Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα)
Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Συμμετοχή και στη σίτιση.
Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι ιλαράς

30 Απριλίου 2018

Έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναγκαιότητα διασφάλισης εμβολιασμού μαθητών και εκπαιδευτικών έναντι της ιλαράς.

Read more

Απρ
23
Δε
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων – 5η συνεδρίαση
Απρ 23 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ

Αγαπητοί Γονείς,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σας καλεί στην 5η συνεδρίασή του τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 στις 19:00, στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Γυμνασίου-Λυκείου.

Επίσης, σας υπενθυμίζουμε ότι για την ημερήσια εκδρομή που έχει διοργανώσει ο Σύλλογός μας την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στον Ελικώνα Ν. Βοιωτίας, συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα, 23 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Απρ
26
Πε
Εκπαιδευτική επίσκεψη Β΄1 – Β΄2 Δημοτικού
Απρ 26 @ 10:00 πμ – 12:00 μμ

Ομάδα Κηποπαιδεία, εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Βρέχει ιδέες»

Απρ
27
Πα
Ημερήσια εκδρομή Ε΄ Δημοτικού – Σοφικό Κορινθίας
Απρ 27 @ 8:30 πμ – 6:30 μμ

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Μονοήμερη εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας και διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου για όλα τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού

Ημερομηνία: Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.
Αναχώρηση με εκδρομικά πούλμαν από το Δημοτικό, όπου το πρωί τα παιδιά θα έρθουν κανονικά με τα σχολικά τους, ώρα 8:30.
Επιστροφή στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου (Πυθαγόρα 8), ώρα 18:30.
Τηλ. Γραμματείας Γυμνασίου – Λυκείου: 210-9816523 (εσωτ. 3).

Πρόγραμμα

11:00 – 15:30:

Εκδρομή στο Σοφικό Κορινθίας στην παιδική κατασκήνωση «The Ranch». Επίσκεψη στο εκπαιδευτικό χωριό και παιχνίδι στους χώρους της κατασκήνωσης.

16:00 – 17:30:

Διάπλους – ξενάγηση στη διώρυγα της Κορίνθου. Κατά τη 1 ώρα και 15 λεπτά της διάρκειας του διάπλου, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ιστορική αναφορά στην υλοποίηση της διάνοιξης της Διώρυγας, ενός από τα σημαντικότερα και πολύπλευρα έργα υποδομής, η ιστορία του οποίου ξεκινά από το 602 π.Χ.

Πληροφορίες, οδηγίες

Κάθε παιδί – εκδρομέας θα πρέπει να έχει μαζί του το σακίδιό του με φαγητό (3 – 4 σάντουιτς, λίγοι ξηροί καρποί και 1 – 2 μήλα είναι αρκετά), νερό, καπέλο, μια πολύ ελαφριά πετσέτα, χαρτομάντιλα, 3 νάιλον σακούλες του Super Market για διάφορες χρήσεις κι αν έχετε ελαφριά κιάλια, φωτογραφική μηχανή και μπάλα (μέσα σε τσάντα και δεμένη στο σακίδιο).

Προσοχή στα ρούχα και τα παπούτσια, που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι άνετα, για να μην σας δημιουργήσουν προβλήματα.

Σημείωση 1η: Εάν κάποιο παιδί έχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, (π.χ. αλλεργία), παρακαλούμε το πρόβλημα να γνωστοποιηθεί στους δασκάλους – συνοδούς και να έχει μαζί του το φάρμακό του. Φαρμακείο για όλους (αχρείαστο να είναι) θα έχουμε μαζί μας οι δάσκαλοι.

 Σημείωση 2η: Οι δάσκαλοι – συνοδοί θα έχουμε μαζί μας τα τηλέφωνά σας, όπως ακριβώς υπάρχουν στον κατάλογο του Σχολείου. Εάν υπάρχει κάποιο ακόμα τηλέφωνο επικοινωνίας για τη συγκεκριμένη ημέρα της εκδρομής, παρακαλούμε να μας το δώσετε γραμμένο την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Οι πληροφορίες μας για τον καιρό είναι καλές, το κέφι μας αμείωτο κι ευχόμαστε να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές!

Ο δάσκαλος και οι δασκάλες, δίνουμε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων μας, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι γονείς, μόνο αν χρειαστεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης / κατάστασης:

Θωμαή Προδρόμου (Ε΄1)                       6979 969619
Αργύρης Κασελούρης (Ε΄2)                    6972 457126
Δήμητρα Γκούβα (Ε΄3)                           6947 689543
Σταματίνα Γκούμα (Ε΄4)                         6983 731352

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος και αυτής της εκδρομής, έχει συμπεριληφθεί στα έξοδα των εκπαιδευτικών εκδρομών κι εγχειριδίων. (Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα σάς έχει αποσταλεί).

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη Α΄ Δημοτικού
Απρ 27 @ 9:15 πμ – 12:15 μμ

Alma club, εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Υγιεινή διατροφή – Μικροί Masterchefs»

Εκπαιδευτική επίσκεψη Β΄3 – Β΄4 Δημοτικού
Απρ 27 @ 10:00 πμ – 12:00 μμ

Ομάδα Κηποπαιδεία, εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Βρέχει ιδέες»

Μαΐ
2
Τε
Έκθεση παιδικού βιβλίου “Μικρογραφίες 27”
Μαΐ 2 @ 8:30 πμ – 4:45 μμ

Έκθεση παιδικού βιβλίου “Μικρογραφίες 27”

Συναυλία Γ΄ – Δ΄ Δημοτικού
Μαΐ 2 @ 6:00 μμ – 7:00 μμ

Συναυλία με φλογέρες, “Μικρές Φλογέρες”

Μαΐ
7
Δε
Συναυλία Β΄ Δημοτικού
Μαΐ 7 @ 7:00 μμ – 7:30 μμ

Συναυλία με φλογέρες, “Μικρές Φλογέρες”

Μαΐ
9
Τε
Συναυλία Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού
Μαΐ 9 @ 6:00 μμ – 7:00 μμ

Συναυλία με φλογέρες, “Μικρές Φλογέρες”

Μαΐ
23
Τε
Θεατρικός όμιλος Ε΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Μαΐ 23 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ
Ιούν
1
Πα
Ημερήσια εκδρομή Δημοτικού
Ιούν 1 @ 8:30 πμ – 4:00 μμ

Ημερήσια εκδρομή Δημοτικού

Ιούν
2
Σα
Εξετάσεις διπλωμάτων Αγγλικών (Starters, Movers, KET)
Ιούν 2 @ 9:00 πμ – 12:00 μμ

Σχετικά με τις εξετάσεις του Βρετανικού Συμβουλίου για την απόκτηση των διπλωμάτων πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 15/1/2018, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων είναι η 2α Ιουνίου 2018, ημέρα Σάββατο, και ο χώρος διεξαγωγής τους είναι το Δημοτικό Σχολείο μας, το οποίο είναι εξεταστικό κέντρο.

Αναφορικά με τα πτυχία για τις Δ΄ (Starters) και Ε΄ (Movers) τάξεις, παρακαλούμε να σημειώσετε τα εξής:
1. Το ποσό συμμετοχής στις εξετάσεις έχει οριστεί στα 61€ (εξέταστρα για το Βρετανικό Συμβούλιο).
2. Δεν είναι απαραίτητη η βεβαίωση ταυτοπροσωπίας.

Αναφορικά με το πτυχίο για την ΣΤ΄ τάξη (ΚΕΤ):
1. Το ποσό συμμετοχής μειώθηκε στα 76,95€ (από 81€ που έχει οριστεί), διότι οι μαθητές μας δικαιούνται έκπτωσης λόγω της πολύχρονης συνεργασίας μας με το Βρετανικό Συμβούλιο.
2. Για τη συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις απαιτείται η προσκόμιση ενός εκ των παρακάτω δικαιολογητικών: διαβατήριο σε ισχύ κατά την ημερομηνία των εξετάσεων ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας ή αστυνομική ταυτότητα (εφόσον ο μαθητής έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας).

Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στις εξετάσεις για όλα τα πτυχία είναι η Παρασκευή 16 Μαρτίου, στην τήρηση της οποίας θα πρέπει όλοι μας να είμαστε απόλυτα συνεπείς.
Υπενθυμίζουμε ότι τα βιβλία προετοιμασίας για τις εξετάσεις θα διατεθούν στα παιδιά χωρίς χρέωση από το Σχολείο σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο.
Τα παιδιά θα πρέπει να παραδώσουν εντός φακέλου στην καθηγήτριά τους των Αγγλικών το ποσό που αντιστοιχεί στα εξέταστρα, μαζί με το όνομα, πατρώνυμο και ημερομηνία γέννησης.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Άθληση 2018 @ Γυμνάσιο-Λύκειο
Ιούν 2 @ 8:00 μμ – 10:00 μμ

Αθλητικές επιδείξεις, εγκαταστάσεις Γυμνασίου – Λυκείου

Ιούν
13
Τε
Θεατρική παράσταση Α΄ Δημοτικού
Ιούν 13 @ 1:00 μμ – 2:00 μμ

Θεατρική παράσταση Α΄ Δημοτικού