Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα)
Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Συμμετοχή και στη σίτιση.
Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δραστηριότητα Ζωγραφικής ΝΗΠ ΔΗΜ

3 Νοεμβρίου 2019

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τελευταίων ετών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και φέτος διοργανώνει δραστηριότητα ζωγραφικής όπου τα παιδιά μας καλούνται να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν, με τη φαντασία τους, έργα που θα στολίσουν το ετήσιο ημερολόγιο του 2020!

Read more

Οκτ
24
Πε
Εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Οκτ 24 @ 8:45 πμ – 1:30 μμ

Αγαπητοί γονείς,

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Σχολείου μας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου:

 • Οι επετειακές εκδηλώσεις του Δημοτικού θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ των Διδακτηρίων της οδού Ερεχθείου, με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Δ΄ τάξης.

Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων αυτών, που απευθύνονται στους μαθητές μας, κατά τάξη, θα είναι:

08:45 – 09:30 για τις τάξεις Α΄ και Β΄

10:15 – 11:45 για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄

12:05 – 13:30 για τις τάξεις Γ΄ και Δ΄

 • Η σχολική εορτή του Γυμνασίου και του Λυκείου θα γίνει στο Αμφιθέατρο ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑ των Διδακτηρίων της οδού Πυθαγόρα:

10:15 – 11:45 για το Γυμνάσιο

12:00 – 13:20 για το Λύκειο

Τις ημέρες των εκδηλώσεων, τα μαθήματα των υπολοίπων ωρών του προγράμματος θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα και τα παιδιά θα σχολάσουν κανονικά. Οι απογευματινές δραστηριότητες θα διεξαχθούν κανονικά.

 

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, ημέρα της Εθνικής Εορτής, οι σημαιοφόροι, οι παραστάτες και οι ακόλουθοι των Σημαιών, τιμώμενοι από το Σχολείο μας και συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, θα μας εκπροσωπήσουν στην επίσημη δοξολογία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στην κατάθεση στεφάνου που θα ακολουθήσει στο Ηρώο των Πεσόντων στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, θα φορούν τη μπορντό μπλούζα (polo-shirt) της στολής των Νέων Εκπαιδευτηρίων, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
 • Τα παιδιά του Λυκείου, θα φορούν το άσπρο πουκάμισο με το σήμα του Σχολείου, μαύρο παντελόνι και μαύρα παπούτσια (όχι αθλητικά).
 • Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στις αντιπροσωπείες, θα τα παραλάβουν από τα σπίτια τους σχολικά λεωφορεία. Η ακριβής ώρα μετακίνησης θα ανακοινωθεί στους γονείς των παιδιών εγκαίρως από το Γραφείο Κίνησης του Σχολείου μας.
 • Τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με ευθύνη των γονέων, οι οποίοι θα τα παραλάβουν από το Ηρώο των Πεσόντων.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση

Οκτ
25
Πα
Διήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα για τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού
Οκτ 25 @ 8:00 πμ – Οκτ 26 @ 6:00 μμ

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

 

Διήμερη εκδρομή στην Πάρνηθα

 

Ημερομηνία: Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ώρα αναχώρησης από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 8:00

Ώρα επιστροφή στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 18:00

Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9816523 (εσωτ. 3)

 

Μετά από μια κουραστική αρχή στο σχολικό έτος υπάρχει και φέτος ένα μοναδικό διήμερο για τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού. Ετοιμαστείτε για περιπέτεια – παιχνίδι και ξεφάντωμα.

 

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής (αν και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις):

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου:

 • 09:00 – 14:00:

Ανεβαίνουμε στο βουνό με το τελεφερίκ όπου μας περιμένει το σχολικό λεωφορείο για να μας πάει στην αρχή του μονοπατιού, το οποίο θα ακολουθήσουμε για να κάνουμε τον γύρο της κορυφής της Πάρνηθας.

 

 • 14:30 – 15:30: Ξεκούραση κι ελεύθερο παιχνίδι στο οροπέδιο, έξω από το καταφύγιο.

 

 • 15:30 – 18:30: Ειδικοί συνεργάτες μας θα έχουν στήσει για όλες και όλους μας ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως: τοξοβολία, «Ταρζάν», σκαρφάλωμα με ορειβατικά σχοινιά και ποικίλα άλλα παιχνίδια.

 

 • 18:30 – 20:30: Μπαίνουμε στο καταφύγιο, για εγκατάσταση – ταχτοποίηση, συζήτηση κι επιτραπέζια παιχνίδια.

 

 • 21:00: Δείπνο και προετοιμασία ύπνου.

 

 • 22:30: Σβήνουν τα φώτα.

 

 

Σάββατο 26 Οκτωβρίου:

Μετά το πλούσιο πρωινό και αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας, πεζοπορούμε από το καταφύγιο ως την πεδιάδα της Μόλας, όπου περνάμε την υπόλοιπη μέρα μας με εξερευνήσεις κι ελεύθερα παιχνίδια (θα συμμετέχουν υποχρεωτικά οι δάσκαλοι – συνοδοί). Θα παίξουμε, θα χαρούμε και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και θα ταΐσουμε ελάφια!!!

 

 • Τιμή εκδρομής: 100

Περιλαμβάνονται: η μετακίνηση προς και από το βουνό, η διανυκτέρευση στο καταφύγιο Μπάφι, τα οργανωμένα παιχνίδια από την ομάδα της Trekking Hellas Πάρνηθας, το βραδινό φαγητό (μακαρονάδα με σάλτσα κιμά ή τομάτας, φέτα και σαλάτα), το πρωινό (με πλούσιο μπουφέ) και τέλος 2 σάντουιτς, χυμός και σνακ για να τα έχουμε μαζί μας την Κυριακή.

 

Η τελευταία προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και πληρωμής είναι η Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019.

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 θα δοθεί σημείωμα με λεπτομέρειες στα παιδιά – εκδρομείς, εφόσον και ο καιρός είναι καλός.

Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης.

 

Δήλωση
Οκτ
30
Τε
PEDOPOLIS ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡ. «HALLOWEΕN» Β΄2 – Β΄4
Οκτ 30 @ 10:45 πμ – 12:45 μμ
Ενημέρωση γονέων Α΄ και Β΄ Δημοτικού
Οκτ 30 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Οκτ
31
Πε
PEDOPOLIS ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡ. «HALLOWEΕN» Β΄1 – Β΄3
Οκτ 31 @ 10:45 πμ – 12:45 μμ
Νοέ
3
Κυ
Δραστηριότητα Ζωγραφικής ΝΗΠ-ΔΗΜ
Νοέ 3 @ 10:30 πμ – 12:30 μμ

Αγαπητοί γονείς,

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη παράδοση των τελευταίων ετών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και φέτος διοργανώνει δραστηριότητα ζωγραφικής όπου τα παιδιά μας καλούνται να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν, με τη φαντασία τους, έργα που θα στολίσουν το ετήσιο ημερολόγιο του 2020!

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019
στο Δημοτικό Σχολείο,
από τις 10:30 μέχρι τις 12:30.

Όλα τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής θα προσφερθούν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων. Εσείς και τα παιδιά θα χρειαστεί για άλλη μια φορά να φέρετε μόνο την καλή σας διάθεση!!!Φιλική συμβουλή: Ντύστε τα παιδιά απλά ώστε να μην έχουν/έχετε άγχος ότι θα λερωθούν.

Και όσο τα παιδιά μας θα «δημιουργούν» εμείς θα έχουμε την ευκαιρία, πίνοντας παρέα ένα καφέ, να ανταλλάξουμε απόψεις και να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις σας.

Σας περιμένουμε,

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Δεκ
18
Τε
Έλεγχοι Α΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Δεκ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Φεβ
19
Τε
Ενημέρωση γονέων Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Φεβ 19 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Ενημέρωση γονέων Στ΄ Δημοτικού για το Γυμνάσιο
Φεβ 19 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Μαρ
18
Τε
Παράδοση ελέγχων Β΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Απρ
1
Τε
Συναυλία με φλογέρες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Απρ 1 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Απρ
6
Δε
Συναυλία με φλογέρες Β΄ Δημοτικού
Απρ 6 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Απρ
8
Τε
Συναυλία με φλογέρες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Απρ 8 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Μαΐ
29
Πα
Ημερήσια εκδρομή Δημοτικού
Μαΐ 29 @ 9:00 πμ – 6:00 μμ
Ιούν
1
Δε
Θεατρική παράσταση Ομίλου Δημοτικού
Ιούν 1 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ
Ιούν
10
Τε
Μουσικοθεατρική παράσταση Α΄ Δημοτικού
Ιούν 10 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ