Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων. Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα) Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δεν βρέθηκαν ανακοινώσεις

Ιαν
28
Σα
Γνωριμία με την Ελλάδα – Λαυρεωτική χερσόνησος (για παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού)
Ιαν 28 όλη την ημέρα
Διασκεδαστικα Σάββατα – Πιτζάμα πάρτυ στο Σχολείο!
Ιαν 28 @ 10:00 πμ – 2:00 μμ
Φεβ
3
Πα
Εκπαιδευτική επίσκεψη Στ’ Δημοτικού @ Ναύπλιο
Φεβ 3 όλη την ημέρα
Εκπαιδευτική επίσκεψη Α΄ Δημοτικού @ Ένεκα Παιδείας
Φεβ 3 @ 10:30 πμ – 12:00 μμ
Φεβ
6
Δε
Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ’1 Δημοτικού @ Κυκλαδικό Μουσείο
Φεβ 6 @ 9:30 πμ – 11:00 πμ
Φεβ
7
Τρ
Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε’ Δημοτικού (Γερμανικό τμήμα) @ Γερμανικό Ινστιτούτο
Φεβ 7 @ 9:30 πμ – 11:00 πμ
Φεβ
9
Πε
TAE KWON DO – Εξετάσεις Έγχρωμων Ζωνών
Φεβ 9 @ 2:45 μμ – 3:45 μμ

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 14:45, θα πραγματοποιηθούν στο Γυμναστήριο του Δημοτικού οι προαγωγικές εξετάσεις έγχρωμων ζωνών του αθλητικού τμήματος Tae Kwon Do του Σχολείου μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των εξετάσεων, θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν ολόκληρη τη στολή του Τae Kwon Do (DOBOK).

Tη διαδικασία των εξετάσεων μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών.

Το ποσό για τη συμμετοχή στις εξετάσεις αυτού του αθλήματος, θα πρέπει να αποσταλεί στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και δάσκαλο του Tae Kwon Do κ. Φίλιππο Βαλατσούκη (μαύρη ζώνη 6 dan), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023.

 

 

Φεβ
10
Πα
Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε’ Δημοτικού @ Planet Physics
Φεβ 10 @ 9:30 πμ – 12:30 μμ
Φεβ
15
Τε
Εκπαιδευτική Επίσκεψη Γ’ Δημοτικού @ Αρχαιολογικό Μουσείο
Φεβ 15 @ 9:30 πμ – 12:15 μμ
Εκπαιδευτική επίσκεψη Στ’ Δημοτικού @ Θέατρο Πειραιώς 131
Φεβ 15 @ 9:30 πμ – 11:45 πμ
Φεβ
16
Πε
Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ Δημοτικού @ Αρχαιολογικό Μουσείο
Φεβ 16 @ 9:30 πμ – 12:15 μμ
Φεβ
17
Πα
Εκπαιδευτική επίσκεψη Δ’ Δημοτικού @ Μουσείο Ακρόπολης
Φεβ 17 @ 9:00 πμ – 1:00 μμ
Φεβ
21
Τρ
Εκπαιδευτική επίσκεψη Β’ Δημοτικού @ Εργαστήρι Πηλού
Φεβ 21 @ 9:00 πμ – 12:30 μμ
Φεβ
23
Πε
Εκπαιδευτική επίσκεψη Ε-Στ’ από το Green City
Φεβ 23 όλη την ημέρα