Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων. Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα) Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Διασκεδαστικά Σάββατα – Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! (Νηπιαγωγείο – Α’ Δημοτικού)

5 Δεκεμβρίου 2023

Το Σχολείο διοργανώνει πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων του Νηπιαγωγείου και της Α’ Δημοτικού. Για τον Δεκέμβριο σας προτείνουμε: Σάββατο 09/12: «Τα Χριστούγεννα είναι εδώ!» Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλοι είμαστε έτοιμοι να τα υποδεχτούμε με χαρά, γέλια, παιχνίδια και διάθεση για σκανταλιές. Όλα αυτά θα τα ζήσουμε στο καθιερωμένο πια χριστουγεννιάτικο διασκεδαστικό Σάββατο, το τελευταίο της χρονιάς στον χώρο του Δημοτικού…. γι’ αυτό και θα τα έχει όλα! Πιο συγκεκριμένα: Για αρχή θα ζεσταθούμε με ένα γευστικό ρόφημα σοκολάτας και σπιτικό κέικ. Με δύναμη λοιπόν και γεμάτοι ενέργεια θα παρακολουθήσουμε και θα συμμετέχουμε διαδραστικά στη χριστουγεννιάτικη, θεατρική παράσταση «Ο Άγιος Βασίλης και οι Καλικάντζαροι» από την ομάδα «Πολύτεχνο». Θα ακολουθήσουν μουσικοκινητικά παιχνίδια, διαγωνισμοί και χορός, παρέα με την μουσικοπαιδαγωγό Νίνα Παπαλεξίου. Στη συνέχεια θα φτιάξουμε αλμυρό σνακ με φέτες τοστ που θα στολίσουμε με τυρί και λαχανικά και θα το μεταμορφώσουμε σε πρόσωπο του Άη Βασίλη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με κατασκευή καπέλου-τάρανδου και face painting. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη δήλωση συμμετοχής, πατήστε εδώ. Οι υπεύθυνες του προγράμματος, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Μαρία Δημητροπούλου

Read more

Δεκ
6
Τε
Δημιουργικό Τριήμερο Στ’ Τάξης
Δεκ 6 – Δεκ 8 όλη την ημέρα
Δεκ
7
Πε
Εκκλησιασμός A’ – Γ’ Δημοτικού @ Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως, Αλιμος
Δεκ 7 @ 8:30 πμ – 10:00 πμ
Δεκ
9
Σα
Διασκεδαστικά Σάββατα (Δ’ – Στ’ Δημοτικού) @ Life in Space, Ολυμπιακό κέντρο
Δεκ 9 @ 8:15 πμ – 12:30 μμ
Διασκεδαστικά Σάββατα – Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! (Νήπιο – Α’ Δημοτικού)
Δεκ 9 @ 9:15 πμ – 1:30 μμ
Δεκ
10
Κυ
Διασκεδαστικά Σάββατα (B’ – Γ’ Δημοτικού) @ Christmas Theater
Δεκ 10 @ 9:00 πμ – 3:30 μμ
Αγώνας ποδοσφαίρου – Απογευματινό τμήμα @ Αθηναϊκής Α.Ε. (Εθνομαρτύρων και Κουντουριώτη, Άγιος Δημήτριος)
Δεκ 10 @ 10:00 πμ – 11:45 πμ

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές του απογευματινού τμήματος του Ποδοσφαίρου του Σχολείου μας, δίνουν φιλικό αγώνα με την Αθηναϊκή Α.Ε., την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00-11:45, στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Α.Ε. (Εθνομαρτύρων και Κουντουριώτη, Άγιος Δημήτριος).

  • Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και της Α’- Β’- Γ’ Δημοτικού θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο το αργότερο στις 09:45.
  • Τα παιδιά των τάξεων Δ’ – Ε’ Δημοτικού  θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο το αργότερο στις 10:30.

Σημαντικό:  Τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού θα συμμετάσχουν και στα δύο παιχνίδια.

Η μεταφορά των παιδιών από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Α.Ε. θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6937 281870 κ. Παύλος Πρίφτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

  • 10:00 – 10:45 Νηπιαγωγείο- Α’ – Β’ – Γ’ Δημοτικού  Αθηναϊκή Α.Ε. – Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 10:45 – 11:45 Γ’ – Δ’ – Ε’ Δημοτικού Αθηναϊκή Α.Ε. – Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Σας περιμένουμε.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Δεκ
11
Δε
Δημιουργικό Τριήμερο Δ’ Τάξης
Δεκ 11 – Δεκ 13 όλη την ημέρα
Δεκ
13
Τε
Εκκλησιασμός Νηπιαγωγείου, Ε’- Στ’ Δημοτικού @ Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως, Αλιμος
Δεκ 13 @ 8:30 πμ – 10:00 πμ
Δεκ
19
Τρ
Επίσκεψη Στ’ Δημοτικού @ Βουλή των Ελλήνων
Δεκ 19 @ 10:00 πμ – 11:30 πμ
Δεκ
20
Τε
Έλεγχοι Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Δεκ 20 όλη την ημέρα
Δεκ
21
Πε
Επίσκεψη Ε’ Δημοτικού @ Σινέ Δαναός
Δεκ 21 @ 10:00 πμ – 12:00 μμ
Επίσκεψη Β’ Δημοτικού @ Θέατρο Όλβιο
Δεκ 21 @ 10:30 πμ – 12:15 μμ
Δεκ
22
Πα
Επίσκεψη Α’ Δημοτικού @ Θέατρο Όλβιο
Δεκ 22 @ 9:00 πμ – 10:45 πμ
Επίσκεψη Γ’ – Δ’ Δημοτικού @ Σινέ Νανά
Δεκ 22 @ 9:30 πμ – 11:30 πμ
Φεβ
14
Τε
Ενημέρωση Γονέων Γ’-Στ’ Δημοτικού (χωρίς ελέγχους)
Φεβ 14 όλη την ημέρα
Μαρ
13
Τε
Έλεγχοι Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 13 όλη την ημέρα
Μαΐ
29
Τε
Θεατρική παράσταση Δημοτικού
Μαΐ 29 όλη την ημέρα
Μαΐ
31
Πα
Ημερήσια εκδρομή Δημοτικού
Μαΐ 31 όλη την ημέρα
Ιούν
12
Τε
Γιορτή Α’ Δημοτικού
Ιούν 12 όλη την ημέρα
Ιούν
14
Πα
Έλεγχοι Δημοτικού
Ιούν 14 όλη την ημέρα