Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Το Δημοτικό Σχολείο θέτει τις βάσεις της παιδείας και της αγωγής των παιδιών, εκπληρώνοντας τους θεμελιώδεις για την προσωπικότητά τους στόχους της εξάχρονης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλα τα μαθήματα που προβλέπονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το Δημοτικό, διδάσκονται με τρόπο σύγχρονο κι εμπλουτισμένο με τις νέες μεθόδους της Παιδαγωγικής αλλά και με τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της μελλοντικής κοινωνίας. Τα κύρια μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, αγγλικά κ.α.) διδάσκονται με επαυξημένο ωράριο σε σύγκριση με το προβλεπόμενο πρόγραμμα για καλύτερη εκμάθηση και στερεότερη εμπέδωση.

Στη διδασκαλία χρησιμοποιείται πλήθος εποπτικών μέσων, βοηθητικών και συμπληρωματικών εντύπων.

Το ωράριο καθημερινής εργασίας για το βασικό πρόγραμμα σπουδών έχει επαυξηθεί σε όλες τις βαθμίδες, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη της ύλης των μαθημάτων.
Τάξεις: Α’ & Β’, 08:30 – 13:30 (6 διδακτικές ώρες/ημέρα – 30 διδ. ώρες/εβδομάδα)
Τάξεις: Α’ & Β’, 13:30 – 14:15 (δυνατότητα παραμονής υπό επιτήρηση δασκάλων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση). Συμμετοχή και στη σίτιση.
Τάξεις: Γ’ & ΣΤ’, 08:30 – 14:15 (7 διδακτικές ώρες/ημέρα – 35 διδ. ώρες/εβδομάδα). Επιστροφή στο σπίτι με τα σχολικά λεωφορεία σύμφωνα με τα δρομολόγια.
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν ως τις 17:00 και να παρακολουθήσουν τη Μελέτη ή τις άλλες απογευματινές δραστηριότητες του ολοήμερου Σχολείου.

Εκτός των μαθημάτων του βασικού προγράμματος, στο Δημοτικό προσφέρονται και τα εξής (εντός του πρωινού κανονικού ωραρίου):

Αγγλική Γλώσσα

Διδάσκεται με εντατικό ρυθμό (τέσσερις έως πέντε ώρες την εβδομάδα). Το πρόγραμμα στοχεύει  στην καλή εκμάθηση και χρήση (γραπτή και προφορική) της αγγλικής γλώσσας, αλλά και στην απόκτηση κρατικών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας καθώς και διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Cambridge (Starters, Movers, Flyers) και των διπλωμάτων ΚΕΤ, χωρίς να είναι αναγκαία καμία εξωσχολική ενίσχυση ή στήριξη. Η μία ώρα την εβδομάδα αφιερώνεται αποκλειστικά στην προφορική χρήση και εξάσκηση της ξένης γλώσσας.

Δεύτερη Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά)

Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης επιλέγουν τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Η δεύτερη ξένη γλώσσα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα. Η διδασκαλία της συνεχίζεται και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μουσική Αγωγή

Ακολουθείται ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας από την Πρώτη Δημοτικού με το Σύστημα Orff. Από τη Δευτέρα Τάξη προστίθεται η διδασκαλία με φλογέρες και παιδικά κρουστά όργανα. Τα παιδιά συμμετέχουν από νωρίς στην ορχήστρα και τις χορωδίες του Σχολείου και τις ποικίλες καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες.

Φυσική Αγωγή – Αθλητισμός

Μεγάλη σημασία δίνεται στη σωματική άσκηση και άθληση, που γίνονται στα γήπεδα αθλοπαιδιών και στο κλειστό γυμναστήριο. Εκτός του κανονικού προγράμματος υπάρχει και πλήθος προαιρετικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αισθητική Αγωγή

Ειδικοί καθηγητές, πτυχιούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εισάγουν σταδιακά το παιδί στον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, μέσα από την αυτοδύναμη ενασχόληση με τις διάφορες μεθόδους καλλιτεχνικής έκφρασης.

Όμιλοι

Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και για 2 ώρες κάθε εβδομάδα, στο Σχολείο λειτουργούν οι Όμιλοι, στους οποίους όλα τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης συμμετέχουν σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τις ιδιαίτερες ικανότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται επίσης από πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Δημοτικό Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Δημιουργικό Τριήμερο της Δ΄ τάξης

6 Δεκεμβρίου 2019

Ο θεσμός του «Δημιουργικού Τριήμερου τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Read more

Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι για τη στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

21 Δεκεμβρίου 2019

Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι για άλλη μια χρονιά, οργανώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 10:00–16:00, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου, Πυθαγόρα 8, Άλιμος (τηλ. 210-9889101).

Read more

«Χριστούγεννα… με το Σχολείο»

7 Ιανουαρίου 2020

Το Σχολείο μας, στη διαρκή προσπάθειά του να διευκολύνει εργαζόμενους γονείς και ανταποκρινόμενο σε αίτημα τους, έχει θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για συγκεκριμένες μέρες των σχολικών αργιών στην περίοδο των «Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Read more

Δεκ
6
Πα
Γονείς Δ΄ Δημ.
Δεκ 6 @ 10:00 πμ – 11:30 πμ
Δεκ
7
Σα
Διασκεδαστικά Σάββατα «Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα» στο Paradise Park Για τα παιδιά του ΝΗΠ, Α΄, Β΄ Δημ
Δεκ 7 @ 9:00 πμ – 3:15 μμ

Τα Νέα Εκπαιδευτήρια οργανώνουν για τα παιδιά του Προνηπίου, του Νηπιαγωγείου, της Πρώτης και της Δευτέρας Δημοτικού, πρότυπα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, τα οποία λειτουργούν Σάββατο ή Κυριακή.

Για τον Δεκέμβριο της σχολικής χρονιάς 2019 – 20 σας προτείνουμε:

Σάββατο 7/12: «Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα»

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα τα παιδιά τα περιμένουν με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή αγάπη. Στο «Paradise Park», ένα πρότυπο βιωματικό και αθλητικό κέντρο, έχει διαμορφωθεί για τις μέρες αυτές ένας χώρος ειδικά σχεδιασμένος, ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια διαφορετική εκπαιδευτική επίσκεψη, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος:

 • Θα απολαύσουν το πανύψηλο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού και θα κατασκευάσουν παιχνίδια στο εργαστήρι παιχνιδιών με τη βοήθεια των ξωτικών,
 • θα γνωρίσουν την «Κυρία» του Άγιου Βασίλη και θα μάθουν τη μυστική συνταγή των κουραμπιέδων, τους οποίους θα παρασκευάσουν με τη βοήθεια των ξωτικών,
 • θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές με τα συντριβάνια σοκολάτας,
 • θα συμμετέχουν στο μαγικό εργαστήρι του «πηλού» και του «χριστουγεννιάτικου στολιδιού»,
 • θα κάνουν βόλτα με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με οδηγούς ξωτικά,
 • θα επισκεφτούν στη φάρμα του πάρκου την οικογένεια ελαφιών και τον Ρούντολφ,
 • θα ταΐσουν με μπιμπερό τα μικρά αρνάκια στη φάτνη,
 • θα γίνουν μάγοι στη «Σχολή Μαγείας»,
 • θα συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη, στο σπίτι του, και θα ακούσουν τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες ιστορίες του.

Κατόπιν, οι δυνάμεις μας θ’ ανασυνταχτούν στην τραπεζαρία του χώρου, με σουβλάκια κοτόπουλου, μπιφτεκάκια, πιτούλες και χυμούς.

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος του προγράμματος, που περιλαμβάνει αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με παιχνίδια περιπέτειας και τοξοβολία.

 Υπεύθυνοι προγράμματος: Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Άσπα Ντίνου

Ώρα προσέλευσης στο Σχολείο: 09:00 – 09:15

Ώρα αναχώρησης: 09:30

Διάρκεια προγράμματος: 10:30 – 14:30

Επιστροφή στο Σχολείο: 15:15

Τηλ. επικοινωνίας: 6946 400198

Τιμή: 30 Ευρώ

Σε όλα τα προγράμματα οι γονείς φέρνουν και παραλαμβάνουν τα παιδιά από το κτίριο του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού.

 Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε, συμπληρώστε την παρακάτω δήλωση και στείλτε την μαζί με το αντίτιμο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε, απευθύνεστε στη Γραμματεία, τηλ. 210-9816523 (εσωτ. 201, 230) καθημερινά 8:00 – 16:00.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δεκ
9
Δε
Εκκλησιασμός Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Ε΄+ ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 9 @ 8:30 πμ – 10:00 πμ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου μας θα εκκλησιαστούν στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τις παρακάτω ημέρες:

 

 • Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη. 
 • Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, το Νηπιαγωγείο, η Α΄ και η Β΄ τάξη. 
 • Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, η Γ΄ και η Δ΄ τάξη.

 

Όσα παιδιά θέλουν μπορούν να κοινωνήσουν.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παιδιά πρέπει απαραιτήτως να φορούν τη στολή του Σχολείου.

Από τη Γραμματεία

Δεκ
11
Τε
Ένεκα Παιδείας / Θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ» Γ΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 11 @ 11:00 πμ – 12:30 μμ
Δεκ
12
Πε
Θέατρο Olvio / Θεατρική παράσταση: «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» Α΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 12 @ 9:30 πμ – 10:45 πμ

Αγαπητοί γονείς,

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν αλλά, όπως ξέρετε, Χριστούγεννα χωρίς ξωτικά δεν γίνονται! Γι’ αυτό κι εμείς θα τα φέρουμε στην πόρτα μας, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019. Με την ομάδα «Κοπέρνικος», στο θέατρο Όλβιο, θα ζήσουμε συγκινητικές στιγμές που με ευφάνταστο τρόπο θα μας προετοιμάσουν για το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την ομορφιά τού να μοιράζεσαι…!

Θα παρακολουθήσουμε την παράσταση: «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου».

Για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος:

 • Την ημέρα της επίσκεψης τα παιδιά θα φορούν τη στολή του Σχολείου μας, θα έρθουν κανονικά στην ώρα τους και θα φέρουν στο Σχολείο, όπως κάθε μέρα άλλωστε, την τσάντα με τα μαθήματά τους.
 • Το απογευματινό τμήμα της μελέτης και οι λοιπές δραστηριότητες θα διεξαχθούν κανονικά, μιας και τα παιδιά θα επιστρέψουν στην ώρα τους σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμά μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

Οι δασκάλες της Α΄ τάξης σας εύχονται

καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

Δεκ
13
Πα
Ελληνικός Κόσμος / Θεατρική παράσταση: «Όλιβερ Τουίστ» ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 13 @ 9:30 πμ – 12:00 μμ
Δεκ
16
Δε
CINE Δαναός / Προβολή ταινίας: «Ένας αληθινός φίλος» Ε΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 16 @ 9:30 πμ – 12:00 μμ
Δεκ
18
Τε
Έλεγχοι Α΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Δεκ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Δεκ
19
Πε
Εκκλησιασμός Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Γ΄- Δ΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 19 @ 8:30 πμ – 10:00 πμ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου μας θα εκκλησιαστούν στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τις παρακάτω ημέρες:

 

 • Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη. 
 • Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, το Νηπιαγωγείο, η Α΄ και η Β΄ τάξη. 
 • Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, η Γ΄ και η Δ΄ τάξη.

 

Όσα παιδιά θέλουν μπορούν να κοινωνήσουν.

Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παιδιά πρέπει απαραιτήτως να φορούν τη στολή του Σχολείου.

Από τη Γραμματεία

Δεκ
20
Πα
CINE NANA/ Προβολή ταινίας «Γέτι, ο χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» Δ΄ τάξη Δημοτικού
Δεκ 20 @ 10:00 πμ – 12:00 μμ
Φεβ
19
Τε
Ενημέρωση γονέων Γ΄ – ΣΤ΄ Δημοτικού
Φεβ 19 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Ενημέρωση γονέων Στ΄ Δημοτικού για το Γυμνάσιο
Φεβ 19 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Μαρ
18
Τε
Παράδοση ελέγχων Β΄ τριμήνου Νηπιαγωγείου-Δημοτικού
Μαρ 18 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Απρ
1
Τε
Συναυλία με φλογέρες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
Απρ 1 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Απρ
6
Δε
Συναυλία με φλογέρες Β΄ Δημοτικού
Απρ 6 @ 6:00 μμ – 8:00 μμ
Απρ
8
Τε
Συναυλία με φλογέρες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
Απρ 8 @ 6:00 μμ – 9:00 μμ
Μαΐ
29
Πα
Ημερήσια εκδρομή Δημοτικού
Μαΐ 29 @ 9:00 πμ – 6:00 μμ
Ιούν
1
Δε
Θεατρική παράσταση Ομίλου Δημοτικού
Ιούν 1 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ
Ιούν
10
Τε
Μουσικοθεατρική παράσταση Α΄ Δημοτικού
Ιούν 10 @ 7:00 μμ – 9:00 μμ