολείου μας.

Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Υποδιευθυντής του Σχολείου, κ. Αργύρης Κασελούρης.

To πρόγραμμα, κατά κύριο λόγο, θα περιλαμβάνει:

  • Εικαστικά, κατασκευές, μαγειρική
  • Ελεύθερα παιχνίδια σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο (επιτραπέζια, παζλ, σκάκι, σχοινάκι, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και ό,τι άλλο αυτοσχέδιο αποφασίζουν τα παιδιά κάθε φορά)
  • Ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων, κόμικς κλπ.
  • Ζωγραφική
  • Επιλεκτική χρήση της αίθουσας πληροφορικής
  • Προβολή ταινιών
  • Άθληση – Παιχνίδια οργανωμένα σε εξωτερικό χώρο με τη βοήθεια γυμναστών του σχολείου μας
  • Κολύμβηση στην θάλασσα του ΕΟΤ «Ακτή του Ήλιου» / (2 φορές την εβδομάδα) για παιδιά Β΄ – Στ΄ Δημοτικού
  • Επισκέψεις σε παιδικές χαρές και εκδρομές στη φύση για παιδιά Προνηπίου, Νηπιαγωγείου και Α΄ Δημοτικού

Παράλληλα με όλες αυτές τις δημιουργικές δραστηριότητες, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη σίτιση των παιδιών με τη μορφή καθημερινού πρωινού (9:00) και πλήρους μεσημεριανού γεύματος (13:30).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τα ωράρια παραλαβής/παράδοσης των παιδιών, καθώς και για το κόστος του προγράμματος, πατήστε εδώ.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχει το παιδί σας στο πρόγραμμα, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα μαζί με το αποδεικτικό κατάθεσης, το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, στη διεύθυνση https://application.maliaras.edu.gr.

Σας περιμένουμε.

Η Διεύθυνση