Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα)
Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Συμμετοχή και στη σίτιση.
Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

25 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 θα γίνει το 1ο μάθημα σκι (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) και snowboard (μόνο για το Γυμνάσιο και το Λύκειο) στον Παρνασσό, προκειμένου τα παιδιά μας να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του σκι, αλλά και να περάσουν κάποιες ευχάριστες ώρες κοντά στη φύση.

Read more

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών «Αριστοτέλης»

19 Μαρτίου 2020

Tο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» για τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Read more

Ιαν
22
Τε
Εκκλησιασμός παιδιών Ε΄ Δημ Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Ιαν 22 @ 8:30 πμ – 10:00 πμ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχοντας στη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών (30/1/2020), την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης αντίστοιχα, θα εκκλησιαστούν στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν.

Τις συγκεκριμένες ημέρες τα παιδιά πρέπει να φορούν απαραιτήτως τη στολή του Σχολείου.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Βράχος Ακρόπολης/ ξενάγηση Δ΄2 – Δ΄4 τάξεις Δημοτικού
Ιαν 22 @ 9:00 πμ – 12:30 μμ
Ιαν
24
Πα
Βράχος Ακρόπολης/ ξενάγηση Δ΄1- Δ΄3 τάξεις Δημοτικού
Ιαν 24 @ 9:00 πμ – 12:30 μμ
Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο Για όλα τα παιδιά της Στ΄ Δημοτικού
Ιαν 24 @ 9:00 πμ – 7:00 μμ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΗΣ Στ΄ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο

για όλα τα παιδιά της Στ΄ Δημοτικού

 • Ημερομηνία: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
 • Αναχώρηση με εκδρομικά πούλμαν από το Δημοτικό, όπου το πρωί τα παιδιά θα έρθουν κανονικά με τα σχολικά τους.
 • Επιστροφή στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8): ώρα 19:00 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

11:00 – 14:00Επίσκεψη – ξενάγηση στο Παλαμήδι. Κατάβαση των 999 σκαλοπατιών και στη συνέχεια περίπατος στον «Γύρο της Αρβανιτιάς», έναν πανέμορφο περιφερειακό πεζόδρομο γύρω από την Ακροναυπλία.

14:00 – 15:30Ξεκούραση και φαγητό (θα έχουν τα παιδιά μαζί τους) στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου.

15:30 – 16:00: Ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και επίσκεψη στον Άγιο Σπυρίδωνα, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

16:15: Αναχώρηση από Ναύπλιο για Αθήνα με μισάωρη ενδιάμεση στάση στον ΣΕΑ Μεγάρων.

Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του το σακίδιό του με: φαγητό (2 σάντουιτς και 1 – 2 φρούτα είναι αρκετά), μπουκάλι με νερό, μια πολύ ελαφριά πετσέτα, χαρτομάντιλα, 1 νάιλον σακούλα του Super Market, καθώς και χαρτζιλίκι για τυχόν αγορές.

Το σακίδιο θα το κουβαλούν στην πλάτη τους

και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει περιττά πράγματα!!! 

Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσουν. Πρέπει να είναι άνετα, για να μη τους δημιουργήσουν προβλήματα.

Τα παπούτσια δεν πρέπει να γλιστρούν και δεν πρέπει να τους σφίγγουν!

Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο θα έχουμε μαζί μας.

Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τους αριθμούς τηλεφώνων σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

Σημείωση 3η: Το κέφι μας θα είναι αμείωτο κι ευχόμαστε και ο καιρός να μας κάνει το χατίρι, για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές! Αν υπάρξει αναβολή λόγω καιρού, η εκδρομή μας θα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία.

Οι δάσκαλοι δίνουμε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων μας, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς, μόνο αν χρειαστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης / κατάστασης:

Παναγιώτης Πλασσαράς        6932 247413

Κωνσταντίνα Καραθανάση    6971806482

Έλλη Παπαδημητροπούλου  6974 818561

Χρήστος Κωσταρέλος             6980 134329

Το κόστος και αυτής της εκδρομής, έχει συμπεριληφθεί στο σχετικό έντυπο όπου αναλύονται τα έξοδα των εκπαιδευτικών εκδρομών κι εγχειριδίων.

(Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα θα σας αποσταλεί εντός των προσεχών ημερών).

Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες

της Στ΄ Δημοτικού – συνεκδρομείς σας

Ιαν
25
Σα
1ο μάθημα χιονοδρομίας στον Παρνασσό Για παιδιά Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
Ιαν 25 @ 4:50 πμ – 5:30 μμ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

(SKI – SNOWBOARD)

1ο μάθημα

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Προγραμματισμένα επόμενα μαθήματα

(ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 και Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 θα γίνει το 1ο μάθημα σκι (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) και snowboard (μόνο για το Γυμνάσιο και το Λύκειο) στον Παρνασσό, προκειμένου τα παιδιά μας να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του σκι, αλλά και να περάσουν κάποιες ευχάριστες ώρες κοντά στη φύση.

Η διοργάνωση της ημερήσιας αυτής «εξόρμησης» γίνεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει συνδυασμός άθλησης (σκι) αλλά και χαλάρωσης, ψυχαγωγίαςφαγητού και περιήγησης. Τα μαθήματα απευθύνονται στους μαθητές του Δημοτικού (τάξεις Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ – ΣΤ΄), του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 • Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου στις 05:00 από το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8) με εκδρομικά πούλμαν. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο το αργότερο στις 04:50.
 • Άφιξη στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού περίπου στις 09:30.
 • Από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, μάθημα από εξειδικευμένους καθηγητές – προπονητές του σκι. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με το επίπεδό τους (αρχάριοι – μέσοι – προχωρημένοι).
 • Μόλις τελειώσει το μάθημα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στο κατάστημα που ενοικιάζονται τα χιονοπέδιλα ή να έχουν μαζί τους φαγητό εφόσον το επιθυμούν.
 • Η επιστροφή αναμένεται περίπου στις 17:30 στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου, από όπου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους.
 • Ακυρώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00, το αργότερο. (Σημειώνεται ότι στην παραπάνω περίπτωση, επιστρέφεται το ποσό που έχει καταβληθεί).

Η τιμή συμμετοχής είναι 70 € και εξοφλείται με την εγγραφή (περιλαμβάνονται εκδρομικό πούλμαν, ενοικίαση χιονοπέδιλων και ειδών εξαρτύσεως, αμοιβές προπονητών, συνοδών).

Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού,

το κόστος της νέας ημερήσιας ηλεκτρονικής κάρτας εισόδου είναι:

Περιοχή Κελάρια:

 • Τηλεκαμπίνα: 4 € (αν το σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών είναι κάτω των 25).
 • Τηλεκαμπίνα: 5 € (αν το σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών είναι άνω των 25).
 • Πίστα – lift (προχωρημένοι, για όλες τις πίστες): 20 € (15 € + 5 € ως εγγύηση για την κάρτα).

Μετά το τέλος του προγράμματος της χιονοδρομίας, η ηλεκτρονική κάρτα θα παραδίδεται στο χιονοδρομικό κέντρο

και θα επιστρέφεται το ποσό που έχει παρακρατηθεί ως εγγύηση.

(5 € X τον αριθμό των μαθημάτων που παρακολούθησε ο μαθητής).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σχετικά με το 1ο μάθημα της χιονοδρομίας του Σχολείου μας στον Παρνασσό, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 • Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου στις 05:00 από το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου (Πυθαγόρα 8).
 • Προσέλευση το αργότερο στις 04:50.
 • Ο εξοπλισμός του κάθε παιδιού θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:                                                                
 • Παρακαλούμε πολύ για τη διευκόλυνση όλων μας, να παραδίδετε το ακριβές αντίτιμο για την τηλεκαμπίνα 4 € ή 5 € (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών, κάτω ή άνω των 25) και το LIFT 20 € *(15 € + 5 € ως εγγύηση για την κάρτα) στους συνοδούς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, το πρωί πριν την αναχώρηση των παιδιών.

*Μετά το τέλος του προγράμματος της χιονοδρομίας,

η ηλεκτρονική κάρτα θα παραδίδεται στο χιονοδρομικό κέντρο

και θα επιστρέφεται το ποσό που έχει παρακρατηθεί ως εγγύηση.

 • Επιστροφή στις 18:00 περίπου στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας (για το πρωινό του Σαββάτου): 6978 086335 κ. Διονύσης Μεληγαλιώτης.

ΧΡΗΣΙΜΑ Link ενημέρωσης καιρού για την περιοχή ΚΕΛΛΑΡΙΑ – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

 • http://www.meteo.gr/skiCenter.cfm?skiCenter_id=1
 • http://www.snowreport.gr/parnassos/
 • https://gr.snow-forecast.com/resorts/Kelaria/6day/bot

Σας περιμένουμε

Από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής
και Αθλητισμού

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχει το παιδί σας στο 1ο μάθημα της χιονοδρομίας του Σχολείου μας στον Παρνασσό, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να την επιστρέψετε στη Γραμματεία το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Για περισσότερες διευκρινήσεις παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία.

Δρ Νικόλαος Μαλλιάρας                                  Διονύσης Μεληγαλιώτης

Γενικός Διευθυντής                                                 Υποδιευθυντής Γυμνασίου-

                                                                                 Προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής

και Αθλητισμού

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ιαν
26
Κυ
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΑ «Σιτάρι και ψωμί» Για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, της Α΄και της Β΄Δημοτικού
Ιαν 26 @ 9:30 πμ – 12:30 μμ

Διασκεδαστικά Σάββατα και όχι μόνο…

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν για τα παιδιά του Προνηπίου, του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή.

Για τον Ιανουάριο της σχολικής χρονιάς 2019 – 20 σας προτείνουμε:

Κυριακή 26 Ιανουαρίου: «Σιτάρι και ψωμί» 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σιτάρι & Ψωμί» είναι η εξοικείωση των παιδιών με την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, μέσα από εμπειρία και πράξη! 

Από τον θερισμό στο αλώνισμα και το ανέμισμα, από το άλεσμα έως το ζυμάρι και τον ρόλο της πινακωτής, τα διαφορετικά στάδια της καλλιέργειας του σταριού, γίνονται αντικείμενο ανακάλυψης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά, αφού έρθουν σ’ επαφή με αυθεντικά παραδοσιακά εργαλεία και σκεύη, θα πάρουν στα χέρια τους σιτάρι, θα το αλέσουν στον πετρόμυλο και θα περάσουν το αλεύρι τους από το κόσκινο. Θα τους δοθεί μια λεκάνη όπου, αφού ανακατέψουν τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του ψωμιού, θα ζυμώσουν το δικό τους ζυμάρι και θα του δώσουν όποιο σχήμα επιθυμούν! Έπειτα, θα λάβουν πληροφορίες για το ψήσιμο του ψωμιού στον φούρνο! Τέλος, σε ατομικά δοχεία, όλοι θα πάρουν μαζί τους το ψωμί που ζύμωσαν!

Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα φάμε το κολατσιό που θα μας έχουν ετοιμάσει οι γονείς μας και θα επιστρέψουμε χορτάτοι και πανέτοιμοι να ψήσουμε το ψωμάκι μας!

Τα παιδιά χρειάζεται να έχουν μαζί τους φαγητό, ένα μπουκαλάκι νερό και χαρτομάντιλα.

Σας περιμένουμε να γίνουμε μαζί «μικροί αρτοποιοί»! 

Υπεύθυνοι προγράμματος: κ. Φωτεινή Βλάχου

Διάρκεια προγράμματος: 10:00 – 12:00

Ώρα αναχώρησης: 09:30

Ώρα άφιξης: 12:30

Τηλ. επικοινωνίας: 6988 924555

Τιμή: 25 Ευρώ

Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020. Ελάχιστος αριθμός παιδιών 20.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ιαν
29
Τε
Κυκλαδικό Μουσείο / Εκπαιδευτικό Πρόγ/μα: «Οι φίλοι μου τα ειδώλια» Γ΄2 τάξη Δημοτικού
Ιαν 29 @ 9:30 πμ – 11:00 πμ
Κυκλαδικό Μουσείο / Εκπαιδευτικό Πρόγ/μα: «Οι φίλοι μου τα ειδώλια» Γ΄1 τάξη Δημοτικού
Ιαν 29 @ 11:00 πμ – 12:30 μμ
Ιαν
31
Πα
Κυκλαδικό Μουσείο/ Εκπαιδευτικό Πρόγ/μα: «Οι φίλοι μου τα ειδώλια» Γ΄4 τάξη Δημοτικού
Ιαν 31 @ 9:30 πμ – 11:00 πμ
Κυκλαδικό Μουσείο/ Εκπαιδευτικό Πρόγ/μα: «Οι φίλοι μου τα ειδώλια» Γ΄3 τάξη Δημοτικού
Ιαν 31 @ 11:00 πμ – 12:30 μμ
Φεβ
3
Δε
Εκκλησιασμός παιδιών ΣΤ΄ Δημ Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Φεβ 3 @ 8:30 πμ – 10:00 πμ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχοντας στη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών (30/1/2020), την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης αντίστοιχα, θα εκκλησιαστούν στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

Όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να κοινωνήσουν.

Τις συγκεκριμένες ημέρες τα παιδιά πρέπει να φορούν απαραιτήτως τη στολή του Σχολείου.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Φεβ
15
Σα
Μαθηματικός διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»
Φεβ 15 @ 9:30 πμ – 11:00 πμ

Αγαπητοί γονείς,

Τα τελευταία 80 χρόνια τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους διαγωνισμούς για τα Μαθηματικά στην Ελλάδα, διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

Η ΕΜΕ αποφάσισε, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ». Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη και να αναγνωρίσουν τη σημασία των μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός αυτός δε θα ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη μαθηματική γνώση. Από την ανάλυση των απαντήσεων και τις επεξηγήσεις που θα δοθούν ο μαθητής θα αντιληφθεί όχι τόσο τι λάθος έκανε, αλλά γιατί το έκανε και πώς μπορεί να αναπτύξει τις μαθηματικές ικανότητές του στο μέλλον.

Θα υπάρχουν 3 ομάδες θεμάτων οι οποίες θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η 1η ομάδα θα καλύπτει την τάξη Β΄ Δημοτικού, η 2η τις τάξεις Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού και η 3η τις τάξεις Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ακολουθώντας τα διεθνή παιδαγωγικά πρότυπα όσον αφορά τη βελτίωση της στάσης των μικρών μαθητών στα μαθηματικά, λειτουργεί συμμετοχικά και όχι ανταγωνιστικά. Για τον λόγο αυτό το ποσοστό των βραβευθέντων δε θα καθορίζεται πανελλαδικά, αλλά θα είναι το ίδιο (περίπου 20%) για κάθε τάξη στο ίδιο εξεταστικό κέντρο.

Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε μια ομάδα ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Τα θέματα θα έχουν μία κλιμάκωση με τα περισσότερο σύνθετα να βρίσκονται στο τέλος και θα απαιτούν κυρίως μαθηματικό συλλογισμό και όχι μόνο πράξεις ή απλή εφαρμογή τύπων. Τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας με στόχο τη μη απογοήτευση των μαθητών που θεωρούν ότι υστερούν σε επίδοση στα Μαθηματικά, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει και η πρόκληση για μαθητές με υψηλούς στόχους στα Μαθηματικά.

 

Κάθε σωστή απάντηση βαθμολογείται με 4 μονάδες (άριστα είναι το 4 Χ 25 = 100).

Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση για τις λάθος απαντήσεις ή για τη μη απάντηση.

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται εγγραφή, κόστος 10 ευρώ, το οποίο καλύπτει την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» της ΕΜΕ.

Ο διαγωνισμός για το έτος 2020 θα διεξαχθεί Πανελλαδικά στις 15 Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30 το πρωί. Οι μαθητές θα πρέπει να απαντήσουν σε 25 θέματα πολλαπλής επιλογής κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού που θα είναι μιάμιση ώρα. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο διδακτήριο του Δημοτικού.

Όποιος μαθητής/ μαθήτρια θέλει να συμμετάσχει στον μαθηματικό διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ», παρακαλούμε να συμπληρώσει την παρακάτω δήλωση και να τη στείλει μαζί με τα χρήματα (10€) μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.hms.gr/pythagoras/.

 

Η Διεύθυνση του Σχολείου                                                    Η υπεύθυνη εξέτασης

 Ειρήνη Τζιτζικάκη

(Προϊσταμένη Δ΄ τάξης και Υποδ/ντρια του Δημοτικού)

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Φεβ
19
Τε
Ενημέρωση γονέων Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Φεβ 19 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Ενημέρωση γονέων Στ΄ Δημοτικού για το Γυμνάσιο
Φεβ 19 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Μαρ
18
Τε
Παράδοση ελέγχων Β΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Μαρ
19
Πε
Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών «Αριστοτέλης» Για τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού
Μαρ 19 @ 10:00 πμ – 11:30 πμ

Tο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών «Αριστοτέλης» για τα παιδιά της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου 2020, ημέρα Πέμπτη, κατά τις διδακτικές ώρες 10:00 έως 11:30.

Προκειμένου το παιδί σας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, είναι απαραίτητη η υπογραφή από μέρους σας της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και η παράδοσή της στον δάσκαλο / στη δασκάλα της τάξης έως τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020.

Από τη Διεύθυνση

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μαρ
21
Σα
Μαθηματικός διαγωνισμός «ΚΑΓΚΟΥΡΟ»
Μαρ 21 @ 9:00 πμ – 10:30 πμ

Αγαπητοί γονείς,

 Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 43 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Οι διάφορες χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ούτε γίνονται συγκρίσεις των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα θέματα διαμορφώνονται από κοινού από τους εκπροσώπους των χωρών μελών, κατά την ετήσιά τους συνάντηση. Οι διαγωνιζόμενοι γράφουν σε κοινά θέματα με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό ερωτήσεων. Οι διαφορές είναι μόνο οι απαραίτητες ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν οι εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες στο αναλυτικό πρόγραμμα κάθε χώρας μέλους.

Όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, θα λάβουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Για εγγραφή στον διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,5 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

Ο διαγωνισμός για το έτος 2020 θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 το πρωί. Η διάρκειά του είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

 Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο διδακτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου.

Όποιος μαθητής / μαθήτρια θέλει να συμμετάσχει στον μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό», παρακαλούμε να συμπληρώσει την παρακάτω δήλωση και να τη στείλει μαζί με τα χρήματα (12,5 €) μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.kangaroo.gr/.

Οι Διευθύνσεις του Σχολείου                                                                                                  Οι υπεύθυνοι εξέτασης

Ειρήνη Τζιτζικάκη                                                                                                         Παναγιώτης Καφίρης

Προϊσταμένη Δ΄ τάξης –Υποδ/ντρια  του Δημοτικού                                                             Μαθηματικός

                                                                                                                                           Κωνσταντίνος Ντόγκας

                                                                                                                                                          Μαθηματικός

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Απρ
1
Τε
Συναυλία με φλογέρες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Απρ 1 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Απρ
6
Δε
Συναυλία με φλογέρες Β΄ Δημοτικού
Απρ 6 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ