Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα)
Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Συμμετοχή και στη σίτιση.
Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς

20 Φεβρουαρίου 2019

Παιδιά, εξαιτίας οργανωτικών προβλημάτων, η προγραμματισμένη εκδρομή στα Γεράνεια όρη αλλάζει προς νέα τοποθεσία! Έτσι ετοιμαστείτε για μια νέα εκπληκτική εκδρομή στους Δελφούς.

 

 

 

Read more

Συνάντηση γονέων – δασκάλων (Τάξεις Γ΄ – Δ΄ – Ε΄)

20 Φεβρουαρίου 2019

Στo πλαίσιο των προσπαθειών του Σχολείου μας για διαρκή και αποτελεσματική επικοινωνία – συνεργασία με τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών μας, πραγματοποιείται μια ακόμα ειδική απογευματινή συνάντηση των γονέων με τους δασκάλους / τις δασκάλες κάθε τμήματος.

Read more

Ενημέρωση γονέων Στ΄ τάξης για το πρόγραμμα του Γυμνασίου

20 Φεβρουαρίου 2019

Θέμα:
α) Ενημέρωση των γονέων της Στ΄ τάξης Δημοτικού για το συνολικό πρόγραμμα του Γυμνασίου των ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ.
β) Ενημέρωση από τους διδάσκοντες για την πρόοδο του παιδιού σας.

Το παιδί σας φοιτά φέτος στην τελευταία τάξη του Δημοτικού Σχολείου και η κρίσιμη στιγμή κατά την οποία θα πρέπει να επιλέξετε το Γυμνάσιο που θα το στείλετε, για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, πλησιάζει.

Read more

2ο ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης σκι

23 Φεβρουαρίου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, το Σχολείο μας διοργανώνει το 2ο ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης σκι, για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού στo SMART PARK (Θόλος SMART CINEMA) στα Σπάτα, προκειμένου τα παιδιά μας να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα του σκι με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Read more

8ήμερη εκδρομή στη Μεγάλη Βρετανία

8 Μαρτίου 2019

Στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαίδευσης και των δραστηριοτήτων στην Αγγλική Γλώσσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το καλοκαίρι του 2019 και συγκεκριμένα κατά το διάστημα 1 έως 8 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί οκταήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Λέστερ (Leicester) της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Study Tours, το οποίο είναι εξειδικευμένο σε εκπαιδευτικές εκδρομές.

Read more

Μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό»

8 Μαρτίου 2019

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 43 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Read more

Εξετάσεις για τα διπλώματα Αγγλικών (Starters, Movers, KET)

27 Μαρτίου 2019

Σχετικά με τις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου για την απόκτηση των διπλωμάτων πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: Η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων είναι η 8η Ιουνίου 2019, ημέρα Σάββατο, και ο χώρος διεξαγωγής τους είναι το Δημοτικό Σχολείο μας, το οποίο είναι εξεταστικό κέντρο.

Read more

Ανανέωση εγγραφών 2019

10 Μαΐου 2019

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία εγγραφών νέων μαθητών για την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020 για το Νηπιαγωγείο, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Λυκείου έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων για κάθε σχολική βαθμίδα.

Read more

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων-δασκάλων Δημοτικού

30 Μαΐου 2019

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 θα δέχεται τους γονείς και κηδεμόνες τις μέρες και ώρες, όπως αναλυτικά φαίνεται στον πίνακα που επισυνάπτεται.

Παρακαλούνται οι γονείς να απευθύνονται στο διδακτικό προσωπικό τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Read more

Φεβ
18
Δε
Εβδομάδα Ε΄ τάξης
Φεβ 18 @ 8:30 πμ – Φεβ 22 @ 3:00 μμ

Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης «παρέα» με τους διδάσκοντες ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν «διαφορετικό τρόπο». Παρακολουθούν, αλλά κυρίως οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Ε΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019.

 Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με την «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Ε΄ τάξης».

Ακολουθεί το αναλυτικό «πρόγραμμα» της Εβδομάδας.

 Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας περιμένουμε.

Ο προϊστάμενος της τάξης
Αργύρης Κασελούρης, Ε΄3
Δήμητρα Γκούβα, Ε΄2
Θωμαή Προδρόμου, Ε΄4

Οι δασκάλες των άλλων τμημάτων
Σταματίνα Γκούμα, Ε΄1

 

Πρόγραμμα Εβδομάδας
18 – 22 Φεβρουαρίου 2019

 ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2

Πρώτη μέρα της Εβδομάδας μας και θ’ αρχίσουμε με κατασκευή ψηφιδωτών. Σύμφωνα με το πνεύμα του μαθήματος της Ιστορίας της Ε΄, όπου τα ψηφιδωτά υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα σημαντικά και σπουδαία κτίσματα της εποχής, έτσι και εμείς σήμερα θα κατασκευάσουμε τα δικά μας ψηφιδωτά από χαρτί πάνω σε χαρτόνια ή σε αυτοσχέδιες κατασκευές μας, προσπαθώντας να μπούμε στο πνεύμα εκείνης της εποχής. Στη διάρκεια της πρώτης αυτής ημέρας θα πραγματοποιηθεί και ομιλία της κας Ιωάννας Χαρδαλούπα, εκπροσώπου του «Χαμόγελου του παιδιού», με θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

ΤΡΙΤΗ 19/2

Θα συνεχίσουμε και τη δεύτερη μέρα δημιουργικά, κατασκευάζοντας μουσικά όργανα από απλά καθημερινά, αλλά και κάποια ανακυκλώσιμα υλικά. Έτσι θα πάρουμε μια ιδέα για τη μουσική και το τραγούδι στη ζωή μας που θα είναι και το κεντρικό θέμα της φετινής Έκθεσης Βιβλίου. Οι συνάδελφοι του μουσικού τμήματος θα μας δώσουν πολύτιμες συμβουλές και βοήθεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2

Σήμερα θ’ ασχοληθούμε ως ερασιτέχνες σεφ με τη δημιουργία παραδοσιακών πιτών. Πίτες παραδοσιακές από διάφορα μέρη της Ελλάδας θα παρασκευαστούν από τα χέρια των παιδιών κάτω από τις δικές μας οδηγίες και θ’ αποτελέσουν κέρασμα για τους γονείς της Ε΄ Δημοτικού. Εδώ θα θέλαμε και τη βοήθεια όσων γονιών μπορούν και θέλουν να μας στείλουν και δικές τους παραδοσιακές πίτες (το πρωί της Πέμπτης μέσω των παιδιών), ίσως μαζί και με τη συνταγή με λίγα ακόμα λόγια για την προέλευσή τους. Τέλος, στο μάθημα της Πληροφορικής οι μαθητές θα παρουσιάσουν στην αίθουσα Πληροφορικής τις εργασίες τους ανά ομάδες με θέμα: «Ανακαλύπτοντας το σύμπαν».

ΠΕΜΠΤΗ 21/2

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή και των γονέων στις 09:15.

Στο μάθημα των Αγγλικών τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις πόλεις: York, Kent, London, Edinburgh, Manchester, Liverpool, οι οποίες αποτελούν και τα ονόματα των τάξεών τους. Ύστερα θ’ ακολουθήσει παιχνίδι γνώσεων και τύχης μεταξύ μαθητών – γονέων, σε ερωτήσεις της ύλης της Ε΄ Δημοτικού και όσοι από τους γονείς τολμούν, ας λάβουν μέρος!

Στη συνέχεια, θα γίνει μικρή παρουσίαση τραγουδιών από το μάθημα των Γερμανικών και των Γαλλικών και θα υπάρχει έκθεση των έργων των παιδιών από τις προηγούμενες μέρες. Τέλος, θ’ ακολουθήσει ένα μικρό κέρασμα με τις «πιτο-δημιουργίες» παιδιών και γονέων.

Η μέρα μας θα κλείσει παρακολουθώντας μια ενδιαφέρουσα ταινία στο Αμφιθέατρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2

Έπαθλο και ξεκούραση για όλους την τελευταία ημέρα αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας θα είναι η εκδρομή στο θέατρο Γκλόρια για να παρακολουθήσουμε το έργο: «Οι 3 κοσμοναύτες».

Φεβ
20
Τε
Ενημέρωση για το πρόγραμμα του Γυμνασίου στη ΣΤ ΔΗΜ
Φεβ 20 @ 6:30 μμ – 7:30 μμ

Το παιδί σας φοιτά φέτος στην τελευταία τάξη του Δημοτικού Σχολείου και η κρίσιμη στιγμή κατά την οποία θα πρέπει να επιλέξετε το Γυμνάσιο που θα το στείλετε, για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, πλησιάζει.

Όπως γνωρίζετε, το Γυμνάσιο των Νέων Εκπαιδευτηρίων, στελεχώνεται από προσεκτικά επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό με σημαντική προσφορά στη Μέση και την Ανωτάτη Εκπαίδευση. Το Γυμνάσιό μας, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση του Δημοτικού, ακολουθεί ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο πρόγραμμα σπουδών, που αποτελεί εγγύηση για παροχή εκπαιδεύσεως υψηλού επιπέδου στους μαθητές του και, όπως πιστεύουμε, προσφέρει τη σωστή λύση στο πρόβλημα που απασχολεί όλους μας.

Εμείς, η Διεύθυνση και οι Καθηγητές, αισθανόμαστε για τον λόγο αυτό την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας κατατοπίσουμε για όλες τις λεπτομέρειες λειτουργίας του Γυμνασίου μας.

Για δική σας ενημέρωση, οργανώνουμε μια συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας:

  • Θα εξηγήσουμε το ενισχυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Γυμνασίου στο πλαίσιο πάντα της παιδαγωγικής φιλοσοφίας των Νέων Εκπαιδευτηρίων.
  • Θα αναφερθούμε στις προϋποθέσεις εγγραφής των παιδιών.
  • Θα απαντήσουμε σε δικές σας ερωτήσεις σχετικά με το Γυμνάσιο και τη φοίτηση του παιδιού σας σ’ αυτό.

Επιθυμία μας είναι, να βεβαιωθείτε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση στο Γυμνάσιό μας, δηλαδή σ’ ένα οικείο περιβάλλον, όπου οι δυνατότητες και οι ανάγκες του δικού σας παιδιού, μάς είναι ήδη γνωστές.

Η συνάντηση / ενημέρωση αυτή θα γίνει την:

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:30 – 19:30,
στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΛΛΙΑΡΑΣ.

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα σας απασχολεί, αναφορικά με τη συνέχιση των σπουδών του παιδιού σας στη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά (ώρα 19:30 – 20:30), μπορείτε να συναντήσετε τους δασκάλους του παιδιού σας στη σχολική αίθουσα κάθε τμήματος της Στ΄ τάξης και να ενημερωθείτε σχετικά με την πρόοδο και την επίδοσή του.

 Με εκτίμηση
Δρ. Νικόλαος Γ. Μαλλιάρας
Γενικός Διευθυντής

 

 

Συνάντηση γονέων – δασκάλων Γ΄ – Δ΄ – Ε΄ ΔΗΜ
Φεβ 20 @ 6:30 μμ – 8:30 μμ

Στo πλαίσιο των προσπαθειών του Σχολείου μας για διαρκή και αποτελεσματική επικοινωνία – συνεργασία με τους γονείς των μαθητών και των μαθητριών μας, πραγματοποιείται μια ακόμα ειδική απογευματινή συνάντηση των γονέων με τους δασκάλους / τις δασκάλες κάθε τμήματος.

Σας καλούμε, λοιπόν, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 18:30 – 20:30 να συναντήσετε τον δάσκαλο / τη δασκάλα του παιδιού σας, για να ενημερωθείτε με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την επίδοση και την πρόοδό του καθώς και τη γενικότερη παρουσία του στο Σχολείο. Θεωρούμε ότι η υπεύθυνη και άμεση ενημέρωσή σας από τους διδάσκοντες, αυτήν τη χρονική περίοδο, είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνολική σχολική πορεία και πρόοδο του παιδιού σας.

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων των γονέων κρίνεται απαραίτητη.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Ενημέρωση προόδου ΣΤ΄ ΔΗΜ
Φεβ 20 @ 7:30 μμ – 8:30 μμ

Ώρα 19:30 – 20:30, μπορείτε να συναντήσετε τους δασκάλους του παιδιού σας στη σχολική αίθουσα κάθε τμήματος της Στ΄ τάξης και να ενημερωθείτε σχετικά με την πρόοδο και την επίδοσή του.

 

Φεβ
21
Πε
Οι γονείς παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ε΄ ΤΑΞΗΣ
Φεβ 21 @ 9:15 πμ – 11:30 πμ

Αμφιθέατρο
Οι γονείς της Ε΄ Δημοτικού παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών

Φεβ
22
Πα
Μέγαρο Μουσικής / Θεατρική παράσταση: «Το φτερωτό άλογο»
Φεβ 22 @ 9:30 πμ – 11:45 πμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2 ΠΝ – Ν1- Ν2 09:30 – 11:45
Μέγαρο Μουσικής / Θεατρική παράσταση: «Το φτερωτό άλογο»

Θεατρική παράσταση: «Οι 3 κοσμοναύτες»
Φεβ 22 @ 9:45 πμ – 11:30 πμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/2 Ε΄ 09:45 – 11:30
Θέατρο Γκλόρια/ Θεατρική παράσταση: «Οι 3 κοσμοναύτες»

Φεβ
23
Σα
Μονοήμερη εκδρομή στους Δελφούς E΄ ΣΤ΄ ΔΗΜ
Φεβ 23 @ 8:00 πμ – 7:00 μμ

Ημερομηνία: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα αναχώρησης από το Γυμνάσιο – Λύκειο: 08:00
Ώρα επιστροφής στο Γυμνάσιο – Λύκειο: 19:00
Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210 – 9816523 (εσωτ. 3)

Παιδιά, εξαιτίας οργανωτικών προβλημάτων, η προγραμματισμένη εκδρομή στα Γεράνεια όρη αλλάζει προς νέα τοποθεσία! Έτσι ετοιμαστείτε για μια νέα εκπληκτική εκδρομή στους Δελφούς.

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας πάνω στα χνάρια των αρχαίων Ελλήνων, αφού θα ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι που συνέδεε στην αρχαιότητα τους Δελφούς με την αρχαία Κίρρα (σημερινή Ιτέα). Στη διαδρομή θα μιλήσουμε για τη χλωρίδα και την πανίδα του Παρνασσού, τη μυθολογία, τη γεωλογία, τις παραδόσεις και άλλα θέματα σχετικά με τον τόπο και το βουνό. Θα μιλήσουμε επίσης για τη σημασία του μαντείου των Δελφών στην αρχαία Ελλάδα ενώ θα υπάρχουν και παιχνίδια γνώσεων.

Θα έχετε την ευκαιρία να μυρίσετε και να αναγνωρίσετε θυμάρι, άγρια λεβάντα, άγρια μέντα, δάφνη (δέντρο του Απόλλωνα), αμυγδαλιά, συκιά, ελιά, άγρια ελιά και άλλα. Η πεζοπορία θα καταλήξει στην καρδιά του ελαιώνα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου θα σας δοθεί και ελαφρύ σνακ με τοπικά προϊόντα (ελιές Άμφισσας, φέτα Παρνασσού, γραβιέρα, ψωμί, νερό). Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και εκτενώς για την καλλιέργεια της ελιάς.

Ξεναγός και συνοδός μας θα είναι η Trekking Hellas Mt Parnassos.

Υπεύθυνος προγράμματος: Αργύρης Κασελούρης

Τιμή εκδρομής: 45 €

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής και πληρωμής είναι η Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, οπότε και θα δοθεί στα παιδιά – εκδρομείς λεπτομερέστερο ενημερωτικό σημείωμα.

 

ΔΗΛΩΣΗ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_ΔΕΛΦΟΙ.pdf

 

2ο ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης σκι ΝΗΠ-ΔΗΜ
Φεβ 23 @ 8:45 πμ – 12:30 μμ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 08:45 – 12:30
SMART PARK, Σπάτα
ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΣΚΙ
Για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού

Φεβ
25
Δε
Κυκλαδικό Μουσείο «Οι φίλοι μου τα ειδώλια» Γ΄ ΔΗΜ
Φεβ 25 @ 9:30 πμ – 11:00 πμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2  Γ΄ 09:30 – 11:00
Κυκλαδικό Μουσείο/ Εκπαιδευτικό πρόγ/μα:
«Οι φίλοι μου τα ειδώλια»

Κυκλαδικό Μουσείο «Οι φίλοι μου τα ειδώλια» Γ΄ ΔΗΜ
Φεβ 25 @ 11:00 πμ – 12:30 μμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2   Γ΄  11:00 – 12:30
Κυκλαδικό Μουσείο/ Εκπαιδευτικό πρόγ/μα:
«Οι φίλοι μου τα ειδώλια»

Φεβ
27
Τε
«Τικ Τακ Ντο» Μουσικοθεατρική παράσταση Α΄ ΔΗΜ
Φεβ 27 @ 10:30 πμ – 11:45 πμ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/2 Α΄ 10:30 – 11:45
«Τικ Τακ Ντο» Μουσικοθεατρική παράσταση
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Φεβ
28
Πε
Θεατρικό «Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»  ΣΤ΄ ΔΗΜ
Φεβ 28 @ 9:45 πμ – 12:00 μμ

ΠΕΜΠΤΗ 28/2  ΣΤ΄  09:45 -12:00
Εθνικό Θέατρο/ Θεατρική παράσταση:
«Ο πρίγκιπας και ο φτωχός»  

Μαρ
1
Πα
13ος Διαγωνισμός Παιχνίδι και Μαθηματικά Ε΄ ΣΤ΄ ΔΗΜ
Μαρ 1 @ 8:30 πμ – 9:55 πμ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, 08:30 – 09:55
13ος Μαθητικός Διαγωνισμός
«Παιχνίδι και Μαθηματικά»
Για τα παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Μαρ
2
Σα
3ο ΜΑΘΗΜΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ Γ΄-ΣΤ΄, ΓΥΜ, Α΄ Β΄ ΛΥΚ
Μαρ 2 @ 5:00 πμ – 6:00 μμ
Μαρ
14
Πε
7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών E΄ ΣΤ΄ ΔΗΜ
Μαρ 14 @ 10:00 πμ – 11:30 πμ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, 10:00 – 11:30
7ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικών
Για τα παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

Μαρ
16
Σα
3ος ΚΥΚΛΟΣ: ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΣΚΙ ΝΗΠ ΔΗΜ
Μαρ 16 @ 8:45 πμ – 12:30 μμ
Μαρ
20
Τε
Παράδοση ελέγχων Β΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 20 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ