Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Μαθηματικό συμπόσιο στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας!

Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο

756 567 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

“Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο – Μια Γιορτή για τα Μαθηματικά”

O Όμιλος Μαθηματικών του Σχολείου μας συμμετείχε στο “Μαθη(μα)τικό Συμπόσιο – Μια Γιορτή για τα Μαθηματικά”, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και τα έξι Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Αττικής.

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πολλών σχολείων από όλη την Αττική. Ο Όμιλός μας, παρουσίασε μια μικρή ιστορική αναδρομή της Κρυπτογραφίας (από τη Σπαρτιατική σκυτάλη και το Κρυπτόγραμμα του Καίσαρα έως τον πίνακα  Vigenere) και έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές άλλων σχολείων να δουν μια προσομοίωση της Σπαρτιατικής Σκυτάλης (η οποία κατασκευάστηκε στον Όμιλο από τους μαθητές μας), καθώς και να εφαρμόσουν μόνοι τους κάποιες από τις Τεχνικές Κρυπτογράφησης-Αποκρυπτογράφησης.

Οι μαθητές του Ομίλου Μαθηματικών που συμμετείχαν κατά αλφαβητική σειρά:

  1. ΑΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (γ1 γυμνασίου)
  2. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΙΑΣΟΝΑΣ (β3 γυμνασίου)
  3. ΠΗΛΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (α4 γυμνασίου)
  4. ΤΣΑΚΝΗ ΔΑΦΝΗ (Α3 Λυκείου)
  5. ΦΛΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ( γ1 γυμνασίου)
  6. ΔΑΜΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ( γ1 γυμνασίου)

Συνταξιδιώτες των παιδιών στο ταξίδι τους στον κόσμο των Μαθηματικών είναι οι καθηγητές του Ομίλου κ. Καφίρης Παναγιώτης και κ. Ντόγκας Κωνσταντίνος.